به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، در دین مبین اسلام جایگاه شهید و شهادت از ارزش بالا و شایان توجهی برخوردار است.
با توجه به پیشینه دینی و شیعی مردم ایران زمین نیز این مهم همواره در این مرز و بوم جلوه ویژهای داشته و با گوشت و خون این مردم عجین شده است.
تجلی بیش از پیش فرهنگ شهادت را میتوان در دوران دفاع مقدس به وضوح مشاهده کرد که چه مردان و زنان بزرگی با گذشتن از جان خود و ایثار و فداکاری وجب به وجب این خاک مقدس را حفظ کردند.
فرهنگ ایثار و شهادت مختص دوره خاصی نیست و ترویج آن در حال حاضر نیز جزو ضروریات به شمار میرود چراکه واهمه دشمنان این مرز و بوم تنها از بزرگی روح و ایثار جوانان ایران است که موجب ترس دشمنان و دلگرمی دوستان شده است.
امروزه با وجود جنگ نرم و تهاجم سنگین دشمن در جبهههای فرهنگی و اقتصادی توجه به تبیین فرهنگ شهادت به ویژه در بین نسل جوان میتواند گامی ارزشمند در راستای بیمه جوانان این مرز و بوم در برابر هجمههای دشمنان این نظام باشد.
در سالهای اخیر این ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دستور کار دستگاههای ذیربط قرار گرفته و از طریق برنامههای مختلف نظیر برگزاری یادوارههای شهدا، شبهای خاطره با حضور رزمندگان دوران دفاع مقدس پیگیری شده است.
معرفی شهید شاخص سال در سطح کشور و استان نیز از دیگر برنامههایی است که در راستای زنده نگهداشتن یاد و نام شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی نسل جوان با بزرگمردان خاکی دوران دفاع مقدس صورت میگیرد.
امسال نیز چون سالهای گذشته در سطح استان شهیدپرور همدان شهید علی چیتسازیان به عنوان شهید شاخص سال 93 معرفی شد.
در خصوص معرفی شهدای شاخص سال با مسئولان مربوطه به گفتوگو نشستیم.
*تشکیل دبیرخانه معرفی چهرههای ماندگار دفاع مقدس در همدان
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان در این راستا به خبرنگار فارس گفت: شهید چیتسازیان توسط سپاه به عنوان شهید شاخص سال 93 معرفی شده است.
محمدجواد زمردیان افزود: با توجه به مصوبه کارگروه فرهنگی اجتماعی استانداری دبیرخانه معرفی چهرههای ماندگار حوزه دفاع مقدس در استان همدان تشکیل میشود.
وی بیان داشت: از جمله اهداف تشکیل این دبیرخانه معرفی چهرههای تابناکی است که میتوانند امروزه مصداق بارزی از نقش مدیریت جهادی باشند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان با بیان اینکه قانون بشر همواره به سمبلهایی در مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی توجه داشته است، تصریح کرد: همواره بشر الگوهایی را حتی افسانهای برای خود در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: امروز شهدای ما افسانه نبوده بلکه واقعیتهایی هستند که میتوانند برای نسل جوان سبک زندگی اسلامی را معرفی کنند.
زمردیان با بیان اینکه در سبک زندگی اسلامی، اقتصاد مقاومتی، مدیریت جهادی و فرهنگ و منش یک انسان مؤمن و مسلمان نمایان است، گفت: این نوع سبک زندگی میتواند الگویی برای بشریت باشد نه برای یک مخاطب خاصی.
وی تأکید کرد: این دبیرخانه در بین پنج رده بسیج، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و جهاد نسبت به معرفی پنج شخصیت در هر سال اقدام میکند که امسال سپاه سردار شهید علی چیتسازیان را معرفی کرد.
*سپاه پیشگام معرفی شهید شاخص سال 93
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان با اشاره به رایزنی در زمینه معرفی شخصیتهای مربوط به دیگر ردهها بیان داشت: نخستین گام معرفی 30 چهره ماندگار از زمره مادران و همسران شهدا در سطح استان بود که در روز تجلیل از مادران و همسران شهدا صورت گرفت.
وی ادامه داد: از دیگر برنامهها، معرفی چهرههای ماندگار از بین جانبازان، رزمندگان و ... است که طی مناسبتهای ویژه به آنها پرداخته میشود.
زمردیان با تأکید بر حرکت جهادی و انسجامبخشی در مجموعه فعالیتهای اجرایی گفت: تمام فعالیتها در حوزه اجتماعی و فرهنگی استان باید از طریق کارگروه فرهنگی اجتماعی بررسی و در یک حرکت هماهنگ و مشترک اجرایی شود.
وی یادآور شد: باید توسط اعضای دبیرخانه که متشکل از سازمانهای ذیربط است عناصر دیگر را نیز شناسایی کنیم که در این زمینه سپاه پیشگام بوده و شهید شاخص حوزه خود را معرفی کرده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس همدان با اشاره به معرفی شهدای شاخص بیان داشت: معرفی شخصیتهای جامعه ایثارگری از جمله شهدا، جانبازان، خانوادههای معظم شهدا، آزادگان و... میتواند الگوی خوبی برای نسل جوان، انقلابی، مومن و پای کار جامعه باشد.
*انتخاب شهید چیتسازیان به عنوان شهید شاخص سال 93
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه انصارالحسین(ع) همدان نیز در راستای معرفی شهدای شاخص سال به خبرنگار فارس گفت: سازمان بسیج از سال 89 معرفی شهدای شاخص را برای اردوهای راهیان نور و معرفی آنان در سطح کشور و الگوسازی برای نسل جوان آغاز کرده است.
علی بقایی با اشاره به معرفی شهید شاخص مرد و شهید زن افزود: معرفی شهید بینالمللی نیز از دیگر برنامهها است که شهید بسیج مستضعفین را با این موضوع دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه در سال 91 و 92 به استانها نیز این اجازه داده شد که شهید شاخص خود را معرفی کنند، افزود: در سال 91 شهید مصطفی احمدیروشن و در سال گذشته نیز سردار شهید حسن صوفی به عنوان شهید شاخص سال معرفی شدند.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه انصارالحسین(ع) همدان بیان داشت: ستاد اجرای این امر در سال 93 در روزهای پایانی سال گذشته آغاز شد و امسال طی آخرین جلسات از مجموعه پیشنهادات شهرستانها شهید شاخص سال معرفی شد.
وی با بیان اینکه شهید شاخص استانی باید ویژگیهایی داشته باشد، تصریح کرد: داشتن مستندات، آثار، مکتوبات و... از جمله این ویژگیها محسوب میشود تا امکان نشر این آثار در بین نسل جوان و مخاطب جامعه فراهم باشد.
بقایی یادآور شد: امکان الگوگیری جامعه از شهید معرفیشده نیز باید فراهم باشد و خلاقیت و ویژگیهایی خاصی نسبت به سایر شهدا داشته باشد.
وی با بیان اینکه 8 هزار شهید استان به فرموده مقام معظم رهبری جزو برجستهترینها هستند، گفت: برای اینکه بتوانیم به صورت متمرکز یک شهید را بیشتر به نسل امروز معرفی کنیم سالانه یک شهید را به عنوان شهید شاخص استان معرفی میکنیم.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه انصارالحسین(ع) همدان اظهار کرد: در این زمینه هر شهرستان به صورت جداگانه و تیپ پیاده 32 انصارالحسین(ع) و ناحیه دانشجویی نیز شهید شاخص خود را معرفی میکنند و در مجموع از بین 12 شهید معرفی شده شهید شاخص استانی معرفی میشود.
وی ادامه داد: امسال نیز از پیشنهادات ارائه شده، معرفی سردار شهید علی چیتسازیان به عنوان شهید شاخص سال در استان بود.
بقایی تأکید کرد: آخرین مسئولیت شهید چیتسازیان در اطلاعات عملیات لشگر 32 انصارالحسین(ع) بود که در رابطه با ایشان مجموعهها و دستگاههای ذیربط در سطح استان تاکنون اقدام شاخصی انجام ندادهاند.
وی با بیان اینکه هر ساله همرزمان شهید با هزینه خود برای ایشان مراسم گرامیداشتی برگزار میکنند، افزود: تاکنون همایش و نکوداشتی در راستای معرفی کامل این شهید بزرگوار با وجود ظرفیتهای بالای ایشان صورت نگرفته است.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه انصارالحسین(ع) همدان تصریح کرد: امید است با استفاده از این ظرفیت بتوانیم در طول سال جاری این مفاهیم و ویژگیهای خاص ایشان را برای نسل امروز تبیین کنیم.
وی با اشاره به تأثیر معرفی شهدای شاخص بیان داشت: تبیین سبک زندگی شهدا برای نسل امروز از مهمترین دستاوردهای این امر است.
بقایی با بیان اینکه راه شهدا همچنان باقی است، تأکید کرد: با معرفی این شخصیتها و تکیه بر این الگوها جوان امروز احساس نمیکند که فاقد الگو است و تلاش میکند تا سبک زندگی شهدا را در زندگی خود پیاده کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از سویی نیز احساسی که در برخی از ذهنها مبتنی بر انتخاب شدن شهدا و آسمانی بودن آنها وجود دارد با مطالعه مجموعه سیر زندگی یک شهید تغییر مییابد و جوان امروز درمییابد که شهدا نیز زمینی و دستیافتنی هستند.
انتهای پیام