حمیدرضا اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار کورنگ اظهارکرد: طرح اصلاح الگوی کشت به شیوه ترویجی و توصیه ای به کشاورزان صورت می گیرد و با توجه به اینکه مصوبه قانونی برای اجرایی شدن آن وجود ندارد لذا کشاورزان را به اجبار نمی توانیم از کشت محصولات پر آب بر منع کنیم.
وی ضمن مقایسه درآمدزایی محصولات کشاورزی کم آب بر و پر آب بر گفت: درآمد حاصل از کشت محصولات پرآب بر بالاست در نتیجه کشاورزان بدون توجه به میزان آب مصرفی این محصولات، تولید با درآمد بیشتر را ترجیح می دهند .
اسماعیلی گفت: وجود چاه های غیرمجاز در شهرستان باعث اضافه برداشت از آب های زیرزمینی شده است و مدیریت بهینه آب کشاورزی را دچار مشکل کرده است.
وی افزود: برنامهریزی جهاد کشاورزی به گونهای است که از کشاورزانی که به سمت کشت محصولات کم آببر مانند زعفران، کلزا و ذرت می روند حمایت می کند و از کشاورزانی که محصولات پرآب بر مانند سیب زمینی و هندوانه کشت می کنند حمایت نمی کند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ اجرای طرح اصلاح الگوی کشت را از اولویت های برنامه خود خواند و اظهارکرد: با توجه به سهم بالای مصرف منابع آبی این شهرستان در بخش کشاورزی، طرح اصلاح الگوی کشت را با اجرای طرح های آبیاری تحت فشار، افزایش سطح کشت گلخانه ای، لوله گذاری مسیرهای انتقال آب و کنترل آب باغات به منظور کاهش مصرف، دنبال می کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از 31 هکتار اراضی آبی کشاورزی در این شهرستان وجود دارد، ابراز داشت: تاکنون 76 درصد از این اراضی، مجهز به سیستم آبیاری بارانی شده است.
انتهای پیام/ب