معاون فرماندار کبودراهنگ گفت: هنر قالیبافی کبودراهنگ باید با برنامه و هدفدار باشد.
به گزارش کورنگ به نقل از همدان پیام عمران ذیغمی در بازدید خود از تعدادی از روستاهای بخش مرکزی و بخش شیرین سو اظهار داشت: به منظور گسترش مشاغل خانگی با حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) در راهاندازی کارگاههای قالیبافی در روستاها شاهد جهش و پیشرفت کار در این راستا هستیم و باید در این مسیر تمامی جوانب کار برای سود اقتصادی بیشتر قالیبافان دیده شود.
ذیغمی با تاکید بر اینکه هنر قالیبافی تنها سود و منفعت اقتصادی نیست، افزود: این فعالیت علاوه بر بعد اقتصادی، دارای ابعاد قوی فرهنگی، هنری است.
وی با اشاره به این مطلب که کمیته امداد امام خمینی (ره) برای مددجویان خود در بحث اشتغال و کارآفرینی در چند سال اخیر خوب ظاهر شده است، تصریح کرد: این روند باید شتاب گیرد و در تمامی روستاها ما شاهد اشتغال خانگی دایر شده باشیم تا مشکل اشتغال در روستاها که خود باید مولد و تولید کننده باشند، حل شود.
معاون فرماندار کبودراهنگ با بیان آمار بیمهشدگان تحت پوشش تامین اجتماعی گفت: آگاه ساختن قالیبافان با مزایای بیمهای که سهم زیادی از آن را خود دولت پرداخت میکند و تنها درصدی ناچیز را داوطلب پرداخت میکند باید در دستور کار باشد تا قالیبافان شهرستان از بیمه استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر تعداد افراد زیادی در این شهرستان در زمینه فرش دستباف در بخشهای مختلف بافندگی، رنگرزی، رفوگری، طراحی و خرید و فروش فعالیت میکنند میتوان در قالب برنامهریزی بهتری این میزان را افزایش داده و زمینه را برای توسعه و تقویت صنعت فرش بافی در شهرستان فراهم کنیم.
به گزارش ایرنا، ذیغمی عنوان کرد: کبودراهنگ یکی از شهرستانهای مستعد کشور در زمینه تولید فرش دستباف است و توسعه و تقویت این بخش به عنوان یکی از ظرفیتهای نهفته این شهرستان میتواند در کاهش نرخ بیکاری و ایجاد فرصتهای جدید شغلی به ویژه در حوزه مشاغل خانگی نقش بسزایی داشته باشد.
بخشدار مرکزی کبودراهنگ با اشاره به سبکهای مختلف بافت فرش در سطح بخش مرکزی گفت: هر کدام از این سبکها برگرفته از ویژگیها و شرایط خاص منطقه بوده و به همین دلیل تنوع در رنگها و نوع بافتها نیز متفاوت است.
یدا... ابراهیمخانی اظهار داشت: تولید فرش دستباف در کبودراهنگ دارای سابقهای طولانی است و توجه به آن میتواند تحول عظیمی در شهرستان به وجود آورد.
بخشدار شیرین سو هم در این بازدید اظهار داشت: اگر تنها نیمی از کل قالیبافان بخش شیرین سو به طور حرفهای فعال شوند تقویت و احیای صنعت فرش در شیرین سو محقق خواهد شد.
مهدی سعادتمند افزود: در حال حاضر بافندگان فرش بسیار خوبی در بخش شیرین سو وجود دارد اما نبود برنامه دقیق و مدون رکود بر بازار این صنعت حاکم شده است که باید در این بین دست واسطههایی که سود بیشتر را دارند هم مد نظر قرار داد و صنف مورد نظر برنامه دقیقی را برای قیمت گذاری داشته باشد.
بخشدار شیرین سو خواستار تخصیص اعتبارات ویژه اشتغال با سود کم برای فعال سازی و احداث کارگاههای تعاونی فرش دستباف در سطح بخش شد و گفت: استفاده از این وام به دلیل بهره کم و باز پرداخت طولانی میتواند در احیای این صنعت نقش مهمی داشته باشد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کبودراهنگ هم در این بازدید اظهار داشت: در حال حاضر کارهای پردازش و آماده کردن فرش برای صادرات در مناطق دیگر انجام میشود که این مناسب نیست.
علی سلطانی افزود: برای احیای هنر قالیبافی همه باید تلاش کنیم.
وی تصریح کرد: باید ضمن ارائه برنامه بلندمدت در فکر ایجاد تعاونیهایی در سطح روستاها برای افزایش میزان تولید باشیم.
وی از حمایت بخش قالیبافی خبر داد و عنوان کرد: به شیوهای که بتوانیم برای کسانی که در این بخش فعال هستند کمک خواهیم کرد تا ضمن برطرف کردن مشکل اشتغال و افزایش صادرات، این هنر را هم در سطح شهرستان زنده کنیم.