هر یک از انتخاباتی که از ابتدای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ایران اسلامی برگزار شده، از اهمیت به سزایی برخوردار بوده و به نوعی به یک نقطه عطف در تاریخ تبدیل شده است، نقطه عطفی که باعث شده تا نمودار رشد جمهوری اسلامی، با شتاب بیشتری به سمت تعالی حرکت کند.
به گزارش کورنگ به نقل از فارس ، بدون تردید اهمیت انتخابات امروز مجلس خبرگان رهبری و البته مجلس شورای اسلامی اگر بیشتر از دورههای گذشته نباشد، کمتر نیز نخواهد بود و حساسیتهای خود را خواهد داشت.
یکی از مهمترین مسائلی که در این دوره از انتخابات به ویژه در انتخابات خبرگان رهبری باعث ایجاد حساسیت شده است، تعداد بالای افراد ثبت نامی است، هر چند در مجلس شورای اسلامی نیز این نکته به چشم میآید اما به نظر حساسیتها در مجلس خبرگان رهبری از میزان بیشتری برخوردار است.
بیشتر دولتیها، این افزایش ثبت نامی را به فال نیک میگیرند و آن را نشانه اعتماد و علاقه مردم در تعیین سرنوشت خود میدانند اما برخی دیگر، برداشت متفاوتی از این افزایش تعداد ثبت نامیها دارند.
به هرحال موضوع افزایش تعداد داوطلبان امروز نقل محافل است، البته تعداد متقاضیان حضور برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری با توجه به دو کرسی همدان در این مجلس، از یک منطق مطلوبی برخوردار است به طوری که 13 نفر که یکی از آنها زن نیز است، این افراد را تشکیل میدهند و احتمالاً ریزشهایی نیز از قبیل عدم احراز صلاحیت پس از آزمون علمی یا انصراف داشته باشد.
اما بحث مجلس شورای اسلامی از پیچیدگی بیشتری برخوردار است، در زمان ثبت نام کاندیداها به مانند دوران گذشته در روزهای ابتدایی، ثبت نام چندان از رونق بسیاری برخوردار نبود و اکثر افراد مطرح در روز آخر اقدام به ثبت نام کردند تا برخی از آنها منتی بر دوش مردم بگذارند که حاضر به پذیرش مسئولیت نبودند اما به اصرار مردم گام در این راه گذاشتند.
معمولاً این افراد با تعدادی از هواداران خود برای ثبت نام در محل فرمانداریها حاضر شدند و این حضور مردم را نیز نشانه مردمی بودن و داشتن هوادار مناسب و در نتیجه احتمال موفق در انتخابات جلوه میدهند.
در بررسی بُعد دیگر، انتخابات در همدان باید اذعان داشت که چهرههای تندرو اصلاحطلب با توجه به شناختی که از همدان دارند، چندان این حوزه را برای حضور در انتخابات مناسب ندیدند، هرچند در میان ثبت نامیها افرادی با داشتن سوابق محکومیت یا بدون محکومیت اما سابقه تندرویی در رفتارهای سیاسی دیده میشوند و میدانند شرایط قانونی برای تأیید صلاحیت یا احراز صلاحیت را ندارند. البته داوطلبانی هم با چراغ خاموش در حوزههای انتخابیه استان ثبت نام کردهاند تا در صورت رد صلاحیت افراد برجسته این جریانها، به عنوان کاندیدای مورد حمایت آن طیف سیاسی معرفی شوند.
هرچند که با بررسی نوع انتخاب مردم همدان و سابقه گذشته در استان، روشن است جناحهای سیاسی و حزبی و تندروی در آن جایگاه چندان رفیعی ندارد، با این وجود پیشبینی میشود رقابت تنگاتنگی بین کاندیداهای همدان در انتخابات رقم بخورد و مردم همدان بار دیگر از یک آزمون سرنوشتساز با سربلندی خارج شوند.
اصلاحطلبان تندرو به خوبی میدانند که در همدان جایگاهی که بتوان از آن مدخل وارد مجلس شورای اسلامی شوند وجود ندارد و به همین دلیل حتی استانداران دوره سازندگی و اصلاحات که گمانهزنیهایی درباره کاندیداتوری آنها مطرح بود از حوزه انتخابیه همدان ثبت نام نکردند، بلکه با ارزیابی وضعیت استان تصمیم به ادامه حضور در رقابتها یا جابهجایی حوزه انتخابیه به همدان داشته باشند.
در لیستهایی نیز که در فضای مجازی یا سایتهای خبری منتشر میشود نیز نام همدان در لیست جریانهای تندرو دیده نمیشود که همه این مسائل نشاندهنده اطمینان از همدان نسبت به مسیر حرکت مردم است.
همانطور که همدان نقش اساسی در آفرینش حماسه بزرگ 9 دی داشت و دو روز پیش از 9 دی مردم راهپیمایی گستردهای در حمایت از نظام و انقلاب داشتند، در انتخابات نیز خوش خواهد درخشید و همچنان به عنوان مردمی خردورز و مدافع آرمانهای انقلاب و امام و رهبری خواهد ماند.
با وجود برخی از التهابات در مناطق دیگر، دارالمؤمنین و دارالمجاهدین همدان به مانند همیشه پایگاهی امن برای ولایتمداران و دلسوزان انقلاب است.