به گزارش کورنگ "محمدرضا همتی"، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، با اعلام این خبر، افزود: در 70 درصد از این میزان اراضی، باغ احداث شده که بیشتر باغ بادام بوده و اگر آب آنها تامین شود، باغات انگور، سیب و میوههای سردسیری احداث خواهد شد.
وی اظهار کرد: بیشتر واگذاریها در شهرستانهای ملایر، نهاوند و تویسرکان بوده به این علت که پتاسیل احداث باغ در این مناطق به علت مناسب و گرم بودن و امکان تامین آب بیشتر است.
همتی تصریح کرد: در شهرستانهای رزن، فامنین، بهار و کبودرآهنگ به علت بیشتر بودن مشکل تامین آب، واگذاریهای کمتری صورت گرفته است.
وی در ادامه گفت: از سال 70 واگذاری اراضی برای احداث باغ با عنوان طرح مستقل "طوبی" انجام میشد، به طوری که در سالهای اخیر واگذاریها برای احداث باغ از دو مسیر یکی از طریق کمیسیون ماده 31 و مصوبه اخیر هیات دولت در سال 90 انجام میگیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: یکی از مسیرهای واگذاری اراضی جهت احداث باغ از طریق کمیسیون ماده 31 لایحه قانونگذاری و احیای اراضی در حکومت اسلامی به طوریکه متقاضیان احداث باغ در اراضی ملی و دولتی با ارائه طرح و اخذ مجوز آب از امور آب میتوانند اقدام به دریافت زمین کنند.
وی ادامه داد: مسیر دیگر مصوبه اخیر هیات دولت در سال 90 است، به طوری که واگذاری اراضی از طریق ستاد اجرایی توسعه بخش کشاورزی شهرستانها انجام میگیرد و متقاضی با ارائه طرح و اخذ مجوز آب میتواند اراضی ملی را به صورت اجارهای در اختیار بگیرد.
همتی اضافه کرد: مدت زمان اجاره اراضی با توجه به هدف طرح که توسعه باغ بوده، از سه سال تا 30 سال است و تا زمانی که قابلیت اراضی برای احداث باغ وجود داشته باشد، قابل تمدید خواهد بود.
وی بیان کرد: اجارهبهای این باغها حداقل از 10 درصد تا حداکثر 100 درصد قیمت منطقهای محل زمین است که توسط کمیسیون تعیین میشود و مستاجر به حساب خزانه واریز میکند.
وی اعلام کرد: از سال 70 تا کنون که برنامه توسعه و احداث باغها در برنامه بوده، دو هزار و 600 هکتار از اراضی ملی و دولتی برای احداث باغات واگذار شده است.
انتهای پیام