به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،محمدجواد قیطاسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری علم و فناوری اظهار کرد: شهرستان کبودرآهنگ با پشت سرگذاشتن مرزهای کشت سنتی، با اجرای پروژههای نوآورانه در محیطهای کنترلشده، به کانونی برای تولید محصولات استراتژیک و گرمسیری تبدیل شده است.
وی افزود: در اقدامی پیشرو که برای نخستین بار در استان همدان به ثمر نشسته، در فضایی به وسعت ۱.۵ هکتار، موفق به کشت و به بار نشانیدن هزار بوته زنجبیل، هزار بوته زردچوبه و هزار گروهک (بوته) آناناس شدیم.
قیطاسی گفت: این پروژه که حاصل دو سال پژوهش و کشت آزمایشی است، هماکنون به مرحله برداشت رسیده و نتایج آن چشمانداز بسیار روشنی را برای توسعه این کشتها نشان میدهد.
این گلخانه دار براساس برآورد خود از محصولاتش ابراز کرد: ظرفیت تولید در مقیاس صنعتی برای زنجبیل و زردچوبه به حدود ۶۰ تن در هکتار و برای آناناس با نیاز آبی پایین، تا ۶۰ هزار میوه در سال قابل دستیابی است.
این موفقیت، گواهی بر این ادعاست که اقلیم استان همدان در بستر فناوریهای گلخانهای، نه تنها محدودیت نیست، بلکه میتواند به بستری برای تولید محصولات باارزش و اقتصادی تبدیل شود. این گلخانهدار با تأکید بر جنبه دانشبنیان کار، از برنامههای خود برای توسعه زنجیره ارزش، از جمله تولید و بستهبندی زعفران و همچنین فرآوری محصولاتی مانند «اسلایس خشک زنجبیل و زردچوبه» خبر داد.
پیشبینی میشود با استقبال از این مدل کشت نوین و با تکمیل طرحهای در دست اجرا، سطح زیرکشت گلخانههای کبودرآهنگ به بیش از یک میلیون و ۶۶۰ هزار مترمربع افزایش یابد.
بدون شک، این تحول علمی کشاورزی میتواند با تنوعبخشی به تولید، افزایش بهرهوری آب و ایجاد ارزش افزوده بالا، اقتصاد منطقه را متحول کرده و درهای بازارهای صادراتی جدیدی را به روی محصولات با برند «همدان» بگشاید.
انتهای خبر /