به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه همدان، "قربانعلی محمدپور" در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مهمان ناخوانده که غبار نامیده میشود دیگر ناخوانده نیست چرا که با بیتدبیری، بیاعتنایی و بیتوجهی موجب شده ریزگردها به همدان دعوت شوند.
وی افزود: میزان ریز گردها در همدان در دو روز گذشته بالاتر از حد استاندارد بوده و در خرداد ماه امسال چندین روز را در این حالت گذراندیم.
وی ادامه داد: موضوع ریزگردها فرامنطقهای بوده و در گذشته از طریق مالچپاشی مهار میشد اما امروزه به واسطه مشکلات موجود در کشورهای همسایه غربی ایران مالچپاشی انجام نمیشود اما تثبیت شنهای روان و حقآبههای تالابها و آبرسانی به حوزههای پایین دست سدها از جمله اقدامات دیگر در مهار پدیده گرد و غبار است.
مدیرکل محیط زیست استان همدان گفت: در استان همدان اقدامات اداره کل محیط زیست از جمله تنویر افکار عمومی و بحث بروزرسانی اطلاعات وضعیت جوی و ریزگردهای استان با مجموعه معاونت بهداشتی و مدیریت بحران استانداری به صورت آنلاین پیگیری میشود که مخاطرات زیست محیطی به حداقل برسد.
وی تصریح کرد: میزان گرد و غبار در خرداد ماه امسال 11 روز بالاتر از حد استاندارد بوده و یک روز نیز حالت اضطرار را تجربه کردیم.
محمدپور اضافه کرد: پنج شهر استان همدان به ایستگاه پایش اندازهگیری ذرات گرد و غبار مجهز شده و بقیه شهرستانهای استان نیز از طریق پرتابل اندازهگیری به صورت دستی مجهز شدهاند که در سطح کشور نمونه است.
وی خاطرنشان کرد: در سال 90 حدود 22 واحد به عنوان واحد آلاینده معرفی شد، در سال 91 نیز 28 واحد به عنوان واحد آلاینده و از آغاز سال 92 تا کنون نزدیک به 40 واحد به عنوان واحد آلاینده معرفی شدند.
محمدپور به خشکی تالابهای استان به ویژه تالاب آقگل اشاره کرد و گفت: حقآبه تالابهای همدان با وجود پیگیری نمایندههای مجلس دریافت نشده و بسیاری از تالابها در خشکی کامل به سر میبرند.
مدیرکل محیط زیست همدان گفت: در قبل از دولت نهم 1.7 دهم درصد اراضی همدان تحت مدیریت محیط زیست جزء مناطق حفاظت شده بوده و در دولت نهم به 3.2 دهم درصد افزایش یافت.
وی ادامه داد: در 6 ماهه اول امسال بیش از 70 درصد مناطق تحت مدیریت مجموعه محیط زیست شناسنامه دار شدند.
محمدپور تاکید کرد: در انتخابات روز جمعه 24 خردادماه در حوزه شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات ریاست جمهوری به کسانی رای بدهید که به موضوع محیط زیست توجه ویژه داشته باشند و انتظار داریم کاندیداها به موضوع محیط زیست به طور ویژه توجه کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مناطق شکار ممنوع در استان پنج منطقه بوده که این مناطق شامل منطقه الوند، آقگل، شیرین سو، تجرک و آبشینه است.
محمدپور ادامه داد: یکی از برنامههای مجموعه محیط زیست ارتقاء سطح مناطق شکار ممنوع به مناطق حفاظت شده است.
مدیر کل محیط زیست خاطرنشان کرد: به دنبال ثبت غار علیصدر به عنوان اثر طبیعی ملی هستیم همچنین درخت چنار منطقه تویسرکان و منطقه علوی همدان نیز برای ثبت شدن به عنوان اثر طبیعی ملی پیگیری خواهد شد.
به گزارش ایسنا، نشست خبری اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در منطقه حفاظت شده نشر و شراء برگزار شد که خبرنگاران بعد از نشست خبری به بازدید از این منطقه پرداختند.
انتهای پیام