علیرضا ایزدی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی نشانههایی از تاریخ گذشتگان است، افزود: این میراث که به یادگار از گذشتگان به ما رسیده، باید به هر بهانهای معرفی شده و برای اذهان عمومی نمایان شود.
وی بخشی از آداب و سنن فرهنگ همدانیها را جزئی از میراث فرهنگی دانست و گفت: تفکرات ایرانی- اسلامی ریشه در وقایع تاریخی در مقاطع مختلف زمانی دارد، که در استانها موجب پژوهش نیز شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان با اشاره به ثبت ملی واقعه 30 مهر همدان در سال گذشته اظهار داشت: این واقعه که در اوایل انقلاب، در تاریخ 30 مهر در خیابان شهدای همدان برای مقابله با ظلم شاهنشاهی اتفاق افتاد، در پروندهای برای ثبت ملی ارسال و در نهایت به ثبت رسید.
وی به شرح خلاصهای از این واقعه تاریخی پرداخت و افزود: در این روز مردم همدان و دانشگاهیان و دانشآموزان در یک مسیر تجمع کردند و پس از محاصره از سوی نیروهای شاه، خیل زیادی از مردم به شهادت رسیدند که به واقعه 30 مهر مشهور شد.
برنامه مشارکتی میراث فرهنگی و آموزش و پرورش در 30 مهر
ایزدی در ادامه با بیان اینکه در روز بزرگداشت 30 مهر برنامههایی با همکاری آموزش و پرورش برگزار میشود، یادآور شد: در مقوله رویدادهای انقلاب، هر استانی تاریخی داشته و اقداماتی انجام داده، اما در کشور ما به عنوان شاخص تنها 15 خرداد و 17 شهریور نمایان است.
وی با اشاره به اینکه استان همدان در انقلاب تأثیرات و فعالیتهای زیادی داشته، افزود: یکی از شاخصترین روزهای انقلاب در همدان 30 مهر است.
ثبت ملی دو آيین سنتی همدان در دستور کار است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان اضافه کرد: 30 مهر به عنوان یکی از رویدادهای انقلاب در استان همدان به ثبت ملی رسید که بسیار ارزشمند بوده و ماندگار شد.
وی با بیان اینکه امسال هم مراسم گرامیداشت ثبت این رویداد ملی برگزار میشود، یادآور شد: ویژهبرنامهای برای این رویداد ملی برگزار میشود تا یاد شهدای انقلاب همدان را گرامی بداریم.
ایزدی خاطرنشان کرد: در تاریخ مبارزات انقلاب، گروه ابوذر شاخصی است که در کشور میدرخشد و میتوان بر روي آن نیز تمرکز کرد.
وی در پایان گفت: پرونده یک تا دو مورد از آيینهای سنتی و چند خوراکی همدان برای ثبت ملی آماده شده است.
همدان پیام