به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی دانا، حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر سابق آموزش و پرورش در برنامه خبری شبکه 6 در خصوص تعطیلی روزهای 5 شنبه اظهار داشت: برای اولین بار در طول تاریخ آموزش و پرورش ایران، سند تحول بنیادین به عنوان برنامه مدونی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید که از مزحله مطالعه تا تصویب آن بیش از 7 سال طول کشید.
وی افزود: مقام معظم رهبری از این سند با عنوان نسخه شفا بخش برای آموزش و پرورش نام بردند و بر اجرای بند بند آن تأکیده کرده اند.
وزیر سابق آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: قطعاً برنامه های اموزش و پرورش باید با ساختار بیرون از ان هماهنگ باشد؛ امروز خانواده ها دیگر فرصتی برای با هم بودن ندارند و باید به استحکام خانواده ها بیشتر اهمیت داد.
حاجی بابایی اظهار داشت: نگرانی امروز ما از هم پاشیدن خانواده هاست و نباید بگذاریم ایران مسیری که غرب در خصوص خانواده را پیمود، برود که تعطیل کردن 5 شنبه ها در راستای استحکام خانواده ها صورت گرفت.
وی تصریح کرد: اساس یک جامعه خانواده و اصول تربیتی در آن است و باید از طریق بیشتر کردن زمان با هم بودن خانواده ها به مسائل تربیتی فرزندان بیشتر اهمیت داد.
وزیر سابق آموزش و پرورش بیان داشت: تصمیمگیری برای تعطیلی مدارس در روز 5 شنبه بر اساس فصل هشتم از این سند بر عهده شورای عالی آموزش و پرورش تحت عنوان ساماندهی زمان آموزش در دو نوبت مصوب شده است.
حاجی بابایی یادآور شد: در راهکار 1ـ1 سند تحول در آموزش و پرورش در مدارس متناسب سازی حجم و محتوای کتب درسی و ساعات و روزهای آموزشی با توانمندی ها مطرح شده است که تعطیلی 5 شنبه ها در مدارس در راستای این بند مصوب شده است.
وی افزود: منحصراً باید برنامه های آموزشی در 5 روز اول دوره آموزشی باشد ولی مدارسی که توانایی مالی دارند می توانند برای روزهای 5 شنبه خود برنامه ریزی کنند تا دانشآموزان در این روز از برنامه ها استفاده کنند.
وزیر سابق آموزش و پرورش گفت: در برنامه ساماندهی زمان آموزش هفته به سه قسمت تقسیم شده است که در آن روزهای 5 شنبه با مدیریت خانواده ها بسته شده است.
حاجی بابایی خاطرنشان کرد: تمام مسائل اقتصادی یک جامعه برای این موضوع است که تربیت درستی برای فرزندان جامعه رقم بخورد.
وی تأکید کرد: برای تعطیلی 5 شنبه ها یک کار تحقیقاتی شده است و از 33 هزار نفر نظرسنجی به عمل آمده است که بیش از دو سوم این جامعه هدف با تعطیلی مدارس در روزهای 5 شنبه موافق بودند؛ این در حالی است که با توجه به اجرای این طرح به مدت 3 سال در کشور قطعاً این برنامه موافقان بیشتری را با خود همراه کرده است.
وزیر سابق آموزش و پرورش افزود: بر اساس تعطیلی 5 شنبه های مدارس، برنامه های دیگری تدوین شده اند مانند ساعات موظفی معلمان که در صورت لغو تعطیلی مدارس در روزهای 5 شنبه این ساعات به هم می ریزد و باید نیرو های جدیدی برای افزایش ساعات آموزشی در نظر گرفته شود که این امکان پذیر نیست.
حاجی بابایی بیان داشت: این برنامه برای اجرای نظام رتبه بندی معلمان انجام شد؛ به نحوی که یک معلم یک روز از هفته را باید برای افزایش سطح معلومات خود اختصاص دهد؛ یک معلم نمی تواند تمام هفته را کار کند و همزمان سطح علمی خود را بالا ببرد و در عین حال با یک روز تعطیلی میزان خستگی خود را در پایان هفته به صفر برساند.
وی به عنوان نکته پایانی گفت: لغو تعطیلی 5 شنبه های مدارس مغایر با اصل 75 قانون اساسی است؛ چرا که این قانون به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است.
انتهای پیام
دیدگاه شما