تازه ترین مطالب

تاریخ : 4. اسفند 1392 - 16:36   |   کد مطلب: 11279
این پایگاه قبل از انقلاب پایگاه «شاهرخی» و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز «حر ریاحی» نام گرفت که در سال 58 و با شهادت محمد نوژه در غائله کردستان به عنوان اولین شهید نیروی هوایی با عنوان پایگاه «شهید نوژه» خوانده شد | پایگاه سوم شکاری شهید نوژه یکی از پایگاه‌های نیروی هوایی ایران و پایگاه هواپیماهای اف4 است.

به گزارش کورنگ؛ پایگاه سوم شکاری شهید نوژه یکی از پایگاه‌های نیروی هوایی ایران و پایگاه هواپیماهای اف4 است.

این پایگاه قبل از انقلاب پایگاه «شاهرخی» و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز «حر ریاحی» نام گرفت که در سال 58 و با شهادت محمد نوژه در غائله کردستان به عنوان اولین شهید نیروی هوایی با عنوان پایگاه «شهید نوژه» خوانده شد.

این پایگاه از نظر موقعیت سوق‌الجیشی به ویژه در جنگ تحمیلی از اهمیت خاصی برخوردار بود و با توجه به این امر بیشترین عملیات‌های نظامی هوایی از این پایگاه طرح‌ریزی و اجرایی می‌شد.

در دوران هشت سال دفاع مقدس بیشترین تلاش‌ها در نیروی هوایی برای بازسازی تجهیزات موجود بر اساس نیازمندی‌های آن دوره صورت می‌گرفت اما در حال حاضر با تلاش و همت متخصصان ایرانی تمام تسلیحات نیروی هوایی ارتقا یافته و هوشمند شده‌اند.

در نیروی هوایی نیز جمله «ما می‌توانیم» بعد از پیروزی انقلاب، معنای واقعی خود را نشان داد و ثابت کرد که این مهم در یک جمله خلاصه نمی‌شود بلکه در عمل تبلور یافته است.

بسیاری از اقدامات و ایده‌هایی که آن روزها پیاده کردن آن بر روی کاغذ نیز جزو محالات بود در حال حاضر به همت مهندسان نیروی هوایی اجرایی شده و به نتیجه رسیده است.

امروزه پیشرفت‌های چشمگیر در نیروی هوایی و در اختیار داشتن دانش ساخت تمام تجهیزات و قطعات باعث شده تا ایران، در حوزه صنعت دفاعی و تسلیحاتی به خودکفایی برسد.

در راستای بررسی این اقدامات با چند تن از مسئولان پایگاه سوم شکاری شهید نوژه به گفت‌وگو نشستیم.

نیروی هوایی الکترونیک‌محور است / خودکفایی در تجهیزات الکترونیکی

فرمانده پایگاه سوم شکاری شهیدنوژه در این راستا با بیان اینکه نیروی هوایی بیشتر الکترونیک‌محور است، به خبرنگار فارس گفت: سیستم‌های به کار رفته در نیروی هوایی به گونه‌ای تعریف شده که حتماً باید الکترونیکی باشد.

امیر سرتیپ منصور ونک با اشاره به پیشرفت‌های نیروی هوایی افزود: اکنون در زمینه تجهیزات الکترونیکی به درجه‌ خودکفایی رسیده‌ایم و «می‌توانیم».

وی تصریح کرد: از دیگر بحث‌های حائز اهمیت در نیروی هوایی، آموزش خلبانان است که در دوران قبل از انقلاب بیشتر خلبانان این نیرو در آمریکا یا پاکستان آموزش می‌دیدند.

فرمانده پایگاه سوم شکاری شهید نوژه بیان داشت:‌ یکی از دستاوردهای شاخص انقلاب در نیروی هوایی آموزش تمام مراحل خلبانی در داخل کشور است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تمام معلم‌خلبان‌ها، ایرانی هستند، یادآور شد: نیروی هوایی ایران در آموزش خلبانان به جایی رسیده که از دیگر کشورها دانشجو می‌پذیرد.

ونک تأکید کرد: امروزه شبیه‌سازهای بومی در راستای آموزش خلبانان برای تمام هواپیماها در داخل کشور ساخته شده در حالی که قبل از انقلاب به مهندسان ایرانی اجازه ورود به این مهم را نمی‌دادند.

نیروی هوایی ایران از جایگاه ویژه‌ای در منطقه برخوردار است

وی با اشاره به اهمیت تونل باد در ساخت قطعات ایرودینامیکی و هواپیما گفت: این مهم اکنون در داخل کشور ساخته می‌شود و ایران دانش ساخت هواپیما را در اختیار دارد.

فرمانده پایگاه سوم شکاری شهید نوژه با اشاره به موقعیت استراتژیکی پایگاه سوم شکاری و رادار سوباشی ادامه داد: پایگاه سوم شکاری مادر پایگاه‌های اف‌4 بوده و از نظر آموزشی، تجهیزاتی و... تغذیه‌کننده است.

وی یادآور شد:‌ علاوه بر انجام مأموریت‌های تاکتیکی و عملیاتی از ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد این پایگاه داشتن گردان شناسایی و آموزش خلبانی اف‌4 است.

ونک اضافه کرد: از طرف دیگر نیز با توجه به موقعیت پایگاه، برد هواپیماها به گونه‌ای است که می‌توانند به عمق هر مکانی نفوذ کنند.

وی تصریح کرد: قبلاً سوختگیری‌های هوایی هواپیماهای اف‌4 فقط از هواپیماهای مادر چون 707 و 740 انجام می‌شد اما اکنون هواپیماهای اف‌4 نیز این قابلیت را دارند.

فرمانده پایگاه سوم شکاری شهید نوژه با اشاره به ارتقای سیستم ناوبری هواپیماها یادآور شد:‌ نیروی هوایی ایران اکنون در منطقه حرف اول را می‌زند و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

پایگاه شهید نوژه خط مقدم ایران

جانشین فرماندهی پایگاه سوم شکاری شهید نوژه نیز اظهار کرد: یکی از دلایل ساخت این پایگاه پوشش هوایی منطقه غرب کشور از دریای مازندران تا تبریز و از جنوب نیز تا اهواز است.

سرهنگ خلبان سخاوت عشایری با اشاره به مسافت پوشش هوایی پایگاه نوژه افزود: این پایگاه از نظر موقعیت سوق‌الجیشی از اهمیت استراتژیکی بالایی برخوردار بوده و حدود نصف مرز ایران را پوشش هوایی می‌دهد.

وی ادامه داد: پایگاه سوم شکاری شهید نوژه دارای سه گردان شناسایی، تاکتیکی و تنها گردان آموزشی اف‌4 است.

جانشین فرماندهی پایگاه سوم شکاری شهید نوژه یادآور شد: خلبانان فارغ‌التحصیل در راستای آموزش عملی برای کابین دو به این پایگاه فرستاده می‌شوند و بعد از طی دوره و کسب تجربه در پایگاه‌ها برای کابین جلو آموزش می‌بینند.

وی با بیان اینکه پایگاه شهید نوژه خط مقدم ایران در سمت غرب برای مقابله با دشمنان است، تصریح کرد: هشت سال دفاع مقدس نیز این امر را تأیید می‌کند.

پایگاه سوم شکاری شهید نوژه بیش از 36 خلبان شهید تقدیم انقلاب کرده است

عشایری با بیان اینکه دو روز بعد از حمله عراق این پایگاه با چهار فروند هواپیما، حمله را پاسخ داد، گفت: در طول جنگ تحمیلی نیز بیش از 70 درصد مأموریت‌ها علیه عراق به خصوص مأموریت‌های دوربرد نظیر حمله به اچ 3 یا الولید و حمله به بغداد از این پایگاه انجام شد.

وی با اشاره به بیش از 36 خلبان شهید پایگاه سوم شکاری شهید نوژه بیان داشت: بیش از 100 خلبان چون شهید دوران، شهید نوژه، شهید خضرایی، شهید یاسینی، شهید هادی مقدم و... از این پایگاه عازم مأموریت شده و به شهادت رسیدند.

جانشین فرماندهی پایگاه سوم شکاری شهید نوژه با بیان اینکه هنوز این پایگاه موقعیت استراتژیکی خود را حفظ کرده، افزود: این مهم جز با همت کارکنان خدوم این پایگاه محقق نمی‌شود.

وی با اشاره به وضعیت نیروی هوایی قبل از پیروزی انقلاب و حضور مستشاران خارجی در این نیرو ابراز داشت: مستشاران نظارت کامل بر نیروی هوایی داشتند و گمان می‌کردند در صورت عدم نظارت آنان نیروی هوایی ایران در پروازهای عادی بیش از 6 ماه دوام نداشته باشد.

عشایری تصریح کرد:‌ بعد از قطع رابطه با آمریکا در سال 58 نخستین حرکت خروج مستشاران از ایران بود.

جهاد خودکفایی نخستین بار در نیروی هوایی آغاز شد

وی افزود: با توجه به اینکه نیروی هوایی یک نیروی تخصصی و بر پایه علم و دانش است، کارکنان غیور این نیرو با اتکا بر تخصص خود و اعتمادی که امام به آنها داد توانستند روی پای خود ایستاده و این نیرو را حفظ کنند.

جانشین فرماندهی پایگاه سوم شکاری شهید نوژه با اشاره به تحریم‌های دشمن و راه‌اندازی جهاد خودکفایی ابراز داشت: جهاد خودکفایی برای نخستین بار در نیروی هوایی آغاز شد.

وی یادآور شد: در سطح نیروی هوایی نیز پایگاه شهید نوژه جزو نخستین پایگاه‌هایی بود که با تکیه بر توان متخصصان بومی و جهاد خودکفایی به بازسازی و تعمیر قطعات فرسوده هواپیماها پرداخت.

عشایری با بیان اینکه با تلاش و همت کارکنان و متخصصان، نیروی هوایی بعد از گذشت 36 سال از پیروزی انقلاب نیرومندتر از همیشه در صحنه است، گفت: در حال حاضر ساخت تمام قطعات هواپیما توسط مختصصان و در داخل کشور انجام می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات شاخص نیروی هوایی خاطرنشان کرد: سال گذشته یک سنسور دوربین در دست ساخت بود که به همت متخصصان این پایگاه به بهره‌برداری رسید.

----------------------------

مریم صابری‌یگانه - فارس

---------------------------

دیدگاه شما

مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت
سایت رهبر معظم انقلاب