مهدی سماواتی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار کرد: در اسفندماه سال گذشته بخشنامه جدیدی تصویب و با عنوان «بیمه کشاورزان غیر ساکن در روستاها» به صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر ابلاغ شد.
وی افزود: بر اساس این بخشنامه، کشاورزان ساکن در شهر یا دوسکونته که نیمی از سال را در شهر و نیمی دیگر را در روستا سپری میکنند و فعالیت آنها در روستاهاست، مجاز به ثبت نام در صندوق شدند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر همدان با اشاره به اجرای این بخشنامه از ابتدای سال جاری افزود: در گذشته فقط روستائیان و عشایر مجاز به ثبتنام در صندوق بودند که با تصویب بخشنامه جدید محدودیت برای کشاورزان ساکن در شهر، برداشته شد.
وی تصریح کرد: کشاورزان میتوانند با دریافت معرفینامهای از صندوق یا کارگزاریهای صندوق و مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی در سطح شهرستانها یا اصناف کشاورزی با تأیید معرفینامه نسبت به ثبت نام در صندوق بیمه اجتماعی اقدام کنند.
سماواتی با بیان اینکه اجرای این بخشنامه طرح بسیار بزرگی است، تأکید کرد: با توجه به اینکه استان همدان جزو استانهای برتر کشور در صنعت کشاورزی محسوب میشود این بخشنامه میتواند یاریگر قشر عظیمی از کشاورزان باشند.
وی ابراز داشت: در 28 اسفندماه جلسهای با تعاون روستایی در این زمینه صورت گرفت و از ابتدای امسال نیز اجرای بخشنامه در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر همدان ادامه داد: بسیاری از کشاورزان به دنبال استفاده از مزایای صندوق بودند و به علت اینکه فقط فعالیت آنها در روستاها صورت میگرفت و ساکن شهر بودند نمیتوانستیم به آنها خدماتی ارائه کنیم.
وی با اشاره به استقبال کشاورزان از این مهم تصریح کرد: دولت در این صندوق نقش بسیار مهمی دارد زیرا به ازای هر حق بیمهای که فرد پرداخت میکند دو برابر آن به عنوان یارانه دولتی توسط دولت پرداخت میشود.
سماواتی گفت: این امر کمک بسزایی به افراد زیر پوشش صندوق برای استفاده از مزایای بلندمدت صندوق است.
وی با بیان اینکه این امر فرصت خوبی برای کشاورزان و استفاده از مزایای صندوق است، افزود: در زمینه ارائه خدمات نیز مزایایی که برای روستائیان و عشایر در نظر گرفته شده به کشاورزان نیز ارائه میشود.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر همدان اضافه کرد: حق بیمه پرداختی صندوق نیز در هشت کد درآمدی تعریف میشود که کشاورزان میتوانند با توجه به وضعیت مالی خود یکی از آنها را انتخاب کنند.
وی یادآور شد: کشاورزان زیر پوشش صندوق میتوانند با پرداخت 15 سال حق بیمه با سن 65 سال بازنشسته شوند و تفاوتی در این زمینه با دیگر روستائیان و عشایر وجود ندارد.
سماواتی ابراز داشت: افراد سن بالا نیز میتوانند با جمعآوری سوابق بیمهای خود و واریز 15 سال حق بیمه از مزایای بازنشستگی صندوق بهرهمند شوند.
وی گفت: امید است از محل انصراف یارانهها و درآمدهایی که حاصل میشود در زمینه بیمه روستائیان و عشایری خدمات بهتری ارائه شود و دولت نگاه ویژهای نسبت به این صندوق داشته باشد.
انتهای پیام
دیدگاه شما