فاطمه عظیمیمجذوب
فرهنگ، رفتارها و هنجارهای تکتک اعضای جامعه کلیت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه را تشکیل میدهند. اینکه مردم کبودراهنگ همواره در تمام صحنههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حضور 98 درصدی دارند بیان این مهم است و داشتن نخبههای جهانی و ملی چون شیخ موسی نثری و قیام 5 آبان 57 کبودراهنگ در حیطه سیاسی نشان از بالا بودن سطح آگاهی است که همه از مجموعه رفتارهای تکتک اعضا حاصل شده و تاریخ و تمدن و فرهنگ بالای این منطقه را به نمایش گذاشته است.
ارائه برنامههای فرهنگی هنری برای چنین مردمی که پیشینه فرهنگی غنی و پرباری دارند همت والا و تلاش مسئولان را میطلبد.
بیش از 31 دستگاه نهاد، ارگان و سازمان دولتی و غیردولتی براي برنامههای فرهنگی شهرستان فعالیت میکنند حتی دستگاههای خدماترسان و نهادها و ارگانهای دیگر نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم از با آمادهسازی زیرساختها و بسترسازی برای توسعه و پیشرفت همهجانبه و از جمله فرهنگی مشارکت دارند.
پایگاههای مقاومت بسیج، پایگاههای غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان، کانونهای فرهنگی هنری مساجد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، انجمنهای هنری فرهنگی، تشکلهای مردمی و فرهنگی هنری (سازمانهای مردمنهاد) فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزشوپرورش و بسیج سازندگی مهمترین دستگاههایی هستند که در رأس فعالیتهای فرهنگی قرار دارند.
بیش از 334 میلیون تومان اعتبار برای انجام فعالیتها و برنامههای فرهنگی و ساختوسازهای فرهنگی کبودراهنگ تخصیص یافته است که از این میزان 40 درصد آن در شهر و 60 درصد در روستاها هزینه خواهد شد.
کبودراهنگ با گستردگی جغرافیایی و وجود 128 روستا که 82 درصد از جمعیت شهرستان را تشکیل میدهند مستعد کارهای بزرگ فرهنگی برای غنیسازی اوقات فراغت و ماه رمضان و تابستان است که نیازمند همت مسئولان و تخصیص اعتبارات کافی است.
وجود 10 پایگاه غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزی، آموزشوپرورش با برنامهها و فعالیتهای گسترده آموزشی، فرهنگی، هنری و تقویتی در مراکز شهری و روستاها و پژوهشسرای دانشآموزی با محوریت پژوهش و تحقیق فعالیت کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان در 10 رشته مختلف بهروز و مطابق با نیاز کودکان شهرستان را هم شاهد هستيم.
بیش از 42 پایگاه غنیسازی اوقات فراغت شهری، 5 پایگاه غنیسازی اوقات فراغت روستایی، 5 پایگاه غنیسازی اوقات فراغت ویژه خواهران و... همه با امکانات و تجهیزات مورد نیاز در زمینههای نقاشی، قرآن، نهجالبلاغه، مفاهیم قرآنی، تفاسیر، فعالیتهای ورزشی، فعالیتهای قرآن آموزی، کلاسها و... از جمله برنامهها و فعالیتهای فرهنگی ویژه نوجوانان و جوانان در حال فعالیتند.
بیش از 35 کانون فرهنگی هنری مساجد در شهرستان با دارا بودن میانگین هر کانون 5 عنوان کارگاه، کلاس و دوره و شاخههای مختلف هنری، فرهنگی، قرآن، آموزشی 4800 نفر از علاقهمندان را دربر میگیرد که بسیاری از این کانونها با دارا بودن امکانات و تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری روز، کتابخانههای جامع و کامل، میتوانند قسمتی از نیاز فرهنگی شهرستان را برطرف نمایند.
همچنین فعالیت بیش از 6 انجمن ادبی، فرهنگی و هنری در قالب رشتههای نمایش، ادبی، خوشنویسی، موسیقی و تجسمی فعال با گستره پوششی 350 نفر از هنرمندان و هنرجویان در ردههای سنی مختلف همواره فعالیتهای هنری فراوانی چون برگزاری نمایشگاه آثار، نشستهای نقد و بررسی و مثنویخوانی و برگزاری کلاسهای آموزشی ویژه خواهران و برادران و... انجام میدهند.
تخصیص بیش از 21 میلیون تومان اعتبار به کانون فرهنگی هنری مساجد برای غنیسازی اوقات فراغت با توجه به نوع و حجم فعالیت در بین کانونها، برگزاری کارگاهها و نشستهای آموزشی رشتههای احکام، قرآن، مفاهیم و برگزاری اردوهای استانی، بروناستانی از برنامههای فرهنگی و غنیسازی اوقات فراغت تابستان پیش روی شهرستان است که علاوه بر موارد اشاره شده، ادارات و نهادهای کمیته امداد امام خمینی، هلالاحمر، بهزیستی، اوقاف و ورزشوجوانان برنامههای گسترده فرهنگی اعضای تحت پوشش خود را دارند که برنامههای ورزشی، آموزشی، تفریحی، اقتصادی، حمایتی، ترویج و تبلیغ و... را شامل میشود.
در همین زمینه فرماندار کبودراهنگ کارها و برنامههای فرهنگی را مجموعهای بهم پیوسته و به هم تنیده میداند که با اعضای جامعه مرتبط است و هیچکس در این امر مستثنا نیست ولیکن برخی دستگاهها اولویتهای کاریشان فعالیتهای فرهنگی است.
احسان قنبری میگوید: مهمترین نهاد و ارگان انسانساز بعد از خانواده آموزشوپرورش به ویژه در مقاطع پیشدبستانی و ابتدایی است و توجه و دقت در این دورهها که زیربنای فرهنگی و شخصیتی افراد را میسازد میتواند زیرساختهای فرهنگی جامعه را قوی و مستحکم نماید که نقش معلمان و مربیان دلسوز در این فضاها انکارناپذیر است.
سید حسین جعفری، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کبودراهنگ هم نگاه تخصصی به حوزههای فرهنگی و توجه به ظرفیتها و پرهیز از کارهای سلیقهای و ذوقی را مهمترین رکن کاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میداند و اینکه واگذاری فعالیتها به انجمنهای تخصصی موجب میشود همه فعالیتها زیر نظر اساتید فن ارائه شود و هنرمندان با مسئولیتپذیری میتوانند در این عرصه بهتر بدرخشند.
همدان پیام
دیدگاه شما