تاریخ : 24. آذر 1393 - 8:15   |   کد مطلب: 17481
با توجه به اينكه در کل کشور به 6 هزار و 500 روستا با تانکر آبرسانی می‌شود، با حفر چاه‌های جدید در شهرهای شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ سال آینده، تابستان مناسب‌تری خواهیم داشت. همچنين با انتقال آب از سد تالوار، مشکل استان همدان حل خواهد شد.
تابستانِ بهار و كبودراهنگ خوب خواهد بود

کورنگ: اين گفته‌هاي وزیر نیرو در نشست مشترکي با نماینده مردم در خانه ملت و فرمانداران شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ بود كه از پیشنهاد 7 هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار برای صنعت آب و برق در لایحه بودجه سال 94 خبر داد.
حمید چیت‌چیان با بیان اينکه این میزان در مجموع 30 درصد در مقایسه با بودجه سال 93 افزایش داشته است، افزود: جهت‌گیری عمده بودجه سال 94 صنعت آب و برق؛ توجه به بهره‌وری، حفاظت و نگهداری از منابع آب کشور است و در بودجه پیشنهادی نگاه خاص و ویژه‌ای به آب‌های زیرزمینی شده است.
وی ادامه داد: به طور معمول منابع بودجه در سال‌های گذشته برای طرح‌های سازه‌ای اختصاص می‌یافت؛ اما امسال به غیر از افزایش در طرح‌های سازه‌ای، در طرح‌های علاج‌بخشی، بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی هم افزایش قابل توجهی داشته‌ایم.
چیت‌چیان اولویت بودجه را اتمام طرح‌های نیمه‌تمام عنوان کرد و ادامه داد: در لایحه بودجه 94 اولویت با طرح‌هایی است که در این سال اجرای آنها پایان خواهد یافت.
وزیر نیرو اولویت دیگر بودجه را تخصیص اعتبار برای اجرا و تکمیل طرح‌های مصوب سفر رهبری و هیأت دولت عنوان کرد و درباره بودجه بخش آبرسانی روستایی هم گفت: باوجود 900 مجتمع نیمه‌کاره آبرسانی روستایی و کمبود آب در بسیاری از روستاهای کشور، میزان اعتبار ایجاد این مجتمع‌ها با 100 درصد افزایش به 400 میلیارد تومان رسیده، اما نیاز واقعی در این بخش حدود 4 هزار میلیارد تومان است.
چیت‌چیان با تأکید بر لزوم حساسیت بیشتر بر تحویل آب در بخش کشاورزی اظهار كرد: همان طور که در بخش آب‌های زیرزمینی هم مطرح شده است، آب سطحی باید به اندازه مشخص و معینی تحویل کشاورز شود و تأکید وزارت جهادکشاورزی هم همین است که وزارت نیرو به عنوان مدیر بخش آب کشور، آب را کنترل شده در اختیار بهره‌برداران قرار بدهد.
وي با اشاره به صنعت سدسازی در کشور گفت: سیاست وزارت نیرو علاوه بر صنعت سدسازی، افزایش بهره‌وری آب‌های استحصالی است.
وزیر نیرو در پايان در مورد درخواست‌های فرمانداران بهار و کبودراهنگ قول مساعد داد.
  تأكيد بر مديريت آب
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی هم گفت: با توجه به اینکه دو شهرستان حوزه انتخابيه، مناطقی کشاورزی است، بیشترین مصرف آب در این بخش است که باید مدیریت‌های لازم انجام شود.
به گفته محمدعلی پورمختار، از 68 روستای شهرستان بهار، 52 روستا تحت پوشش آبفار هستند که داراي بیش از 11 هزار مشترک است و امسال به 2 روستا هم با تانکر آبرسانی می‌شود. همچنين از 127 روستای کبودراهنگ هم 132 روستا تحت‌پوشش آبفار هستند که داراي بیش از 19 هزار مشترک است و امسال به 2 روستا هم با تانکر آبرسانی می‌شود.
البته در هر دو شهرستان بیش از 60 میلیارد ریال تعهدی، کار انجام شده است که باید در این زمینه تدابیر لازم اندیشیده شود.
 34 روستاي بحراني در بهار
فرماندار بهار هم بيان كرد: 34 روستای اين شهرستان با بحران آب مواجه است و برای تأمین آب شرب شهری بهار، لالجین، صالح‌آباد و مهاجران مشکل جدی داریم.
به گفته محسن مرادی‌پناه، برای اصلاح شبکه، انشعابات، تجهیزات و خطوط انتقال فاضلاب بیش از 12 میلیارد تومان اعتبار لازم است.
 500 كبودراهنگي در انتظار انشعاب برق
فرماندار کبودرآهنگ در ادامه با بيان اينكه 500 نفر در شهرستان در انتظار انشعاب برق هستند، خاطر نشان كرد: برای تکمیل پروژه‌های گوناگون بیش از 10 میلیارد تومان اعتبار لازم داریم.
احسان قنبری اضافه کرد: 3 مجتمع آبرسانی عظیم‌دره، آقکند و خلعت‌آباد در اولویت قرار دارد که اعتبارات خاصی را می‌طلبد./ همدان پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت