به گزارش کورنگ، به نقل از ایرنا، عبدالعظیم رضایی روز دوشنبه در ستاد اجرایی خدمات شهرستان ملایر افزود: قطعا با جذب گردشگران خارجی می توانیم ظرفیت های گردشگری، تاریخی، تفریحی و توریستی کشور را به خوبی به دنیا معرفی کنیم و گامی مهم برای توسعه اقتصاد است.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه پتانسیل ها و ظرفیت های ما در حوزه گردشگری بسیار زیاد است، اما سیاست های کلان کشور تاکنون هماهنگ و مساعد برای جذب گردشگران خارجی نبوده و برخوردهای مناسبی هم با گردشگران صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: با ایجاد معاونت رییس جمهور در سازمان میراث فرهنگی به عنوان یکی از سیاست های کلان کشوری و سامان دهی حوزه گردشگری، هدف این بود تا در حوزه گردشگری در سطح کشور بتوانیم با جذب گردشگر خارجی تعاملات فرهنگی خود را در دنیا توسعه دهیم، به اقتصاد کشور کمک شود و در حوزه سیاسی سیاه نمایی هایی که در خارج از مرزها علیه ایران صورت می گیرد، خنثی شود.
وی بیان داشت: این در حالیست که از نظر مسایل فرهنگی بویژه در حوزه فرهنگ اسلامی، یکسری محدودیت ها، مانع از جذب گردشگران خارجی شده و با وجود ظرفیت های بسیار بالای گردشگری ایران، متاسفانه در حوزه جذب گردشگر خارجی هر سال و هر دوره هدف هایی تعیین می شود، ولی هیچکدام محقق نشده است.
رضایی بیان کرد: در دولت قبل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حیات خلوت سیاسی شده بود و با وجود درآمدهای بالا، ذره ای هم در حوزه گردشگری هزینه نشد، در حالیکه ما آثار تاریخی بسیار ارزشمندی داریم که در معرض تخریب و آسیب هستند، اما اعتبارات و منابع مالی در حدی نیست که بتوان آنها را مرمت و احیا کرد.
وی در عین حال شهر زیرزمینی سامن را از جمله این آثار بسیار با اهمیت و ملی برشمرد و گفت: این مجموعه در سال 86 ثبت ملی شده که به دلیل کمبود اعتبارات مالی، کاوش ها در این مجموعه به کندی صورت می گیرد و هنوز برای جذب گردشگر مهیا نیست و پول و اعتبار کافی برای ادامه کار ندارد.
*طرح گردشگری ملایر خیز بلند برای رشد و توسعه است
فرماندار ویژه ملایر همچنین تهیه طرح گردشگری این شهرستان را خیز بلندی برای رشد و توسعه دانست و بیان داشت: طبق هماهنگی های لازم با استاندار همدان، مقرر شد جلسه ای با معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی کشور داشته باشیم که بسیار فرصت خوبی است تا با ارایه طرح گردشگری بتوانیم داشته ها، فرهنگ، سایت های تاریخی، اماکن تفریحی و توریستی و ظرفیت های گردشگری ملایر را به خوبی معرفی کنیم.
رضایی ظرفیت ها و استعدادهای شهرستان را در حوزه گردشگری بسیار بالا دانست و افزود: اگر دو هدف برای ملایر در حوزه اشتغال و اقتصاد تعیین کنیم، گردشگری یک هدف عمده است که با تهیه طرح گردشگری ملایر از سوی اداره میراث فرهنگی این شهرستان می توانیم گام های اساسی برای توسعه گردشگری ملایر برداریم.
وی با بیان اینکه اقدامات زیادی در حوزه طبیعی، مسیرها، کریدور و راههای ارتباطی اصلی شهرستان که محل عبور مسافران از غرب، شرق و جنوب کشور است، می توان انجام داد، اظهار کرد: در این راستا تبلیغات نقش بسیار مهمی دارد و نباید در حد توزیع بروشور باشد.
فرماندار ویژه ملایر ادامه داد: با وجود اینکه روستای مانیزان که روستای کوچک و محرومی است، اما تبلیغات گسترده ای که برای شیره پزی این روستا انجام شد، توانست این روستا را در حد خودش در سطح کشور معرفی کند.
رضایی خواستار احیای مسیر خیابان همدان و تسریع و تعریض این خیابان از سوی شهرداری شد و گفت: ورودی های شهر ملایر بسیار زیبا است و کمترین شهرستانی در کشور دارای چنین ورودی های زیبا است.
وی بیان داشت: نیاز است جلسه های توجیهی و آموزشی و نحوه برخورد، تعامل با مسافران و فروش سوغات برای سوغات سراهای ورودی شهر زنگنه برگزار شود و علاوه بر آموزش مراکز اقامتی و بین راهی، آموزش همگانی برای اصناف، رانندگان تاکسی و صنوفی که بیشتر در مسیر تردد مسافران هستند، ارایه شود.
معاون استاندار همدان همچنین بر لزوم تجهیز و آماده سازی محلی های اسکان دولتی، مراکز اقامتی و میهمان پذیرهای سطح شهر تاکید کرد و گفـت: ادارات و نهادها باید برای استقبال مطلوب از مسافران نوروزی، همکاری های لازم را با اداره میراث فرهنگی داشته باشند تا بتوانیم از نظرات اعضای ستاد در تهیه طرح گردشگری شهرستان استفاده کرده و با مطرح کردن این طرح در جلسه ستاد، نظرات را در نهایی شدن طرح گردشگری ملایر اخذ کنیم.
رضایی با بیان اینکه با استفاده از فکر و ایده اعضا و صاحبنظران می توانیم اقدامات خوبی در حوزه گردشگری شهرستان انجام دهیم، اظهار کرد: باید فرهنگ استقبال از مسافران و گردشگران و نوع برخورد بیشتر مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی همچنین خواستار تشکیل کمیته گردشگری به عنوان یکی از نیازهای شهرستان شد و گفت: ما هنوز در زیرساخت های اماکن گردشگری مشکلات و نقص های جدی داریم و با وجود تلاش در توسعه مراکز اقامتی و بین راهی، اما هنوز بسیاری از مسیرها فاقد مجتمع های اقامتی و رفاهی بین راهی، سرویس های بهداشتی و نمازخانه هستند و این عوامل باید همه در کنار هم دیده شوند.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما