تاریخ : 7. بهمن 1394 - 19:10   |   کد مطلب: 21474
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: طرح احیا و تعادل بخشی برای نجات 91 دشت کشور از وضع بحرانی در زمینه منابع آبی زیرزمینی، اجرا می شود.
طرح تعادل بخشی برای نجات 91 دشت کشور اجرا می شود

به گزارش کورنگ به نقل از ایرنا، جهانگیر حبیبی روز چهارشنبه در حاشیه 'نخستین نشست کارگروه تعادل بخشی منطقه شش کشور' در اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: در جلسه شورای عالی آب تصمیم گرفته شد با توجه به وضع بحرانی دشت های کشور از نظر منابع آبی زیرزمینی، طرح یا راهکاری برای نجات دشت ها تدوین شود که در این پیوند سال گذشته طرحی به نام 'طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی زیرزمینی' تصویب شد.
وی با اشاره به اینکه مشابه چنین طرحی از سال 84 نیز مطرح بود، تصریح کرد: با این وجود به آن طرح توجه چندانی نشد و اعتبار و برنامه مشخصی نیز نداشت.
وی با بیان اینکه احکام و تکلیف هایی برای دستگاه های مختلف اجرایی در این طرح پیش بینی شده است، اظهار کرد: علاوه بر این احکام، 15 پروژه در آن تعریف شده که 11 پروژه مربوط به وزارت نیرو، سه پروژه مربوط به جهاد کشاورزی و یک پروژه مربوط به سازمان زمین شناسی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
حبیبی گفت: هدف از اجرای این پروژه ها این است که تا پایان برنامه ششم توسعه یعنی سال 99، اُفت سطح آب های زیرزمینی کنترل و 58 میلیارد متر مکعب کسری مخزن سالانه مهار شود.
وی ادامه داد: همچنین مقرر است پس از برنامه ششم در برنامه ای 15 تا 20 ساله، کسری تجمعی 30 تا 40 سال گذشته یعنی یکصد میلیارد مترمکعب آب را به حالت اول برگردانیم.
وی با اشاره به اعتبار پیش بینی شده برای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی زیرزمینی اظهار کرد: اعتبار این طرح پارسال 230 میلیارد ریال بود که امسال به سه هزار و 250 میلیارد ریال رسید و تاکنون حدود 43 درصد آن جذب شده است.

** 57 درصد دشت های کشور در مرحله بحرانی است
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: از 609 دشت کشور اکنون حدود 350 دشت (57 درصد) ممنوع و در مرحله بحرانی است.
وی افزود: بیشترین کسری مخزن آب را در خراسان رضوی، کرمان و اصفهان داریم.
حبیبی تصریح کرد: از میان دشت های ممنوعه، 91 دشت را بعنوان آزمایشی برای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی زیر زمینی انتخاب کردیم.
وی،دو برنامه مهم که باید در این دشت ها اجرا شود را بستن چاه های غیرمجاز و نصب کنتور هوشمند اعلام کرد و گفت: ما دو نوع چاه غیرمجاز داریم که دسته اول شامل چاه های قبل از سال 85 است که باید تعیین تکلیف شوند.
وی تعداد این چاه ها را 103 هزار حلقه اعلام و اضافه کرد: دسته دوم چاه هایی است که بعد از سال 85 ایجاد شده است و درِ همه باید بسته شود.
وی تعداد چاه های غیرمجاز بعد از سال 85 را حدود 200 هزار حلقه اعلام و تصریح کرد: امسال حدود شش هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور بسته شد که بیشتر آنها از دسته دوم هستند.
وی همچنین با اشاره به نصب 40 هزار کنتور هوشمند در چاه های آب مجاز گفت: حدود 460 هزار حلقه چاه مجاز داریم که نیمی از آنها دیزلی و نیمی برقی است.
وی همچنین گفت:با روی کار آمدن دولت جدید، فضای مدیریت آبی کشور تغییر و بیشتر بحث ها از مباحث سازه ای و توسعه ای به سمت مدیریتی و غیر سازه ای حرکت کرد.
وی خاطرنشان کرد: نشان این امر نیز تشکیل جلسه های شورای عالی آب است بطوریکه قبل از دولت یازدهم فقط هفت جلسه تشکیل شده بود اما در دو سال گذشته 15 جلسه برگزار شد.
نخستین نشست کارگروه تعادل بخشی منطقه شش کشور با حضور مدیران و کارشناسان شرکت های آب منطقه ای اصفهان، کرمان، قم، یزد و مرکزی در اصفهان برگزار شد.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت