به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاسی به مناسبت ۱۳ آبان روز مبارزه با استکبار جهانی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به اینکه قدرتهای استکباری در دوره قاجاریه و دوره پهلوی اول و دوم، همواره درصدد بودند که ثروتهای ملی ایران را به تاراج ببرند گفت: در این خصوص آمریکا و انگلیس نقش پررنگی را در غارت ثروت ملی ایران داشتند.
هانی زاده اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۵۷، ملت عزیز ایران با برخورداری از روحیه انقلابی در مقابل این کشورها ایستادگی کردند.
وی با اشاره به حوادث مختلفی که در ۱۳ آبان اتفاق افتاده، افزود: ۱۳ آبان یکی از روزهای مهم و تاریخساز در تاریخ انقلاب اسلامی ایران و بهعنوان روز مبارزه با استکبار جهانی تعیینشده است.
روز مبارزه با استکبار جهانی، به یک فرهنگ عمومی و ملی تبدیلشده است
کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه روز مبارزه با استکبار جهانی، به یک فرهنگ عمومی و ملی تبدیلشده است اظهار کرد: شرایط بهگونهای رقم خورد که نسلهای سوم و چهارم انقلاب با برخورداری از روحیه انقلابی و استکبارستیزی، هرسال این روز را بهتر و باشکوهتر از سال قبل برگزار میکنند.
هانی زاده با اشاره به اینکه در ۱۳ آبان کارنامه سیاه استعمار مورد ارزیابی قرار میگیرد ادامه داد: در این روز ملت ایران با راهپیمایی و طرح شعارهای ضد استکباری فرهنگ جدیدی را در جامعه ایرانی و حتی سطح منطقه و جهان ایجاد میکنند.
ایران الگوی مبارزه با استکبار جهانی برای سایر ملتها است
وی با تأکید بر اینکه این روز اهمیت بالایی در ادبیات سیاسی ایران دارد، چراکه باعث شده ایران بتواند بهعنوان الگوی مبارزه با استکبار جهانی برای سایر ملتها مطرح شود گفت: درواقع روز ۱۳ آبان روز رسوا کردن استکبار جهانی و افشاگری علیه سیاستهای هژمونیکی آمریکا و غرب، علیه ملتهای مستضعف منطقه است.
وی بابیان اینکه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا یک حرکت کاملاً تعریفشده و استراتژیک بود ادامه داد: در این اقدام جوانان پیرو خط امام توانستند با به دست آوردن اسناد و مدارکی دخالتهای سفارت آمریکا در مسائل داخلی ایران که باهدف مهار انقلاب اسلامی بود را ثابت کنند.
این کارشناس سیاسی اضافه کرد: امام راحل اهمیت بسیار زیادی برای موضوع تسخیر لانه جاسوسی آمریکا قائل بودند. به دلیل اهمیت حرکت استراتژیکی که جوانان پرشور پیرو خط امام از خود نشان دادند، آن را انقلاب دوم نام نهادند.
وی گفت: همه حوادثی که در طول حدود ۶ دهه رخداده، سلسله حوادثی است که پازل سیاسی جامعه ایرانی را شکل داد. تبعید امام در سال ۴۳، همچنین کشتار دانش آموزان و تسخیر لانه جاسوسی، سلسله حوادث تاریخی بود که در چنین روزی اما در زمانهای مختلفی رخ داد و همین دلیلی شد تا ۱۳ آبان بهعنوان یک روز مهم و اثرگذار تاریخی در ادبیات سیاسی ایران تلقی شود.
استکبارستیزی تضمینکننده منافع ملی کشور است
هانی زاده استکبارستیزی درواقع حفظ و محافظت از استقلال ملی است و همه ملتها به این واژه احترام میگذارند.البته ملتهایی که در مقابل استکبار ایستادگی میکنند، طبیعتاً فشارهای زیادی را متحمل میشوند. چراکه قدرتهای استکباری مایل نیستند ملتها استقلال ملی خود را حفظ کنند و باید تابعی از اراده قدرتهای استکباری باشند.
وی عنوان کرد: واژه استکبارستیزی میتواند بهعنوان یک واژه روشن وتاثیرگذار در ادبیات سیاسی ملتهای جهان تلقی شود.
حسن هانی زاده با اشاره به اینکه مصادیق استکبار در عصر حاضر زیاد است، گفت: تقابل با هژمونی آمریکا و قدرتهای استکباری دیگر مصادیقی است که سعی میکنند بهنوعی بر مقدرات ملتها تأثیر بگذارند. به همین دلیل به نظر میرسد که نیاز به تعریف جامعی است که در سطح جهان نهادینه شود و رسالت رسانههای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی این است که مقوله استکبارستیزی را در سطح گسترده در جوامع خود گسترش بدهند.
کارشناس سیاسی افزود: تعریف واژه استکبارستیزی و گسترش و نهادینه کردن این واژه میتواند در حفظ استقلال کشورها و ملتها مؤثر باشد. ضمن اینکه کشورهایی هم هستند در غرب و شرق که همچنان دنبال این هستند که سیطره اقتصادی و نظامی و سیاسی خود را برجهان تحمیل کنند.
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما