تازه ترین مطالب

تاریخ : 3. اسفند 1397 - 13:07   |   کد مطلب: 31612
قیمت‌های سرسام‌آور کالاها از گوشت گرفته تا کلم و کاهو باعث شده بسیاری از مردم همدان دست خالی از بازار سرگذر برگردند، بازاری كه تا ديروز برای خود بروبيایی داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ به نقل از نافع، بازار سرگذر همواره برای مردم همدان به دو دلیل جذاب است اول آنکه قیمت‌ها در کف خود ارائه می‌شود و دوم آنکه امکان جدا کردن و یا به اصطلاح ورچیدن اقلام نیز وجود دارد، بنابراین مرجع اصلی در حوزه میوه و تره‌بار به حساب می‌آید.

بسیاری از مردم به این مکان مراجعه می‌کنند تا محصول مطلوب با قیمتی مناسب بیابند که اغلب نیز به این هدف می‌رسند چراکه فروشگاه‌داران این بازار محصولات خود را در ابتدا با قیمت نهایی ارائه می‌دهند و پس از هر مرحله خرید که به دلیل جدا کردن مردم کیفیت محصولات کاهش می‌یابد، قیمت نیز سیر نزولی می‌یابد؛ به همین دلیل برای همه اقشار با قدرت خرید متفاوت می‌توان میوه و تره‌باری مناسب پیدا کرد.

اما این روزها بسیاری از مردم دست خالی از بازار سرگذر بازمی‌گردند، قیمت‌های استثنایی که تا کنون تجربه نشده بود بر روی برچسب‌های قیمت نقش بسته و تنها نگاهی از افسوس و ناباوری مردم بر روی آن‌ها می‌افتد، بازار که رکود خود را از ماه‌ها پیش‌تر آغاز کرده بود در آستانه شب عید بیشتر خود را نشان می‌دهد. اختلافات غیر سازنده اتحادیه میوه و تره‌بار نیز مسؤولان اتحادیه را به نوعی از بازار غافل کرده بود که در نهایت به عزل رئیس اتحادیه انجامید، اتفاقی که در سال اخیر برای دومین بار پیاپی رخ داد. همه این اتفاقات دست در دست هم داد تا بی‌تدبیری‌های داخلی با مشکلات خارجی همسو شود و فشار آن وارد زندگی مردم شود.

گشت در بازار و دیدن قیمت انواع میوه و تره‌بار نشان می‌دهد بسیاری از اقشار مردم از خرید انواع این محصولات محروم می‌شوند.

در بازار سرگذر سیب درختی در انواع مختلف وجود داشت، کمترین آن 5 هزار تومان بود و تا 11 هزار تومان نیز ارائه می‌شد. اما هر دو پیشخوان تقریباٌ از مشتری خالی بود. پرتقال 7 هزار تومان برچسب خورده بود و قیمت سبزی که تا قیمت‌های نجومی نیز رسیده بود به کانال 7 هزار تومان بازگشت و واحدهای صنفی عرضه‌کننده این مبلغ را در یک کاغذ A4 به مردم اطلاع دادند.

 علیرضا شمس رئیس جامعه اسلامی بازار همدان قیمت 7 هزار تومان را منطقی دانسته بود و بیش از آن را تخلف.

قیمت‌های خیار و پیاز نیز در نوع خود جالب توجه بود و البته باورنکردنی، هر کیلو خیار 6 هزار و 500 تومان و هر کیلو پیاز 4 هزار و 500 تومان؛ البته این قیمت در چند روز اخیر به 5 هزار تومان نیز رسیده بود. میوه وارداتی موز نیز کیلویی 12 هزار تومان و یا به عبارتی دیگر کیلویی یک دلار عرضه می‌شود.

کیوی 7 هزار تومان و گوجه فرنگی هم 6 هزار تومان؛ نکته باورنکردنی دیگر قیمت کلم سفید بود که به 5 هزار تومان رسیده بود؛ هر کیلو کاهو 7 هزار تومان  عرضه می‌شد و کدوی خورشتی 6 هزار تومان قیمت خورده بود. بادمجان یا همان مرغ سیاه بین 3 تا 4 هزار تومان به نسبت کیفیت آن عرضه می‌شود.

همانطور که این قیمت‌ها را می‌نویسیم، باورش برای خودمان نیز سخت است. جستجوی چرایی این مسأله اما ما را بیشتر سردرگم می‌کند.

شمس که در گفت‌و‌گو با فارس اعلام کرد به عنوان رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار عزل شده است اما هنوز به صورت کتبی به او ابلاغ نشده، دلیل این گرانی‌ها را بی‌درایتی مسؤرولان می‌داند. او در ادامه این سؤال را مطرح کرد که چطور میوه و مرکبات که تا دو هفته پیش 2 تا 3 هزار تومان بود، امروز به این قیمت رسیده است؟

قاچاق نیازهای مردم به خارج کشور

امیرخجسته نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز به فارس گفت:‌ چرا باید اجازه بدهیم که میوه و تره‌بار ما از میادین به مرزها بروند.

وی با بیان اینکه امروز روند قاچاق برعکس شده است اظهار کرد: امروز کالاهای مورد نیاز کشور به ویژه دام مولد از مرزهای کشور خارج می‌شود.

البته اگر به دنبال قیمت ماهی و یا مرغ هم که باشیم کمتر تعجب نخواهیم کرد. هر کیلو ماهی تیلاپیلا به 48 هزار تومان رسیده است. مرغ هم قیمت ثابتی نداشت، عده‌ای از 13 هزار و 80 تومان دم می‌زدند، برخی 13 هزار و 300 تومان و در آخر گاهی می‌شد ران را 13 هزار تومان نیز یافت.

نکته جالب آنکه مسؤولان اتحادیه‌ها هم اجازه مصاحبه ندارند و عملاً از پاسخ دادن تا آنجا که بتوانند طفره می‌روند، بنابراین چاره‌ای جز دست یازیدن به اما و اگر و شاید نداریم.

تاکنون هیچ کدام از تدابیر دولت برای حل این مشکلات معیشتی به طور کامل به ثمر ننشسته است.

بسته‌های حمایتی دولت به دست جامعه هدف آن نمی‌رسد

محمدرضا پورمختار، نماینده مردم بهار و کبودراهنگ نیز در گفت‌و‌گو با فارس گفت: ‌بسته‌های حمایتی که دولت برای قشر آسیب‌پذیر در نظر گرفته بود به جامعه هدف به طور کامل نرسیده است.

وی افزود:‌دلیل اصلی این اتفاق را دلالان معرفی می‌کنند، حالا این سؤال پیش می‌آید که چه کسانی باید در مقابل دلالان بایستند؟ آیا نباید دولت به این مسأله نظارت کند؟

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در خانه ملت با بیان اینکه آیا نظارت به برجام وابسته است تصریح کرد:‌ متأسفانه بی‌ثباتی در قیمت اجناس و کالاها در بازار بیداد می‌کند.

وی همچنین پیشنهاد کرد:‌ برای رساندن مستقیم کالاها به دست مردم کالابرگ را به سیستم اقتصادی بازگردانند.

پورمختار گفت:‌ امروز دولت به برخی از افراد ارز 4 هزار و 200 تومانی می‌دهد تا کالای اساسی را وارد کشور کنند و این افراد کالا را با نرخ 13 هزار تومان به فروش می‌رسانند و باعث از بین رفتن سرمایه ملی، آسیب به مردم و پولدار شدن یک عده خاص می‌شود که از نبود مدیریت ناشی می‌شود.

 

انتهای پیام/رستمی

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت