تاریخ : 14. فروردين 1398 - 16:24   |   کد مطلب: 32014
وقتی که مردم و مسئولان همدان بسیج می شوند برای عبور از بحران سیل؛
بسیج یک یار حقیقی دستگاه های اجرایی در تمام لحظات
با وجود حجم بالای بارش ها و آبگرفتگی در نقاطی از استان، با دلیل انجام اقدامات پیشگیرانه از سوی ستاد بحران همدان، مسئولان اعلام کرده اند که تاکنون هیچ اتفاق حادی درباره وقوع سیلاب رخ نداده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ به نقل از نافع،  میانگین کل بارش‌های سال ۹۷ حدود ۳۶۰ میلیمتر بوده است. معنای آن روشن است یعنی حدود 50 درصد بارندگی سال ۹۷ در این یک و نیم روز اتفاق افتاده است.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی از ۳۰ شهر پر بارش کشور رتبه اول نهاوند، رتبه دوم تویسرکان، رتبه چهارم فاننین، رتبه دهم ملایر، رتبه یازدهم همدان، رتبه دوازدهم قهاوند، رتبه چهاردهم بهار، رتبه شانزدهم رزن و رتبه هفدهم اسدآباد بوده است. معنای این آمار هم روشن است یعنی ۹ شهر از شهرستانهای استان جزء سی شهر پر بارش و البته در نیمه این لیست هستند. اما خوشبختانه مدیریت صحیح بحران و همدلی مردم و نیروهای بسیجی مانع از بروز خسارات وسیع در این استان شده است.

در استان همدان با وجود مدیریت صحیح بحران خسارت جانی در اثر سیل و طغیان رودخانه ها اعلام نشد؛ همچنین سوانح ایجاد شده با حضور پر رنگ تیمهای امدادی پاسخ داده شده است.

حدود ۲۴۰ میلیارد تومان خسارتهای بخش کشاورزی در استان همدان اعلام شده که البته امیداست دولت بر اساس وعده های داده شده، اقدام به جبران این خسارات کند.

شاید بتوان علت کاهش آسیب‌های ناشی از سیل در استان همدان را عوامل مختلفی دانست اما مهمترین آنها به شرح زیر است:

۱ بیش از هرچیز همدلی و مسئولیت پذیری دستگاههای مختلف اجرایی و امدادی با پشتیبانی نیروهای نظامی و انتظامی باعث شد که مردم دارالجهاد همدان شاهد کمترین خسارت ممکن باشند.

۲ همراهی مردم با فرهنگ پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین و تبعیت پذیری و اعتماد به مسئولین دلسوز استانی و شهرستانی زمینه اصلی عبور از این بحران را فراهم کرد.

۳ رسانه های استان اعم از نشریات و پایگاههای خبری در بستر فضای مجازی نیز در اطلاع رسانی های شفاف و به موقع ،نقش موثری در این توفیق استانی داشتند. هرچند برخی کانال‌های معاند تلاش داشتند تا آب را گل آلود کنند ولی فرصتی برای عرض اندام نیافتند.

در این باره « سیدسعید شاهرخی» استاندار همدان در گفت و گو با خبرنگار نافع؛ گفت: اقدامات پیشگیرانه لازم انجام شده و تاکنون با وجود حجم بالای بارش ها مشکل حاد و تلفات جانی در استان نداشتیم.

وی اظهار کرد: گرچه سد نهاوند سریز شده، اما آب سریزی به صورت هدایت شده انتقال داده می شود، همچنین سدهای اکباتان، آبشینه و سرابی نیز ظرفیت آب سد تکمیل نشده و جای نگرانی برای ذخیره بارش های جدید وجود ندارد.
استاندار همدان افزود: واحدهای مختلف امدادی از جمله شهرداری ها و هلال احمر به شدت مشغول فعالیت هستند تا آبگرفتگی ها را برطرف کنند، همچنین همکاری های لازم، نهادهای شورای هماهنگی از جمله سپاه، ارتش  و دانشگاه علوم پزشکی هم در آماده باش کامل هستند تا در صورت  به کمک مردم بیاید.

 

شاهرخی تصریح کرد: با وجود باز بودن محورهای مواصلاتی، می طلب هم استانی های عزیز از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند و همچنین در حواشی رودخانه ها و مسیر عبور آب حرکت نکنند و متوقف نشوند.
وی در ادامه با اشاره به اخبار کذب منتشر شده در فضای مجازی که منتشر کنندگان آن ها تنها به دنبال تشویش اذهان عموم هستند، از هم استانی ها خواست اخبار را از منابع رسمی از جمله صدا و سیما، خبرگزاری ها و سایت های معتبر دریافت کنند.
استاندار همدان تأکید کرد: در مجموع شرایط استان شرایط مناسبی است و اوضاع تحت کنترل است و این حجم بارندگی ها وجود آبگرفتی ها طبیعی است.

تلفات ناشی از وقوع سیلاب در استان همدان گزارش نشد

استاندار همدان با اشاره به خسارت دیدن 7 هزار و 17 واحد مسکونی و تجاری در استان عنوان کرد: تیم‌های تخصصی را نیز برای تعیین دقیق خسارت متناسب با نوع خسارت برآوردها را قرار است انجام دهند، بدین ترتیب با یک آمار دقیقی دولت می تواند نسبت به جبران خسارت‌ها اقدام کند.

 

 

شاهرخی ثبت 134 میلیمتر بارش تا ساعت 18 روز 13 فروردین ماه در همدان در 30 ساعت گذشته خبر داد و گفت: خوشبختانه با وجود بارش‌های شدید هیچ یک از راه‌ها مسدود نشد و تردد در آنها جریان داشته و دارد.

وی اظهار کرد: با مدریت انجام شده اینکه تلفات ناشی از وقوع سیلاب در استان ثبت نشد، اما در وقایعی غیر از سیلاب متأسفانه سه نفر در ملایر و یک نفر در تویسرکان جان خود را از دست دادند.

15 راه روستایی مسدود شد به سرعت باز شد

 

استاندار همدان از بازگشایی15 راه روستایی مسدود شده در روزهای اخیر خبر داد و  افزود: سیلابی شدن دو روستا در همدان به دلیل شکستن سد اراک بود که خوشبختانه آن نیز با مدیریت نیروها به سرانجام رسید.

شاهرخی در حال حاضر با رفع بحران تصمیم بر آن است تا تیم‌های تخصصی برای تعیین خسارت آن هم متناسب با نوع خسارت برآوردها را انجام دهند تا دولت بتواند حمایت های خود را در راستای جبران خسارت ها انجام دهد.

7017 واحد مسکونی و تجاری دچار آسیب شدند
 

 

وی ادامه داد: درباره خسارت های مادی چهار هزار و 704 واحد مسکونی و 278 واحد تجاری در استان گفت: عمده این خسارت ها مربوط به شهرستان نهاوند است.

استاندار همدان افزود: گرچه ر مقاطی کوتاه برق 137 روستا قطع شد، اما با عملکرد سریع شرکت برق خوشبختانه برق تمامی روستاها به جز 10 روستا وصل شده که به زودی آن ها نیز مشکلشان حل می شود.

شاهرخی  تصریح کرد: همچنین 56 کیلومتر از بزرگراه ها و 123 کیلومتر راه های اصلی در استان دچار خسارت شدند که قابل جبران است.

وی تعداد تلف شدن دام های سبک و سنگین را 232 رأس اعلام کرد و افزود: 939 مورد از تأسیسات و ادوات کشاورزی، 33 هزار و 800 هکتار و باغات 850 هکتار استان خسارت دیدند.

استاندار همدان گفت: همچنین در روز دوازدهم فروریدن ماه شاهد قطع گاز در بیش از 12 نقطه روستایی بودیم که با تلاش شرکت گاز استان وصل شده است.

شاهرخی خوشبختانه عملکرد ستاد بحران در این چند روز عالی بوده است و اما تا اطمینان کامل از  آرام شدن اوضاع در آماده‌باش هستیم.

*آماده باش 346 امدادگر و نجاتگر برای مواجه با هر گونه بحران احتمالی به دنبال بارش شدید باران
« بهروز کارخانه ای» مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان هم در گفت و گویی از آماده باش 346 نیروی امدادگر و نجاتگر برای مواجه با هر گونه خطر احتمالی به دنبال بارش شدید باران خبر داد و گفت: در حال حاضر 232 نفر از این تعداد در سطح شهرستان ها و 114 نفر در محورهای مواصلاتی امدادرسانی ها را در صورت نیاز انجام می دهند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه اتفاق خاصی تاکنون رخ نداده، اظهار کرد: تنها با بارش های اخیر 23 مورد آبگرفتگی منازل داشتیم که امدادگران ما به موقع در محل حاضر شدند  به کمک مردم شتافتند.
جانشین فرمانده پلیس راه استان همدان: تمامی محورهای استان باز است
« سعید اسماعیلی» جانشین فرمانده پلیس راه استان همدان هم در گفت و گویی با تأکید بر اینکه تمامی محورهای استان باز است و ترافیک روانی دارد، گفت: با این وجود از هم استانی ها میخواهیم به دلیل بارش های شدید باران از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند و در صورت ضرورت با سرعت مطمئنه رانندگی کرده و البته قبل از حرکت از وضعیت راه ها مطلع شوند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر تمامی محورهای مواصلاتی استان شاهد بارش باران است و البته در دو محور ملایرـ همدان و جوکارـ تویسرکان شاهد بارش برف به صورت مقطعی هستیم.
جانشین فرمانده پلیس راه استان همدان افزود: در ارتفاعاتی از جمله گردنه اسدآباد، همه کسی و آوج علاوه بر بارش ها مه هم وجود دارد.
سری به دیگر شهرستان های استان می زنیم. ستادبحران خوشبختانه پیشگیری ها و اقدامات لازم را انجام داده و مشکل خاصی به جز آبگرفتگی معابر و چند منزل مسکونی روبرو نبودیم.
*فرماندار تویسرکان: همه چیز در تویسرکان کنترل شده است/شدت بارش ها تاکنون مشکلی حادی ایجاد نکرده
در این باره «حبیب مومیوند» فرماندار تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار نافع؛ گفت: مشکل خاصی تاکنون در تویسرکان بر اثر بارش های امروز رخ نداده است.
وی اظهار کرد: در روزهای گذشته سه دهنه پل شهری را باز کردند و بیل مکانیکی هم برای احتیاط در کنار پل ها مستقر شده است، این اقدام پیشگیرانه مهم بود، تا از سیلابی شدن آب در این مکان ها جلوگیری شود.
فرماندار تویسرکان افزود: همچنین در نزدیکی پل روستاهای شاهزید، امیرآباد، فریازان، دوقلعه و نجف آباد مسائل مرتبط به ترانس برق و از این قبیل توسط تیم های ویژه برای جلوگیری از آسیب دیدگی تیربرق های برق بررسی شد و جوانب احتیاط رعایت شده است.
مومیوند تصریح کرد: در حال حاضر نیز دهیاران و شوراها آماده باش هستند و روز گذشته نیز با اطلاع رسانی و پیگیری های لازم، به صاحبان ساختمان های آسب پذیر بر اثر بارش ها در روستاها، گفته شد که به منازل اقوام خود بروند و لااقل برای یکی دو شب در آنجا اسکان داده شوند تا در صورت هر گونه اتفاق احتمالی مشکلی برایشان روی ندهد.

وی از فعالیت بخشداران و دهیاران در راستای هدایت آب های سطحی در نزدیکی برخی از روستاها که احتمال می رود خطرساز باشد خبر داد و افزود: این اقدام نیز سبب جلوگیری از ورود آب های سطحی به روستاها می شود.

فرماندار تویسرکان ادامه داد: در شرایط بحرانی اولویت نخست ما نجات جان مردم به ویژه افراد مسن است که در روستاها و ساختمان های قدیمی زندگی می کنند و در مرحله نجات اموال آن ها.

*تخریب خانه های بسیار قدیمی برای پیشگیری از وقع اتفاقات ناگوار

همچنین « مسعود حمیدیان رییس شورای شهر تویسرکان هم در گفت و گو با خبرنگار رودآور؛ گفت: علاوه بر لایروبی مسیر  رودخانه ها و  آبراه های داخل شهر هم اینک چهار بیل مکانیکی در سرابی، خیابان سعدی مسیر پل قاضی ، شهرک طالقانی مسیر پیر خراط و محدوه پارک نبوت و قائم به صورت آماده باش مستقر است تا در صورت سیلاب احتمالی به صورت سریع بدون فوت وقت وارد عمل شوند.
وی عنوان کرد: از روز گذشته تاکنون تعداد پنج خانه خالی از سکنه و بسیار قدیمی که احتمال خطر جانی برای همشهریان را به دنبال داشت توسط شهرداری تخریب شد تا از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود.

همه؛ برای اعتلای تویسرکان تا آخر ایستاده ایم/اینجا تویسرکان؛ ساعت به وقت همدلی

 

 

همدلی، یکرنگی و وحدت مردم و مسئولان تویسرکانی برای عبور از بحران ایجاد شده بر اثر حجم بالای بارش ها مثال زدنی است، همه برای نجات دیگران تلاش کردند و شایسته احترام و تقدیر هستند، فرقی نمی کرد، کدام مسئول از کدام اداره بود و در چه جایگاهی و یا یک روستایی باشی، یا یک شهری، همه در کنار هم جهادوارانه وارد میدان شدند برای نجات شهرستان.

خبرنگار رودآور هم نوشت؛ بارش های اخیر در استان همدان و به تبع در تویسرکان بی سابقه بود، تا جایی که روز گذشته شهرستان تویسرکان طبق اعلام سازمان هواشناسی به عنوان دومین شهرستان در بین 30 شهرستان پر بارش کشور قرار گرفت.
با وجود حجم بالای بارش ها هر لحظه احتمال سیلابی شدن رودخانه ها و خسارت دیدن های بسیار، بالا می گرفت.
اما چه شد که تویسرکانی ها خطر و بحران بزرگی را پشت سر گذاشتند، تا جایی که تلفات جانی به دلیل طغیان تعدای از رودخانه ها و با حجم بارش های سنگین نداشتیم. این مسئله اتفاقی نیست.
از روزهای قبل از رسیدن ابرهای باران زا بر سر مردم این دیار، اقدامات پیشگیرانه لازم از سوی تمامی دستگاه ها و مردم انجام گرفت. فرقی نمی کرد، کدام مسئول از کدام اداره بود و در جه جایگاهی، فرقی نمی کرد فرماندار باشد یا فرمانده سپاه و یا یک بسیجی و یک روستایی و یک شهری، همه در کنار هم بودند.
دست در دست هم، یکپارچه، بسیج شدند و تنها و تنها نجات شهر و عبور از بحران هدف همگیشان بود، اعتلای تویسرکان را می خواستند.
لایروبی رودخانه ها و دهانه پل ها انجام شد هر چند امکانات کم بود و گاهی هم برق و یا گاز قطع شد اما حل شدنی بود و با اقدام سریع دستگاه های متولی مشکلات در کمترین زمان حل می شد.
 شرایط و اوضاع و احوال هم کمی که نامناسب می شد مردم و مسئولان وحدتشان بیشتر تا مشکل رخ داده حل شود، مانند سیلابی شدن رودخانه فریازان که کمی احوالمان را نگران کرد، اما همه آمدند وسط میدان و کسی از دور دستور نمی داد همه پای کار بودند.
حتی آن گروه آفرودسوران که از خودروهای دودیفرانسیل خودشان برای نجات جان یک زن باردار با کمک اورژانس استفاده کردند و یا آنانی که به اقوام و هم شهری و هم روستایی خود که خانه اش تخریب شده بود جا و مکان دادند.بماند که عمده خانه های قدیمی با پیشگیری های اولیه اگر ساکنینی داشت تخیله شده بود تا از هر گونه خطر احتمالی جلوگیری شود.
این وحدت عمومی و یکرنگی بین همه نشان داد که اگر بخواهیم تویسرکان را به آن نقطه که شایسته اش هست می توانیم برسانیم، اینجا تویسرکان؛ ساعت به وقت همدلی و همه برای اعتلای تویسرکان تا آخر ایستاده ایم.

*فرماندار ملایر: آمادگی کامل مسئولان برای مشکلات احتمالی/دریچه سد کلان باز شده است
در ادامه باب الله فتحی فرماندار در گفت‌وگویی با بیان اینکه میزان بارندگی امروز ملایر را  تا کنون  22 میلی‌لیتر اعلام و اظهار داشت: ستاد بحران، شهرداری‌ها، نیروهای نظامی، دهیاران و همه مسئولین در آمادگی کامل به سر می‌برند و هشدارهای لازم داده شده است.
وی به باز شدن دریچه سد کلان با دبی خروجی 8 لیتر بر ثانیه اشاره کرد و گفت: با توجه به پر شدن سد کلان و سرریز شدن آب از روس سد یکی از دریچه‌های سد کلان باز شده است.
فرماندار ملایر افزود: میزان دبی آب سرریز شده از سد و دریچه 20 لیتر بر ثانیه است که تقریباً برابر با پل‌ها و مسیل‌ها آب در حال عبور است.
فتحی خود مراقبتی اصلی‌ترین وظیفه مردم دانست و گفت: هشدارهای لازم از طریق مدیرت بحران کشور، استان و شهرستان به مردم داده شده است و مردم باید مراقبت بیشتری کنند.
وی گفت: فعلاً در شهرستان مشکل خاصی وجود نداشته است و از مردم می‌خواهیم هر چه بیشتر خودشان مراقب خودشان باشند و جانب احتیاط را رعایت کنند و از توقف در مسیل‌های اصلی و کنار رودخانه‌ها  جدا بپرهیزند.
*فرمانداراسدآباد: خسارت خاصی در شهرستان رخ نداده
همچنین «کریم حمیدوند» فرماندار اسدآباد در گفتگو با خبرنگار ما؛ گفت: آبگرفتگی در سطح مزارع این شهرستان وجود دارد که در حال براورد خسارت هستیم.
وی با بیان اینکه خسارت مالی و جانی در شهرستان نداشته ایم، اظهار کرد: آبگرفتگی ها در سطح خیابان های اسداباد هم رفع شده است.
فرمانداراسدآباد از آماده باش اعضای ستاد بحران در شهرستان خبر داد و افزود: درصورتی که پلی دهنه هایش بسته باشد برای جلوگیری از سیل مجوز تخریب هم گرفته ایم‌.
حمیدوند به بسته شدن دهنه پل شهرک خزایی هم اشاره کرد و گفت: دهنه این پل بسته نشده، بلکه به دلیل شدت بارش ها آب از بالای دهنه عبور می کند و از سویی دیگر زباله های رها شده هم زمینه ساز بسته شدن دهنه شده است.

* بسیج یک  یار حقیقی دستگاه های اجرایی در تمام لحظات

در این چند روز نمی توان از حضور بی منت بسیجیان در تمام خدمات رسانی ها و کمک به ارگان های مختلف در شب و روز غافل ماند، چه بازدیدهای میدانی فرماندهان نواحی از مناطق مختلف شهر و روستا و چه کمک لحظه به لحظه ای آنان در همراهی با مسئولان و مردم.

قبل از وقوع بارش های سنگین این بسیجیان بودند که به کمک مردم شتافتند و لایبروربی رودخانه ها و دهنه پل را بر عهده گرفتند، آنان حتی زیر بارش شدید باران در لحظات حساس از جمله شکسته شدن نرده های پل فریازان و احتمال داهل شدن آب به داخل روستا پای کار آمدند و با به خطر انداختن جان خود از مردم حمایت کردند.

 4 در کنار این همه موفقیت ایجاد شده ، جای یک مرکز اطلاع رسانی برای مدیریت بحران استان خالی بود. جایی که رسانه ها به جای اعتماد به تصاویر ارسالی کاربران یا اعتماد به اخبار منتشر شده سایر کانالها و پیج ها که صحت و سقمشان روشن نبود،بتوانند اطلاعات صحیح و دقیق را به موقع اخذ کنند.

۵ حضور فعال و پویای بسیج استان در موضوع خدمت رسانی در چند جبهه مختلف بود. با توجه به ضرورتها نیروهای بسیجی با حمایت و هدایت پاسداران عزیز استان به طور همزمان در از گله سرپل ذهاب، گمیشان استان گلستان و تمامی شهرستانهای استان جهادی و انقلابی حضور فعال داشتند که جا دارد از تلاشهای شبانه روزی و حضور میدانی فرماندهان بسیجی سرداران مجیدی و فرجی و همه عزیزان گمنام بسیجی یاد نماییم .
۶نکته آخر عدم حضور برخی از مدیران دستگاههای اجرایی در شهرستانها بود. انتظار می رفت با توجه به اهمیت موضوع ، حضور همه مدیران اجرایی را در این زمینه شاهد باشیم که اخبار واصله از برخی شهرستانها حاکی از عدم حضور برخی از مدیران دستگاههای مختلف بوده است .
در پایان برخود فرض می دانیم از زحمات و تلاشهای امام جمعه محترم استان حضرت آیت الله شعبانی، استاندار استان جناب آقای شاهرخی و فرمانداران و کارکنان ،فرماندهان نظامی و انتظامی و پایوران ،شهردارهمدان آقای مهندس صوفی و همه شهرداران و نیروهای خدوم آنها ،مدیران و پرسنل همه دستگاههای خدماتی و تخصصی درگیر در این عملیات سنگین خدمت رسانی تشکر و قدردانی نماییم .

انتهای پیام/رستمی

 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت