به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری شبستان، پدیده جهاد نکاح در میان صدها تن از دختران تونسی که به سوریه رفتند و باردار و مبتلا به ایدز برگشتند، موضوع داغ جامعه تونسی شده است.
سهام بادی، وزیر امور زنان و خانواده در تونس در کنفرانس خبری در مقر هیئت دولت در تونس گفت که این وزارتخانه هسته بحران در خصوص پدیده موسوم به پدیده جهاد نکاح در میان زنان تونسی تشکیل داده است.
وی افزود: وزارت زنان و خانواده در تونس منتظر دریافت اطلاعاتی از وزارت کشور به منظور ایجاد راه حل هایی برای پدیده جهاد نکاح است.
این وزیر تونسی در اظهاراتی به رادیو شمس اف ام کشورش نیز تاکید کرد که زنان جوان بازگشته از سوریه و قربانی جهاد نکاح نیاز به مراقبت و بازگشت به اجتماع را دارند و در عین حال باید مانع گسترش این پدیده شد.
سوالهای زیادی در رسانههای تونسی در مورد وضعیت حقوقی زنان تونسی بازگشته از سوریه مطرح است که آیا این ها زنان بیوه بودند یا زنان مطلقه؟ و آیا فرزندانشان مشروعیت دارند و چیزی از ارث و میراث به آنان تعلق میگیرد یا نه؟
وزارت کشور تونس هفته گذشته نیز جهاد نکاح را محکوم کرد و در بیانیهای گفت: جهاد نکاح نقض آشکار ارزش های دینی و اخلاقی در جامعه تونسی و نقض همه منشورهای بینالمللی حقوق بشر است که دولت تونس آن را تایید کرده است.
وزارت زنان تونس فتواهای برخی مفتی های تندرو که دختران جوان تونسی را برای سفر به سوریه و عقد نکاح با جنگجویان در این کشور تحریک میکنند محکوم کرد.
لطفی بن جدو وزیر کشور تونس نیز اعلام کرد: دختران جوان تونسی که با عنوان جهاد نکاح به سوریه سفر کرده بودند در حالی به کشورشان بازگشتند که توسط بیگانگانی که با دولت سوریه جنگ می کنند باردار شده اند و برخی از آنها به بیماری ایدز نیز مبتلا هستند.
بن جدو در جلسه مجلس موسسان تاکید کرد: نباید ما در مقابله با این فاجعه ساکت و دسته بسته باشیم.
حمده سعید، مفتی تونس نیز اعلام کرد: چیزی به نام جهاد نکاح در دین اسلام وجود ندارد و هرکس چنین چیزی را تبلیغ کند دین ندارد.
حمده سعید افزود: جهاد نکاح در دین ما وجود ندارد، ما حتی در این خصوص در دوره رسول خدا (ص) زمانی که برای جهاد می رفت چیزی نشنیدهایم.
وی تصریح کرد هرکس چنین فتوایی بدهد به حرام دعوت میکند.
نمونه بارز این دختران «لمیاء» 19 ساله است که در سال 2011 به سوریه رفت و سپس در حالی که پنج ماهه باردار بود با ایدز برگشت.
دیدگاه شما