به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه همدان، سوخت اصلی این نیروگاه گاز است و در برخی مواقع از مازوت یا نفت کوره استفاده میشود همچنین این نیروگاه دارای برجهای خنککن از نوع تر است.
۶۰ درصد برق تولیدی این نیروگاه در استان همدان مصرف میشود و ۴۰ درصد مابقی نیز به استانهای همجوار ارسال میشود. بزرگترین مشکل این نیروگاه در تولید برق، کاهش منابع سفرههای آب زیرزمینی اعلام شده است.
در سال ۱۳۸۹ مقام نخست تولید برق نیروگاههای برقی کشور به این نیروگاه تعلق گرفت. همچنین انرژی تولیدی نیروگاه از طریق ایستگاه برق ۲۳۰ و ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه به شبکه سراسری انتقال داده میشود که از طریق ایستگاههای برق موجود در همدان، اراک، سنندج و زنجان مورد استفاده مردم قرار میگیرد.
۲۱۰ الی ۲۸۰ مگاوات از انرژی تولید شده در استان همدان به مصارف خانگی، کشاورزی و صنعتی میرسد.
اما این روزها خبر دیگری به گوش میرسد، خبری مبنی بر استفاده از سوخت مازوت در این نیروگاه و ایجاد آلودگی گوگرد که خطرناکترین نوع آلودگی است و علاوه بر آب و خاک بر روی سلامت انسان نیز تاثیرات سوء میگذارد.
هر چند سوخت اصلی این نیروگاه گاز ذکر شده اما شنیدهها حاکی از آن است که این نیروگاه همانند سایر نیروگاههای کشور از سوختی به نام مازوت استفاده میکند و تنها چند روزی است گاز را جایگزین کرده که آن هم با نزدیکی به فصل سرما و کاهش فشار گاز، به ناچار باید به استفاده از سوخت قبلی روی آورد.
اما سوال این است که سایر نیروگاههای کشور که از سوخت مازوت استفاده میکنند آیا در کنار شهرها و روستاها واقع هستند یا در مکانی بیابانی و خالی از سکنه فعالیت میکنند؟
بنابراین توصیه میکنیم با توجه به دولتی بودن این نیروگاه مسئولان به فکر تدبیری برای جایگزینی سوخت مازوت با سوختی پاک باشند تا سلامتی و زندگی مردم را تهدید نکند. کارشناسان امر میتوانند با تحقیقات لازم، سوختی به جز مازوت و گاز برای این نیروگاه درنظر بگیرند تا نه دیگر بهانهای برای ایجاد آلودگی وجود داشته باشد و نه نیروگاه در معرض اخطاریههای زیست محیطی متعدد و در نهایت رأی نامعلوم دادگاه قرار گیرد چراکه این نیروگاه برای استان و کشور بسیار ارزشمند است.
رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان کبودراهنگ گفت: استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شهید مفتح موجب ایجاد آلودگی برای دو شهر بزرگ و پنج روستای نزدیک آن منطقه میشود.
"رضا عبداللهی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه همدان، با بیان این مطلب اظهار کرد: عمده آلودگی استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شهیدمفتح گوگرد است که علاوه بر تاثیرات سوء بر آب و خاک، برای انسانها نیز خطرناک است.
وی با اشاره به اینکه مدت 10 روز است که سوخت نیروگاه از مازوت به گاز تغییر کرده، تصریح کرد: خروجی استفاده از گاز استاندارد است اما در زمستان به علت کم شدن گاز و انتقال آن به شهرها، نیروگاه به ناچار مجددا باید از سوخت مازوت استفاده کند.
عبداللهی با بیان اینکه اخطاریه زیست محیطی به این نیروگاه داده شده است، خاطرنشان کرد: پرونده آلودگی نیروگاه شهیدمفتح همچنان در دادگاه مفتوح است و دادگاه فرصت داده که یکسری امور از جمله ارتقاء فیلترها را داشته باشد و اقدامات لازم برای فروش یا خنثی سازی پسماندهای دپو شده و رسوبات آهکی پشت کارخانه انجام دهد.
وی با بیان اینکه مشکل عمده این نیروگاه تاثیرات سوء بر روی آب منطقه و آبهای زیرزمینی است، تصریح کرد: کل نیروهای کشور از سوخت مازوت استفاده میکنند با این تفاوت که در مناطق بیابانی و به دور از سکونتگاهها استقرار دارند اما نیروگاه شهید مفتح در مجاورت پنج روستا و دو شهر بزرگ واقع است بنابراین نیاز است یا سوخت این نیروگاه را تغییر دهند یا علاوه بر ارتقاء فیلترها، نیروگاه را از سیستم تر به سیستم خشک تغییر دهند که البته هزینهبر بوده و اعتبار زیادی نیاز دارد.
وی یادآور شد: چون نیروگاه وابسته به دولت است فشار زیادی بر روی آنان است و مشکلات مالی دارند اما قول دادهاند که اقداماتی انجام دهند اما تاکنون کاری از پیش نرفته و باید به هر ترتیب از آلودگی بکاهند.
به گفته رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان کبودراهنگ، آلودگی گوگرد از نوع اسیدگودگرد بوده و تاثیرات خطرناکی بر روی انسان، آب و خاک دارد و در صورت ریزش نزولات جوی آلودگی موجود در جو به زمینهای کشاورزی نفوذ میکند.
انتهای پیام
دیدگاه شما