تاریخ : 28. اسفند 1392 - 4:27   |   کد مطلب: 11785
جمعيت قابل‌توجهي از مردم در روستاها ساكن هستند؛ از اين‌رو به منظور تأمين تسهيلات مناسب در زمينه‌هاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي ضروري است تا مسئولان در اين بخش تدابير مناسبي را در نظر بگيرند؛ بويژه در حوزه فرهنگ در روستاها برنامه‌هاي ويژه‌اي را براي آنها تدارك ببينند.

با درك اين ضرورت بايد نگاه‌ها به سوي بالا بردن حداقل امكانات در روستا‌ها معطوف شود.

در اين لحظات پاياني سال بود كه شاهد حضور تعدادي جوان و مشتاق آموزش آيه‌هاي الهي قرآن به هم‌روستايي‌هاي خود در دفتر روزنامه بوديم و با شنيدن صحبت‌هاي آنها گويي به روستايي در كنار جاده همدان- تهران به حاتم‌آباد يكي از روستاهاي شهرستان كبودراهنگ مي‌رويم البته تا از نزديک در جريان وضعيت فرهنگي اين روستا قرار نگيريم، هر آنچه هم بگوييم كم است؛ چراكه مشکلات مراکز فرهنگي و مذهبي در روستاها بايد هرچه سريع‏تر برطرف شود.

این روستا از دهستان سبزدشت بخش مرکزی شهرستان کبودراهنگ و در کنار جاده دو بانده همدان- رزن واقع است كه حدود 295 خانوار با جمعيتي بالغ بر هزار و 200 نفر در آنجا ساكن هستند.

اين بار به جاي اينكه به روستاي اين شهرستان برويم و از نزديک پاي صحبت مردم اين روستا به ويژه شوراي اصلي خانه قرآن اين روستا باشيم؛ خودشان به دفتر ما آمدند تا از مشكلاتشان بگويند و اينكه دست حمايتي مسئولان و خيران را مي‌فشاريم تا با كيفيت‌بخشي به کلاس‌هاي قرآني در روستاها، شاهد حضور مردم در اين کلاس‌ها باشيم.

4 نفر بودند از 24 تا 32 ساله؛ اما اعضاي اصلي شوراي اين خانه قرآني 7 نفر هستند. اين دوره‌هاي قرآن کاملاً مردمي است كه با ساماندهي اين محافل قرآني زمينه جذب و استقبال بيشتر جوانان و نوجوانان فراهم مي‌شود.

ناگفته پيدا بود كه انگيزه جواني با عشق الهي درآميخته شده بود تا تيرماه امسال باعث شكل‌گيري خانه‌اي قرآني در محل پايگاه بسيج شهيد فاضلي حاتم‌آباد باشد.

آموزش حفظ و قرائت قرآن، برگزاري مسابقات فرهنگي، قرآني و مذهبي از مهم‏ترين فعاليت‏‌هاي فرهنگي اين جوانان روستاست. مسابقات فرهنگي كه با همكاري تبليغات اسلامي و اوقاف و امور خيريه شهرستان برگزار شد تا با اهداي هدايايي، مشتاقان حفظ و قرائت قرآن را بيش از پيش داشته باشند.

خانه‌هاي قرآن روستايي با هدف نشر و ترويج فرهنگ قرآني در روستا، ارتقاي سطح دانش و بينش قرآني روستاييان بويژه تلاش براي ريشه‌کني بي‌سوادي قرآني در روستاها و اجراي نهضت قرآن‌آموزي و زمينه‌سازي براي بهره‌مندي روستاييان از خدمات خانه قرآن روستايي و تسهيل در روند اجراي فعاليت‌هاي قرآني در روستاها تأسيس مي‌شود كه به حق قابل قدرداني است.

خانه‌هاي قرآن مردمي در روستاها، بازوان اجرايي توانمند و ماندگار ترويج فرهنگ قرآن هستند.

به قول مديرمسئول روزنامه همدان‌پيام؛ حركت‌هاي فرهنگي و مذهبي خودجوش روستاييان ستودني است؛ اين اتفاق و حركت‌هايي كه در آن آموزش فرهنگي مذهبي به خانواده‌ها در محيط روستايي با هزينه‌هاي مردمي اتفاق مي‌افتد هم حمايت مي‌كنيم؛ چراكه با تأسيس خانه‌هاي قرآن مردمي در روستاها از پتانسيل‌هاي مردمي در راستاي ترويج فرهنگ قرآني استفاده مي‌شود.

نصرت‌ا... طاقتي‌احسن اين موارد را حركت‌هاي خيرخواهانه مي‌داند و خود را اصالتاً روستايي مي‌خواند و از اين بابت افتخار هم مي‌كند.

در همين زمان نگاهي هم به چهره‌هاي آن جوانان داشتم و برق شادي را در چشمان آنها ديدم كه اميدوارتر شدن از اينكه به جايي آمده‌اند كه به طور قطع آنها را مي‌فهمند.

طاقتي‌احسن ادامه مي‌دهد: اين روزنامه وظيفه دارد تا اين مباحث را به عنوان امر به معروف منعكس كند و آمادگي اين را داريم تا با مديريت خودتان، روزنامه‌ همدان‌پيام را به صورت رايگان در اختيارتان قرار دهيم.

حداقل‌ها را هم نداريم

عليرضا شكري مسئول پايگاه شهيد فاضلي حاتم‌آباد و عباس سليمي، محمد وصالي و سيد صمد فاضلي هم به عنوان رابطان قرآني در اين نشست صميمي به تشكيل خانه قرآني روستا از تيرماه امسال خبر دادند.

ناگفته نماند كه اين خانه قرآني در حمام متروكه روستا به 2 منظور پايگاه بسيج و كلاس‌هاي قرآني استفاده مي‌شود كه امكانات مناسبي هم ندارد.

برنامه‌هاي آموزشي

سليمي رابط قرآني اين روستا مي‌گويد: 3 مرتبه مسابقه فرهنگي در سطح شهرستان با همكاري تبليغات اسلامي و اوقاف و امور خيريه داشته‌ايم كه نفرات برتر حفظ و قرائت قرآن معرفي شدند. 35 نفر تاكنون از پايه سني 5 تا 18 سال در اين خانه قرآني آموزش ديده‌اند همچنين در هفته 3 جلسه آن هم در روزهاي فرد، كلاس داريم

خودسازي انسان

شكري مسئول پايگاه نيز با تأکيد بر برگزاري محافل قرآني مي‌گويد: قرآن کتابي است که زواياي فکر و روح انسان را روشن مي‌کند و بنا به فرموده امام علي(ع) يکي از رموز موفقيت انسان در زندگي روزمره فردي و اجتماعي، توجه به معنويات و برخورداري از درجه والاي خودسازي است.

وي ادامه مي‌دهد: 2 استاد مجرب و حافظ قرآن (يك زوج قرآني) از روستاي يكن‌آباد به اين روستا مي‌آيند كه پرداخت حقوق ماهيانه آنها از افراد خير كمك مي‌گيريم همچنين شهريه دانش‌آموخته‌گان قرآني ناچيز هستند كه براي استقبال بيشتر روستاييان، مبالغ را كمتر از حد معمول كرده‌ايم.

پشتيباني و حمايت مي‌خواهيم

البته در سطح بزرگان هم كلاس‌هاي مردمي قرآني داريم كه به صورت هيأتي برگزار مي‌شود و شب‌هاي پنجشنبه در يك منزل قرآن‌خواني را برگزار مي‌كنيم.

در سطح بزرگسالان استاد مجرب نداريم، پس بايد مورد پشتيباني و حمايت نرم‌افزاري هم قرار بگيريم تا با استفاده از امكانات روز، مواردي را جايگزين استاد كرده و ارائه دهيم.

به گفته شكري مشكلات ما از لحاط نبود امكانات و مالي است كه از مسئولان درخواست حمايت داريم تا در صورت تأمين امكانات براي رواج دادن قرآن فعاليت كنيم.

اگر مساعدت‌هاي لازم در خصوص فراهم كردن تجهيزات و امكانات در روستا از طريق جلب كمك اهالي و خيران روستايي و حمايت‌هاي مسئولان به عمل مي‌آيد و به توسعه و تجهيز اين مكان قرآني مساعدت كنند تا افراد بيشتر جذب كنيم شهريه پايين‌تر و نفرات هم بيشتر مي‌شود.

امكانات ورزشي هم نداريم

اگر امكانات ورزشي چون سالن ورزشي هم در اين روستا تعبيه شود، از اين طريق هم مي‌توانيم اوقات فراغت بسياري از روستاييان را هم جذب كنيم.

منبع: همدان پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت