به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس، شاید بارها و بارها این جمله را شنیده باشید، «پیری و هزار دردسر»، «پیری و از یاد رفتن»! جملهای که بیشتر مواقع از زبان مادربزرگها و پدربزرگها شنیده میشود.
دغدغه این افراد به جز ناتوانی جسمی به مسائل دیگری نیز مربوط میشود، شاید تصور اینکه اگر به چیزی نیاز داشته باشند چه طور باید در دوران پیری و از کارافتادگی آن را تهیه کنند، یکی از مشکلات بزرگ این قشر باشد.
در این میان خالی از لطف نیست از وجود صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزان و خدمات ارزنده آن مطلع شویم، چراکه این صندوق برای افرادی که دغدغه پیری خود را دارند، ایجاد شده و هدفش جلب رضایت، آسایش و آرامش مردم است.
امروزه افراد جامعه باید کمتر نگران ازکارافتادگی و ناتوانی خود در آینده باشند، چرا که صندوقهای بیمه اجتماعی ضامن کاهش مشکلات آنها در ایام پیری هستند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از جمله بیمههایی است که شامل حال کشاورزان، روستاییان و عشایر میشود.
امروز روستانشینانی که حداقل 18 سال تمام سن دارند، میتوانند از مزایای این بیمه شامل ازکارافتادگی، بازنشستگی و برخورداری بازماندگان تحت تکفل بیمه شده متوفی از مستمری استفاده کنند.
در این زمینه گفتوگویی با مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان داشتیم تا بیشتر از مزایای این نوع بیمه مطلع شویم.
مهدی سماواتی با اشاره به جایگاه استان همدان در بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، اظهار کرد: این استان در زمینه بیمه روستاییان در غرب کشور رتبه نخست و در سطح کشور جایگاه هشتم را دارد.
افزایش 6 برابری جذب بیمهشدگان
وی افزود: عملکرد این صندوق در سال جاری در جذب بیمهشدگان بین سه تا شش برابر نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همدان تغییر و تحول در بین کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی را در دستور کار خود دانست و خاطرنشان کرد: در سطح استان 80 کارگزار وجود دارد که به دنبال این هستیم افراد دارای انگیزه را جایگزین کارگزاران غیرفعال کنیم.
وی با بیان اینکه مستنداتی از بهرهمندشدگان خدمات بیمهای را در اختیار روستاییان قرار میدهیم، افزود: 640 خانوار در کل استان از مزایای مستمری برخوردارند.
سماواتی با اشاره به اینکه دولت عزم جدی برای بیمه روستاییان و کشاورزان دارد، افزود: امسال برای نخستینبار 25 درصد به حقوق مستمریبگیران اضافه شد که نقش مهمی در افزایش تعداد بیمهشدگان داشت.
وی از تصویب تفاهمنامهای بین استاندار و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان در تیرماه امسال خبر داد و افزود: یکی از مفاد این تفاهمنامه این است که جمعیت 80 درصدی از جامعه هدف این صندوق، طی سه سال به عضویت این صندوق درآید.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همدان در خصوص میزان اعتبار اختصاص داده شده به صندوق گفت: در این خصوص به تفکیک هر شهرستان اقدام کردهایم.
وی در تشریح این مطلب گفت: به این معنا که هر شهرستانی به جذب بیشتری اقدام کند و هر فرد، حق بیمهای که در این صندوق واریز کند، دولت دو برابر آن را کمک خواهد کرد.
اسدآباد جزو شهرستانهای ضعیف
سماواتی با بیان اینکه اسدآباد نسبت به شهرستانهای دیگر در زمینه برنامه راهبردی این صندوق بیمه عقب است، اظهار داشت: در استان همدان شهرستانهای نهاوند، بهار و کبودراهنگ جزو سه شهرستان موفق در اجرای این طرح هستند.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان نهاوند یکهزار و 200 نفر عضو این صندوق هستند، افزود: به طور حتم دولت دو برابر مبالغی که هر فرد به این صندوق واریز کرده باشد را پرداخت خواهد کرد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همدان عملکرد اسدآباد را در زمینه بیمه اجتماعی کشاورزان نامطلوب خواند و افزود: از ابتدای امسال تاکنون 170 نفر در این صندوق عضو شدند.
وی افزود: اسدآباد با ثبتنام 3 هزار و 572 نفر در صندوق بیمه جایگاه ششم استان را دارد که که متأسفانه از لحاظ آماری در انتهای جدول قرار گرفته است.
آمارها و ارقام حاکی از آن است که شهرستان اسدآباد با بیش از 98 روستا و با وجود برخورداری از 16 تا 18 هزار جمعیت بالای 18 سال، متأسفانه استقبال خوبی از این بیمه نداشته که در این زمینه نیز گفتوگویی با فرماندار اسدآباد داشتیم.
مسعود بکایی با اشاره به اینکه طرح بیمه کشاورزان، عشایر و روستاییان با هدف حمایت از جامعه هدف انجام شده، اظهار کرد: این حمایت در زمان بازنشستگی و از کارافتادگی آنان است.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح بیمهای عشایر میتواند در کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها کمک شایانی کند، افزود: با خدمات اجتماعی در روستاها میتوان ماندگاری و امید به زندگی آنان در روستا را افزایش دهیم.
تبلیغات و فرهنگسازی راهگشای حل مشکل
فرماندار اسدآباد گفت: با وجودی که 18 هزار نفر در روستاهای اسدآباد بالای 18 سال سن دارند، متأسفانه استقبال از طرح بیمه روستاییان ضعیف بوده که این امر به خاطر تبلیغات و فرهنگسازی ضعیف در این زمینه بوده است.
وی ادامه داد: به ازای مزایای بیمهها، به طور حتم میزان حق بیمه دریافتی آنها هم بیشتر خواهد بود، این در حالی است که میزان حق بیمه دریافتی صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر 120 هزار به صورت سالانه است.
بکایی افزود: این مبلغ حق بیمه در واقع برای کشاورزان و روستاییان ماهانه 10 هزار تومان میشود و این میزان کم و مناسب است.
وی با بیان اینکه هفت کارگزار در سطح روستاها فعالیت صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر را انجام میدهند، افزود: بیشتر این کارگزاران از دهیاران شهرستان هستند.
فرماندار اسدآباد گفت: کارگزاران دارای مشکلات زیرساختی و مخابراتی به خصوص اینترنت برای انجام فعالیت امور بیمهای هستند.
وی گفت: پرداخت دوسوم از میزان حق بیمهای است که باید در حالت عادی توسط بیمهشده پرداخت شود، در این صندوق توسط دولت انجام میشود.
بکایی ادامه داد: تنها یک سوم حق بیمه را بیمهشدگان پرداخت میکنند که این نشان از توجه دولت به روستاییان و کشاورزان است.
کارگزاران با ظرفیت رسانه اهداف بیمه را شرح دهند
وی جامعه هدف شهرستان اسدآباد را بالغ بر 8 هزار نفر دانست و گفت: از ابتدای سال تاکنون تنها 170 نفر به عضویت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در اسدآباد درآمدهاند.
فرماندار شهرستان اسدآباد با اشاره به اینکه در منطقه چهاردولی و دربندرود میزان نفوذ در افراد زیر پوشش ضعیف است، گفت: در دهستان چنار نیز نیازمند تأسیس یک کارگزاری جدید هستیم.
وی با بیان اینکه متأسفانه فرهنگسازی بین کشاورزان به خوبی انجام نشده، تأکید کرد: کارگزاران نیز نباید تنها به نوشتن یک شماره بر روی دیوار بسنده کنند، بلکه باید تبلیغات کار خود را گسترش دهند.
بکایی یادآور شد: کارگزاران با ظرفیت رسانهها میتوانند اهداف این بیمه را برای مردم شرح دهند.
محمود سماییفلاحی نیز هماکنون دهیار روستای قاسمآباد لک لک و کارگزار صندوق بیمه اجتماعی دهستان جلگه و پیرسلمان است که در زمینه بیمه روستاییان و عشایر در گفتوگو با فارس اظهار کرد: از سال 86 که به عنوان کارگزار انتخاب شدهام، 880 خانوار را بیمه کردم.
وی با بیان اینکه سه خانوار نیز در حال استفاده از مزایای و مستمری این صندوق هستند، افزود: از ابتدای امسال تاکنون 40 خانوار نیز بیمه شدهاند.
سماییفلاحی تبلیغات بیمهای را در سطح استان ناکافی دانست و در ادامه با بیان اینکه وجود بیمه از نان شب واجبتر است، گفت: این بیمه مزایای خوبی را برای بازنشستگی، از کارافتادگی و حتی بعد از فوت برای خانواده زیر پوشش خود دارد.
رستمی نیز یکی دیگر از کارگزاران بیمه اجتماعی با گلایه از عدم حمایت از کارگزار میگوید که متأسفانه حمایتی از خود کارگزار نمیشود و حتی کارگزاران از سوی صندوق بیمه نمیشوند.
وی عدم وجود امکانات برای انجام فعالیت بیمهای را از دیگر مشکلات خواند و خواستار رسیدگی به آن از سوی مسئولان شد.
---------------------------------
گزارش از: لیلا نظری فرهودی
---------------------------------
انتهای پیام/
دیدگاه شما