تازه ترین مطالب

تاریخ : 22. مرداد 1394 - 7:03   |   کد مطلب: 19538
نماینده کمیته جستجوی مفقودین در همدان خبر داد
کیمیاگری برای تشخیص هویت شهدا
نماینده کمیته جستجوی مفقودین در غرب کشور با اشاره به فرایند تشخیص هویت شهدا از طریق آزمایش دی‌ان‌ای، توجه به ابعاد روانی این امر را مهم قلمداد کرد.
کیمیاگری برای تشخیص هویت شهدا

به گزارش کورنگ به نقل از فارس از همدان، یک روز پس از وداع شورانگیز همدانی‌ها با هفت کبوتر خونین بال گمنام، نماینده کمیته جستجوی مفقودین در غرب کشور میزبان خبرنگاران و عکاسان خادم‌الشهدا شد.

این نشست اسماً خبری و رسماً صمیمی، شامگاه چهارشنبه در شرایطی برگزار شد که به جرأت می‌توان گفت کسی انتظار آن را نداشت و ویژگی آن حضور پیکرهای مطهر چهار شهید گمنام میهمانی بود که دیروز بر دوش مردان و زنان دیار شهیدپرور دیار هگمتانه تشییع شده و حالا آمده بودند تا به طور ویژه دل به دل خبرنگاران و عکاسان همدانی داده و نجواهای عاشقانه آن‌ها را شنوا باشند.

در مراسم تشییع و تدفین شهدای گمنام، اجتماع عظیم مردمی فرآیند خبررسانی و انعکاس تصاویر را برای خبرنگاران و عکاسان همدانی به شدت مشکل کرده بود، اما با این همه، انعکاس گزارش‌های خبری و تصویری این رویداد در رسانه‌ها به شکل شایسته صورت پذیرفت و حالا خادمین گمنام شهدا در کمیته جستجوی مفقودین، در ابتکاری دل انگیز و روح نواز، هم نوایی با نوای شهدا را به پاسداشت این خدمات خالصانه برای خبرنگاران در نظر گرفته بودند.

این نشست با پخش کلیپی از مرثیه چشم‌های منتظر و جگرهای پاره پاره مادران شهدای مفقود‌الاثر کلید خورد. سپس محمد جواد زمردیان از افتخار میزبانی 130 شهید گمنام در چهل نقطه سخن گفت که نصیب استان همدان شد به طوری که 70 شهید در شهرستان همدان، 8 شهید در کبودراهنگ، 4 شهید در اسدآباد، 12 شهید در ملایر، 7 شهید در نهاوند، 12 شهید در تویسرکان، 5 شهید در رزن، 5 شهید در بهار و 3 شهید در شهرستان فامنین آرمیده‌اند.

و این یعنی 130 مادر شهید در جای جای کشور عزیزمان، چشم به در دوخته و رجعت فرزند رشید خود را انتظار می‌کشند.

کیمیاگری برای تشخیص هویت شهدا

نماینده کمیته جستجوی مفقودین در استان همدان همچنین تعداد شهدایی که در مجموعه استان مفقودالاثر بوده و پیکرهای مطهر آن‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند را 464 شهید عنوان کرد و افزود: از این تعداد 189 شهید همدانی، 34 شهید کبودراهنگی، 21 شهید اسدآبادی، 35 شهید تویسرکانی، 38 شهید نهاوندی، 25 شهید رزنی، 28 شهید بهاری، 90 شهید ملایری و 4 شهید فامنینی هستند.

وی با تشریح روند آماده‌سازی خانواده‌های شهدا برای مشارکت در فرایند شناسایی و تشخیص هویت شهدا از طریق آزمایش دی‌‌ان‌ای به ابعاد روانی این امر اشاره کرد و افزود: بیان رنج مادری که تا دم مرگ چشم انتظار خبری از فرزند شهیدش است به این سادگی‌ها نیست، لذا ما مجاز نبوده و نیستیم رنج چشم انتظاری آن‌‌ها را فقط با یک احتمال دو چندان کنیم.

زمردیان این مهم را دلیل عدم اطلاع‌رسانی مستقیم به خانواده‌های معزز شهدا در خصوص احتمال موفقیت آزمایش دی‌ان‌ای عنوان کرد و گفت: به مرور از سال 82 تاکنون اخذ نمونه خونی از بازماندگان شهدا آغاز شده و درحال حاضر 95 درصد از خانواده‌های شهدا نمونه خونی خود را ارائه کرده‌اند.

وی از همکاری سپاه انصارالحسین استان همدان و بنیاد شهید و امور ایثارگران استان برای ارتباط گرفتن با خانواده‌های شهدای مفقودالاثر تقدیر کرد و با بیان اینکه نمونه‌ای از باقیمانده پیکر شهدای تفحص شده برداشته شده و با انجام آزمایش پس از مطابقت با نمونه‌های خونی خانواده‌های شهدا، هویت شهید تشخیص داده می‌شود، اظهار کرد: زمان مجاز برای این فرآیند حداکثر 4 ماه است و پس از این زمان اگر شهیدی شناسایی نشود ناچار به تدفین پیکر مطهر او به عنوان شهید گمنام هستیم.

نماینده کمیته جستجوی مفقودین غرب کشور در بخش دیگری از سخنان خود به برخی انتقادات روزهای اخیر در خصوص انتخاب پارک مردم به عنوان آرامگاه سه شهید گمنام اشاره کرد و افزود: از مخالفان و موافقان صرف که بگذریم، دیگر مخالفان یا نگران تبعات تدفین شهدا در یک فضای تفریحی بودند و یا در این مسئله ابهام داشتند.

وی عمل به وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را بهترین پاسخ به نگرانی‌ها عنوان و خاطرنشان کرد: تقاضایی برای تدفین شهدای گمنام در منطقه توریستی غار علیصدر نیز دریافت کردیم اما فعلاً منتظریم بازخوردهای تدفین این شهدا در پارک مردم که در سال‌های دفاع مقدس محل اعزام نیرو به مناطق عملیاتی بوده را از نظر بگذرانیم.

زمردیان با اعلام غافلگیری خود از تجمع پرشور مردمی برای استقبال از شهدای گمنام، از تصور قبلی خود مبنى بر اینکه نکند اهالی همدان برای شهدا کم بگذارند، سخن گفت و با بیان اینکه لازم است، به همین دلیل از مردم ولایت‌مدار این استان عذرخواهی کنم، افزود: بحمدالله اهالی همدان جاناً و مالاً برای شهدا سنگ تمام گذاشتند.

وی با اشاره به پیکر چهار شهید حاضر در مجلس، از تدفین دو تن از آنها در بخش شیرین‌سو از توابع کبودراهنگ و دو تن دیگر در روستای اسلام آباد ملایر خبر داد و گفت: 15 مالک، 4 هکتار زمین را در نوار سبز شیرین سو وقف این دو شهیدگمنام کردند و به همین دلیل است که می‌گویم همدانی‌ها از جان و دل مایه گذاشتند.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به موفقیت برنامه ماه عسل در اجرای طرح محسنین با هدف تحت پوشش گرفتن فرزندان بی‌سرپرست، از خبرنگاران و عکاسان خادم‌الشهدای حاضر در جلسه خواست کمپینی برای سرکشی به خانواده‌های شهدا، جانبازان و آزادگان تشکیل دهند.

زمردیان با بیان اینکه این کمیته در انجام وظایف خود مدیون همکاری رزمندگان، جانبازان و آزادگانی است که داوطلبانه خدمت در طریق شهدا را به جان خریده‌اند، خطاب به اصحاب رسانه حاضر در جلسه اظهار کرد: شما برخی با قلم، برخی با دوربین و برخی با صدای خود به راه شهدا رفته و در انعکاس اخبار حماسه آفریدید.

در پایان این نشست خبری از چند تن از خبرنگاران و عکاسانی که طی ماه‌های اخیر با کمیته جستجوی مفقودین همکاری داشتند با اهدای لوح سپاسی تقدیر شد و در میان آن‌ها نام معصومه سلیمانی خبرنگار فارس نیز قرار داشت.

انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت
سایت رهبر معظم انقلاب