تازه ترین مطالب

تاریخ : 16. شهريور 1394 - 5:31   |   کد مطلب: 19926
در حالی که طی چند سال گذشته نزولات آسمانی به شدت کاهش یافته و آبهای سفره‌های زیرزمینی در سطح شهرستان در حال نابودی است اما همچنان شاهد کشت محصولات پرآب بر مانند هندوانه و سیب زمینی از سوی کشاورزان منطقه هستیم.
بازی باخت باخت کشاورزان کبودراهنگ / هندوانه های کبودراهنگ نصیب گاوها و گوسفندان شد

به گزارش کورنگ، در سال گذشته اقشار مختلفی از مردم اعم از فرهنگی، راننده، بازاری، بازنشسته، کارگر و کشاورز اقدام به کشت سیب زمینی و هندوانه کردند. هدف آنها، طی یک شبه مسیر چند ساله کسب سود و درآمد بود که با توجه به قیمت پایین سیب زمینی و هندوانه و عدم رونق بازار دچار خسارت فراوان شدند.
این عده از منفعت طلبان از شکست سال گذشته درس نگرفتند و همچنان کشت سیب زمینی و هندوانه را به عنوان یک محصول پردرآمد در خشکسالی ها به امید برد در قمار کشاورزی انتخاب کرده اند.
برداشت هندوانه طی یک ماه گذشته در کبودراهنگ آغاز شده اما هرچه به خط پایان می رسد چیزی جز حسرت نصیب کشاورزان نمی کند.

بازی باخت باخت کشاورزان کبودراهنگ / هندوانه های کبودراهنگ نصیب گاوها و گوسفندان شد
امسال بسیاری از کشاورزان به خاطر رنج بی مزد، زانوی غم در بغل گرفته اند و آرزوهایشان بر باد رفته است. کساد بازار، سود هندوانه را نصیب چوب حراج دلالها کرد و آنچه ماند یا گندید یا سهم گاوها و گوسفندان شد.
اگر سری به مزارع کبودراهنگ بزنید هندوانه هایی می بینید که دیگر به شرط چاقو فروخته نمی شوند. کاهش قیمت هندوانه در بازار به کیلویی 150 تومان رسیده و در مزرعه قیمتی ندارد و برای کشاورز چیزی جز رنج و چک برگشتی نمانده است.
اگر به ما می گفتند هندوانه نکارید، نمی کاشتیم
"علیرضا علیخانی" یکی از کشاورزان روستای بابان که چاه آبش سال گذشته خشک شده امسال شش هکتار زمین اجاره کرده و به کشت هندوانه اختصاص داده است.
در حال حاضر محصول او روی دستش باقی مانده و آه دلسوزی می کشد و می گوید: شغل من کشاورزی است و کار دیگری بلد نیستم.
او می گوید: تماس های مکرری برای فروش هندوانه با میادین تره بار شهرهای مختلف مانند تهران، اصفهان، تبریز، اهواز داشته ام اما پاسخ می دهند که ما هندوانه نمی خریم و برخی کشاورزان نیز مجبور شده اند محصول خود را به گاوداری ها و یا چوپان ها به قیمت ناچیز بفروشند.

بازی باخت باخت کشاورزان کبودراهنگ / هندوانه های کبودراهنگ نصیب گاوها و گوسفندان شد
ولی خانی می گوید: وقتی هندوانه می کاشتم، فکر می کردم چقدر امسال سود خواهم کرد اما امروز، فردا به خاطر بدهی ها باید راهی زندان شوم.
او می گوید: یکی از کشاورزان روستای طاسران که چند هکتار زمین اجاره کرده و هندوانه کاشته است، اقدام به خودکشی کرده است که با هوشیاری خانواده وی را نجات داده اند اما من امیدم به خداست و زندان را به مرگ ترجیح می دهم.
وی افزود: در کشور ما هیچ نوع مدیریت کشت از سوی جهاد کشاورزی صورت نمی گیرد تا کشاورزان با هماهنگی آنها کشاورزی کنند. اگر به ما می گفتند هندوانه نکارید، نمی کاشتیم.

مدیر جهاد کشاورزی کبودراهنگ توپ را به زمین کشاورزان انداخت
مدیر جهاد کشاورزی کبودراهنگ هم در گفتگو با خبرنگار کورنگ، توپ را به زمین کشاورزان انداخت و گفت: کشاورزان امسال ضررهای زیادی از بابت کشت هندوانه و سیب زمینی دیدند که قابل جبران نیست.
حمیدرضا اسماعیلی اظهار داشت: کشاورزان کبودراهنگی بدون توجه به توصیه های کشاورزی و بدون هماهنگی این اداره اقدام به کشت حدود هزار و دویست هکتار هندوانه در اراضی این شهرستان کرده اند که با توجه به بحران آب، فاجعه بزرگی برای بخش کشاورزی شهرستان است.
وی با بیان اینکه بیش از 80 درصد هندوانه کاران از چاه های غیرمجاز استفاده می کنند اظهار داشت: اقدام این دسته از کشاورزان غیرقانونی است و مدیریت جهاد کشاورزی توانایی نظارت بر اقدامات قاچاق آب را ندارد.

بازی باخت باخت کشاورزان کبودراهنگ / هندوانه های کبودراهنگ نصیب گاوها و گوسفندان شد
اسماعیلی افزود: هندوانه کاران و سیب زمینی کاران با توجه به قیمت بالای این محصولات در فصل بهار و سالهای گذشته، بازار را سنجیدند و به  امید کسب درآمد بالا، اقدام به کشت این محصولات کرده اند.
وی گفت: هندوانه جزء محصولات استراتژیک نیست و کشاورزان نباید به سمت کشت این نوع محصولات بروند.
به گزارش خبرنگار کورنگ، امسال کشاورزان کبودراهنگ در یک بازی باخت باخت شرکت کردند و به نظر می رسد دردهای آنان را هیچ نسخه ای درمان نمی کند اما ای کاش درسی شود برای مسئولین تا مانند همه دنیا، کشاورزی را مدیریت کنند. انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت