این روزها حال و هوای انتخاباتی در سراسر کشور موج می زند و در این میان استان همدان نیز شاهد رقابت نفس گیر داوطلبان مجلس شورای اسلامی برای کسب کرسیهای خانه ملت و رقابت نمایندگان مجلس خبرگان رهبری است.
رقابت بین داوطلبان مجلس شورای اسلامی از صبح روز ۲۹ بهمن ماه آغاز شده و داوطلبان تا صبح روز ششم اسفند ماه مجاز به تبلیغات هستند.
آنچه مسلم است اینکه امروز یکی از شیوه های معرفی در بین مردم، تبلیغات بوده که تاثیر بسزایی در جذب مخاطب دارد و به انواع مختلف انجام می شود بهطوریکه کاندیداهای مجلس شورای اسلامی تمام شیوه های تبلیغاتی مجاز را برای معرفی خود، دیدگاه ها و اهداف خود به کار گرفته اند تا هریک گوی سبقت را از رقیبان برباید و برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شود.
داوطلبان مجلس خبرگان رهبری نیز در استان همدان تبلیغات خود برای از ۲۲ بهمن ماه همراه با روز برگزاری راهپیمایی آغاز کردند و تا صبح روز ششم اسفند ماه می توانند برای رقابت با یکدیگر به تبلیغات بپردازند.
در این میان استان همدان با ۹ شهرستان و هفت حوزه انتخابیه داری ۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی است که هریک از داوطلبان در حوزه های انتخابیه هفت گانه استان همدان تبلیغات مختلفی برای رقابت با یکدیگر آغاز کرده اند که به نظر می رسد این تبلیغات در مرکز استان و حوزه انتخابیه همدان و فامنین شدت بیشتری دارد.
استفاده از بروشور برای ارائه مشخصات کامل داوطلبان و اهداف و روزمه کاری آن ها، پخش پلاکارد و تراکت همراه با شعار انتخاباتی هریک از داوطلبان و نصب پوستر و غیره از جمله شیوه های تبلیغات کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در استان همدان است.
انجام دیدار مردمی و سفر به حاشیه شهرها و روستاها
هریک از داوطلبان مجلس شورای اسلامی سعی دارد با انجام دیدار مردمی و سفر به حاشیه شهرها و روستاها و سخنرانی در بین جمعیت از اهداف خود برای نماینده مردم شدن سخن بگوید و به نوعی مردم را برای انتخاب خود ترغیب کند.
در این میان ظرفیت فضای مجازی و تشکیل گروه های مختلف طرفدار هر یک از کاندیداها و یا کمپین های طرفداری از کاندیداها بر رقابت بیشتر بین داوطلبان دامن زده است و در واقع می توان گفت که وجود شبکه های مجازی مختلف همچون تلگرام، اینستاگرام و غیره تبلیغات این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را پررنگ تر کرده است به گونه ای که طرفداران هر یک از داوطلبان مجلس شورای اسلامی و یا مجلس خبرگان رهبری گروهی و یا کانالی را در فضای مجازی تشکیل داده و اخبار مربوط به کاندیدای مورد نظر و تبلیغات وی را در گروه های مجازی ارائه می دهد و سعی بر اضافه کردن طرفداران این کاندیداها دارد.
در کنار تبلیغات مختلف در فضای حقیقی و مجازی و دیدارهای مردمی و غیره، برگزاری مناظره ها و پرسش و پاسخ های دانشجویی همواره از اهمیت خاصی برخوردار بوده بهطوریکه چند نفر از کاندیداهای انتخابات در محافل دانشجویی جمع می شوند و علاوه بر پاسخگویی به سئوالات دانشجویان در مورد مباحث مختلف با یکدیگر به بحث و گفتگو می پردازند که این نوع از تبلیغات همواره روش خوبی برای بیان دیدگاه های هریک از داوطلبان مجلس شورای اسلامی و یا مجلس خبرگان رهبری بوده و از طرفی طرفداران بسیاری از قشر دانشجویان و جوانان را به خود جلب می کند.
برگزاری مناظره های انتخاباتی تبلیغات کاندیداها را رونق داده است
بر همین اساس برگزاری این نوع محافل و مناظره ها از زمان آغاز تبلیغات مجلس خبرگان رهبری در استان همدان و به ویژه شهر همدان در دانشگاه های این شهر آغاز شد که داوطلبان مجلس شورای اسلامی نیز از این فضا استفاده کردند و همزمان با آغاز تبلیغات مجلس شورای اسلامی شاهد برگزاری مناظرات و جلسات پرسش و پاسخ دانشجویی برخی از کاندیداهای خانه ملت در حوزه انتخابیه همدان و فامنین هستیم.
تبلیغات در هریک از حوزه های انتخابیه استان همدان با توجه به افزایش تعداد کاندیداها نسبت به دوره قبل بیشتر شده و البته رقابت بین داوطلبان انتخاباتی در حوزه انتخابیه همدان و فامنین و حوزه انتخابیه ملایر نسبت به سایر حوزه های انتخاباتی شدت بیشتری دارد.
شهرستان همدان دارای ۵۰ داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی است
حوزه انتخابیه شهرستان های همدان و فامنین به عنوان یکی از حوزه های انتخابیه استان همدان دارای ۵۰ داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی است که در نهایت دو نفر از این تعداد به عنوان نماینده مردم همدان و فامنین بر کرسی بهارستان تکیه می زند و از همین رو برای هر صندلی در حوزه انتخابیه همدان و فامنین ۲۵ نفر متقاضی وجود دارد.
در حوزه انتخابیه شهرستان ملایر نیز ۵۰ کاندیدا برای انتخابات مجلس شورای اسلامی با یکدیگر به رقابت می پردازند که از بین این تعداد دو نفر برای نمایندگی مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی انتخاب خواهند شد و در مجموع برای هر صندلی مجلس شورای اسلامی ۲۵ نفر در شهرستان ملایر بایکدیگر به رقابت می پردازند.
رقابت ۱۵ نفر در شهرستان رزنبرای کسب یک کرسی بهارستان
حوزه انتخابیه شهرستان رزن با ۱۵ نفر داوطلب وارد گود انتخابات مجلس شورای اسلامی شده است که از این بین یک نفر به عنوان نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی انتخاب می شود که در مجموع ۱۵ نفر در شهرستان رزن برای یک صندلی مجلس با یکدیگر رقابت می کنند.
حوزه انتخابیه شهرستان اسد آباد با کمترین تعداد کاندیدای مجلس شورای اسلامی که ۱۴ نفر است به انتخابات اسفندماه می اندیشد که یک نفر از این تعداد به عنوان نماینده مردم اسدآباد به مجلس شورای اسلامی خواهد رفت و ۱۴ نفر متقاضی برای یک صندلی مجلس شورای اسلامی در شهرستان اسدآباد به رقابت می پردازند.
حوزه انتخابیه شهرستان های کبودرآهنگ و بهار دارای ۳۰ داوطلب شرکت برای کسب یک کرسی است
حوزه انتخابیه شهرستان های کبودرآهنگ و بهار نیز دارای ۳۰ داوطلب شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده که از این بین یک نفر به عنوان نماینده مردم کبودرآهنگ و بهار برای مجلس شورای اسلامی انتخاب خواهد شد و از همین رو برای یک صندلی در خانه ملت ۳۰ نفر در حوزه انتخابیه کبودرآهنگ و بهار با یکدیگر رقابت می کنند.
حوزه انتخابیه نهاوند نیز با ۱۸ نفر داوطلب برای انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه های انتخابیه استان همدان است که در این شهرستان نیز برای یک صندلی در مجلس شورای اسلامی ۱۸ نفر به رقابت می پردازند که از بین این ۱۸ کاندیدا یک نفر به عنوان نماینده مردم نهاوند به مجلس شورای اسلامی راه می یابد.
حوزه انتخابیه تویسرکان نیز با تعداد ۱۴ کاندیدا برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از حوزه های انتخابیه استان همدان است که از این بین یک نفر به عنوان نماینده مردم تویسرکان به مجلس شورای اسلامی راه خواهد یافت و از همین رو برای یک صندلی خانه ملت ۱۴ نفر در شهرستان تویسرکان با هم به رقابت می پردازند.
نکته قابل اهمیت اینکه ۲۹۶ داوطلب نمایندگی در دهمین دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی در این استان نامنویسی کردند که این آمار نسبت به دوره نهم ۱۳۷ درصد رشد داشته است.
همچنین از تعداد داوطلبان استان همدان که برای حضور در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نامنویسی کردند ۱۹۰ نفر تایید صلاحیت شدند و در حال حاضر با در نظر گرفتن سهم استان همدان از کرسی های بهارستان که ۹ کرسی است برای هر کرسی ۲۱ نفر به رقابت خواهند پرداخت.
دو نفر از استان همدان به مجلس خبرگان رهبری راه خواهند یافت
برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز چهار داوطلب در استان همدان برای این حوزه با یکدیگر به رقابت می پردازند که در نهایت دو نفر از استان همدان به مجلس خبرگان رهبری راه خواهند یافت. این در حالیست که در دوره قبلی انتخابات خبرگان در استان همدان دو کاندیدا حضور داشتند و فضا این دوره رقابتی شده است.
رقابت انتخاباتی پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بین داوطلبان در استان همدان نسبت با توجه به افزایش تعداد داوطلبان و از سویی وجود فضاهای مجازی برای تبلیغات بیشتر از دوره قبل به نظر می رسد.
برای این دوره از انتخابات هزار و ۲۶۱ شعبه اخذ رأی در استان همدان پیش بینی شده است که تعداد شعب اخذ رای نسبت به دوره قبل انتخابات مجلس شورای اسلامی سه درصد افزایش یافته است و ۵۰۴ صندوق شهری و ۷۵۷ صندوق روستایی در استان پیش بینی شده است.
ناگفته پیداست که انتخابات یک امر مهم سیاسی در هر کشور و از جمله جمهوری اسلامی ایران است و استان همدان به عنوان یکی از استان های غربی کشور همواره حضور پر رنگی را در دوره های مختلف انتخاباتی و مشارکت در رای گیری داشته است.
در انتخابات این دوره از مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی بیش از یک میلیون و ۵۰۵ هزار نفردر استان همدان واجد شرایط رأی دادن هستند که از این بین ۶۵ هزار نفر برای نخستین بار به پای صندوق های رأی خواهند آمد.
انتهای پیام/
منبع / مهر
دیدگاه شما