شهرستان كبودراهنگ با توجه به پتانسيلهاي موجود در صنعت، كشاورزي و گردشگري بايد ويژه ديده شود تا به همان نسبت نيز رونق پيدا كرده و به جايگاه واقعي خود برسد.
البته اميدواريم مشكلات اولويتدار اين شهرستان چون بحران آب كه سالهاست در حد بررسي باقيمانده است، حل شود تا مردم اين ديار صبور هم احساس امنيت و آرامش كنند. فرماندار كبودراهنگ در گفتگو با همدانپیام از داشتهها و نیازهای شهرستان سخن گفت.
مسلم غلامی معتقد است: با روي كار آمدن دولت “تدبير و اميد” و به تبع آن انتخاب محمدناصر نيكبخت به سمت استاندار بارقههاي اميد بار ديگر بر دل مردم اين ديار جرقه زده است. بويژه در حوزههايي چون صنعت و سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف شهرستان كبودراهنگ كه به آيندهاي روشن چشم دوختهاند تا با جذب منابع مالي و توزيع عادلانه به نسبت پتانسيلهاي موجود در شهرستانها، پروژههاو طرحهاي نيمهتمام يا نيمهفعال و بعضاً در دست اقدام را راهاندازي و تعداد زيادي از جوانان جوياي كار را خوشبين و از هدررفت سرمايههاي انساني جلوگيري كند.
غلامي ميگويد: صنايع گردشگري و كشاورزي شهرستان توجه ويژهاي را ميطلبد كه اين شهرستان با توجه به ويژگيهاي منحصر به فرد خود و دارا بودن پتانسيلهاي كشاورزي در اولويتهاي نخست به شمار ميرود.
وي توجه به صنايع نيمهتمام و پروژههاي كشاورزي و گردشگري را از جمله نيازهاي اساسي اين شهرستان ميداند.
حوزه گردشگري توجه ویژه میخواهد
غلامي در اولويتهاي اساسي شهرستان به اجراي طرح كشاورزي سنتي به صنعتي، تكميل پروژههاي صنعتي نيمهتمام از جمله سيمان، آنادانا، فولاد ويان و... اشاره ميكند كه پروژههاي صنعتي شهرستان با پيشرفت فيزيكي حدود بالاي 60 درصد به اعتبار نياز دارند.
وي همچنين توجه ويژه به حوزه گردشگري شهرستان از جمله زيرسازي و تكميل زيرساختهاي غار عليصدر و ضرورت ورود بخش خصوصي به اين امر را مهم ميداند.
غلامي توجه به بخش كشاورزي و ظرفيتهاي صنعتي شهرستان را گامهاي رو به توسعه استان ميداند كه اين شهرستان نگاه ويژه مديران استان را ميخواهد.
وي شهرستان كبودراهنگ را ناشناخته ميخواند و آنكه ناديده گرفته شده است البته توسعه نيافتن علتهاي مختلف دارد كه بخشي به عملكردها و برنامهريزيها گذشته برميگردد و بحران آب و خشكساليهاي چند سال گذشته نيز اثر گذاشته است.
وي همچنين خبر ميدهد: امسال 3 پروژه استخر مردان با 90 درصد پيشرفت فيزيكي و اعتبار 300 ميليون تومان و فاضلاب شهر كبودراهنگ نيز با 85 درصد پيشرفت و اعتبار 5/2 ميليارد تومان با توجه به سياستهاي دولت، افتتاح خواهند شد.
پروژههاي راه شهرستان
پروژه چهار خطه همدان- بيجار نيز با 90 درصد پيشرفت فيزيكي و 6 ميليارد تومان اعتبار به عنوان طرح مهر ماندگار تعريف شده و محرك استان است همچنين چهار خطه همدان- زنجان نيز با 50 درصد پيشرفت در حال اجراست كه امسال 15 كيلومتر زيرسازي و 5 كيلومتر آسفالتريزي شده است و 5/1 ميليارد تومان از محل كمكهاي وزارتخانه براي آن در نظر گرفته شده است كه براي اتمام به 10 ميليارد تومان نياز دارد.
سد آلان
اين پروژه محرك و اثرگذار استان در سال گذشته يك ميليارد و 200 ميليون تومان از محل اعتبارات ملي در نظر گرفتند كه تنها 10 درصد آن تخصيص يافت. امسال هم 5 ميليارد تومان از محل اوراق مشاركت و 70 ميليون از منابع ملي براي آن در نظر گرفته شده است.
عمليات اجرايي اين طرح 5 تا 6 درصد پيشرفت داشته است كه در حال حاضر راكد مانده است و اگر رديف مليها، اوراق مشاركت به فروش نرود، به همين منوال خواهد بود.
نيروگاه شهيد مفتح
در گذشته براي تبديل سيستم تر به خشك اين نيروگاه، 27 ميليارد تومان پيشبيني شده بود كه تاكنون 35 ميليارد تومان هزينه شده و ممكن است تا 50 ميليارد تومان هم برسد.
فاز نخست اين نيروگاه، 60 درصد پيشرفت فيزيكي دارد كه قول دادهاند تا پايان سال به بهرهبرداري برسد.
براي خط انتقال پساب از تصفيهخانه همدان به نيروگاه نيز 35 ميليارد تومان در نظر گرفته شده است كه تزريق اعتبار در 7 ماه و 7 مرحله 5 ميليارد توماني صورت خواهد گرفت و تا اواخر تابستان سال آينده به پايان ميرسد.
نواحيها و شهركهاي صنعتي
براي زيرساختهاي ناحيه صنعتي اورقين تاكنون 2 ميليارد تومان هزينه شده كه آماده واگذاري است و منتظر درخواست متقاضي هستيم البته براي تكميل زيرساختهاي مجموعه 2 ميليارد تومان ديگر هم نياز است.
ناحيه صنعتي شيرينسو نيز 10 درصد پيشرفت فيزيكي دارد كه نياز به سرمايه دارد. براي تكميل زيربناهاي اين ناحيه صنعتي، 10 ميليارد تومان برآورد ميشود كه با تأمين نيازهاي اوليه، زمين واگذار خواهد شد. امسال اعتبارات در حدي نبود كه شرايط براي واگذاري زمين آماده شود.
خدمات زيربنايي شهرك صنعتي ويان نيز با 80 درصد پيشرفت فيزيكي انجام شده است همچنين نزديك به 60 واحد نيز در آن مجموعه فعال هستند. امسال هم از محل اعتبارات استاني 600 ميليون تومان در نظر گرفته شد كه براي ادامه كار و تكميل زيرساختها 3 ميليارد تومان نياز است.
منتظر اعتبارات هستيم
مهمترين بحث در شهرستان كبودراهنگ، پايلوت تبديل كشاورزي سنتي به صنعتي و مدرن است كه مطالعات طرح با اعتبار حدود 400 ميليون تومان به اتمام رسيده و آماده اجراست كه 38 ميليارد تومان از محل اعتبارات عمراني براي اين پروژه پيشبيني شده است و بايد نزديك به 96 ميليارد تومان به سرمايهگذاري بخش خصوصي تسهيلات داده شود. در هر صورت منتظر اعتبارات هستيم البته برخي بخشهاي آبياري باراني انجام شده است. اميدواريم عمليات اجرايي آن در صورت تأمين اعتبار از صندوق و اعتبارات كشاورزي، اواخر امسال يا اوايل سال آينده آغاز شود البته اين طرح جزو پروژههاي پيشنهادي بودجه سال 93 هم بوده است.
توجه به بافت شهري و روستايي
يكي از نيازهاي شهرستان توجه به بافت شهري و روستاها است كه بايد تقويت و تسهيلات بانكي و اعتبارات عمراني براي كمك به شهرداريها در نظر گرفته شود همچنين 80 درصد بافت روستايي شهرستان را حفظ كردهايم.
بهسازي معابر در روستا
در اينباره از 127 روستا در 41 روستا وارد شدهايم كه پيشرفت بالاي 80 درصد هم انجام است. اين امر براي بهبود تردد جزو درخواستهاي مردم است.
ظرفيتهاي ويژه شهرستان
شهرستان كبودراهنگ ظرفيتهاي كشاورزي و گردشگري چون غار عليصدر، تالاب شيرينسو و روستاهاي هدف گردشگري چون روستاي وصله را دارد كه با وجود امامزادهها و منابع طبيعي بكر و حضور حداقل سالانه يك ميليون نفر گردشگري پتانسيل خوبي دارد.
براي ايمنسازي جادهها و نگاه ويژه به راههاي دسترسي غار عليصدر و تقاضاي چهار خطه كردن همدان- عليصدر و مهمتر از آن، ايجاد راه دسترسي ايمن از كبودراهنگ به عليصدر كه مطالعات آن با 80 ميليون تومان انجام شده است و منتظر اجرايي شدن طرح هستيم چراكه 70 درصد مراجعان عليصدر يا مسير ورودي و يا مسير خروجي خود را از كبودراهنگ دارند.
هتلها
در شهر كبودراهنگ مقدمات كار ساخت يك هتل انجام شده است البته هتل 3 ستاره عليصدر هم داريم و در عليصدر نيز اهالي روستا امكانات خوبي را لحاظ كردهاند و در اينباره 85 واحد ساماندهي و شناسايي شده و آماده ارائه خدمات هستند.
معادن
معادن شهرستان بويژه منطقه گلتپه نيز براي توسعه استان و شهرستان پتانسيل خوبي دارد كه در حال رايزني با سرمايهگذاران هستيم. درحال حاضر 22 معدن فعال در شهرستان داريم كه امسال 6 نفر موفق به دريافت مجوز شدند.
انستيتو اكلنو
روستاي اكنلو در بخش شیرینسو فضاي خوبي به نام مركز انستيتو دارد كه به تازگي احيا شده است و چندين دوره آموزشي را نيز برگزار كرده است. امسال اين مركز با حدود 400 ميليون تومان مرمت و توسعه پيدا كرده است اما جاي كار بيشتر هم وجود دارد چراكه محل مراجعه متخصصان است.
گازرساني
درخصوص گازرساني به روستا نيز در 72 روستا با 75 درصد جمعيت انجام شده و 57 روستا باقيمانده است و از اين تعداد در 26 روستا در حال انجام است كه 9 مورد آن در دهه فجر افتتاح خواهد شد.
برای اتمام عملیات گازرسانی 26 روستا 11 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است كه امسال از لحاظ اعتباری مشکلی نداریم ولی برای گازرسانی به روستاهای بدون گاز نزدیک به 15 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. با این روند گازرسانی امیدواریم پرونده عملیات گازرسانی به روستاهای شهرستان در سال 94 به اتمام برسد.
تاکنون مشکلی از نظر گرمایشی در روستاها نداشتهایم كه نفت سفید به میزان مصرف هر خانوار در ماه در اختیار آنها قرار میگیرد و تاکنون نیز مشکلی در تأمین نفت سفید نداشتهایم.
منبع: همدان پیام- ندا رستمی
دیدگاه شما