تازه ترین مطالب

تاریخ : 7. مهر 1391 - 18:29   |   کد مطلب: 1246
مديرعامل شرکت تعاوني گردوكاران تويسرکان از واردات گردو به پايتخت طلاي سبز ابراز نارضايتي كرد و گفت: اين امر يكي از معضلات بزرگ گردوكاران تويسركان به شمار مي‌آيد كه گردو از اكثر نقاط كشور وارد شهرستان مي شود و به عنوان گردوي تويسركان به فروش مي رسد.

به گزارش کورنگ به نقل از پایگاه مستقل خبری همدان نیوز"عليرضا فتحي" امروز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه همدان، افزود: اين در حاليست كه گردوي سرابي تويسركان از مرغوبيت و كيفيت بسيار بالايي برخوردار بوده و اين امر به گردوي ما آسيب مي زند.

وي در ادامه عنوان كرد: برداشت سنتي گردو يكي از مشكلات اساسي گردوكاران است كه هر ساله تلفات جاني و مالي زيادي در پي دارد.

فتحي اضافه كرد: هر ساله شاهد اين هستيم كه چندين تلفات، فوت و قطع نخاع گردوتكانان از طريق برداشت سنتي رخ مي دهد.

وي تصريح كرد: عدم بسته بندي گردو جهت صادرات به خارج از كشور از ديگر مشكلات اساسي گردوكاران به شمار مي‌آيد كه متاسفانه تاكنون اقدامي در اين زمينه صورت نگرفته است.

وي ادامه داد: گردوهاي تويسركان به علت بذري بودن قوي نيست و رقمي به روش پيوندي وجود ندارد كه به اصلاح درختان منجر شود و همچنان به دنبال رقم جديدي هستيم.

فتحي خاطرنشان كرد: تاكنون موفق به شناسايي دو رقم جديد گردو به نامهاي "جمال" و "دماوند" شده ايم.

وي پيشنهاد كرد: دولت توليدكنندگان نهال پيوندي را حمايت كند تا برنامه اصلاح درختان قديمي از سنتي به صنعتي اجرايي شود.

مديرعامل شرکت تعاوني گردو کاران تويسرکان تصريح كرد: براي اين امر لازم است جوهاي آب از حالت سنتي به صنعتي تبديل شود همچنين زهكشي و جدول گذاري در باغهاي گردو صورت پذيرد.

وي خاطرنشان كرد: بايد تبليغات براي برپايي كلاسهاي آموزشي كشاورزان در جهت استفاده آنان از بذرهاي اصلاح شده برگزار شود.

فتحي عنوان كرد: نبود بيمه گردوتكانان و بيمه خشكسالي و عدم تامين آب و كود كافي از جمله مشكلات گردوكاران شهرستان تويسركان به شمار مي‌آيد.

وي در ادامه گفت: پيوند گردو در تويسركان از سال 80 آغاز شد و هر ساله 300 تا 400 نهال پيوند زده مي شد تا اينكه در سال 87 گلخانه اي احداث شد كه بين هشت هزار تا 10 هزار نهال پيوندي توليد مي كند.

مديرعامل شرکت تعاوني گردو کاران تويسرکان ادامه داد: در استان همدان تنها دو نفر در پيوند گردو موفق عمل كرده اند.

وي با اشار ه به اينكه شهرستان تويسركان پنج هزار هكتار باغ گردو دارد، بيان كرد: به طور ميانگين از هر هكتار 2500 تا 3000 تن گردو برداشت با چوب انجام مي شود.

فتحي يادآور شد: در هفته جاري رايزني ها درباره برگزاري جشنواره غذا همزمان با برداشت گردو در شهرستان تويسركان انجام خواهد شد.

گفتني است؛ برداشت گردو در شهرستان تويسركان از هفته آينده آغاز خواهد شد.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت