به گزارش کورنگ، ˈقربانعلی محمد پورˈ روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همه ساله با فرا رسیدن فصل بهار و آغاز زاد و ولد گونه های مختلف جانوری، اقدام افراد سود جو برای زنده گیری جوجه پرندگان شکاری و توله حیوانات درنده و گوشتخوار افزایش می یابد.
وی زنده گیری توله گرگ را شایعترین اقدام غیرمجاز و مشکل ساز در همدان ذکر کرد و اظهار داشت: افراد ساکن در روستا ها به منظور استفاده از حیوانی قوی جثه و خشن برای نگهبانی گله اقدام به زنده گیری و آموزش این گونه جانوری می کنند.
وی اظهار داشت: توله گرگ بعد از بزرگ شدن نه تنها کارایی نگهبانی برای گله را ندارد بلکه به خاطر دوری از محیط طبیعی دیگر قادر به زندگی در محیط زیست نیز نخواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گفت: دوری گرگ از محیط طبیعی و گله گرگ ها باعث محروم ماندن این گونه حیوانی از آموزه های اکتسابی از جمله نحوه واکنش در مواجهه با صیاد یا دفاع از خود در مقابل دیگر حیوانات وحشی می شود.
وی اضافه کرد: با گذشت زمان و پی بردن روستاییان به ناکارآمدی گرگ برای نگهبانی گله، آنها را رها می کنند ولی گرگ دست آموز به علت ناتوانی برای زندگی در محیط طبیعی و عدم پذیرش از سوی گله، مجددا وارد محیط روستا شده و برای رفع گرسنگی خود به دام ها، کودکان و افراد سالخورده حمله می کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: بسیاری از گونه های جانوری که توسط افراد سودجو زنده گیری می شوند، به علت عجین شدن با زندگی انسانی بازگرداندن آنها به محیط طبیعی ناممکن می شود.
محمد پور بیان کرد: ساکنان روستا بر این باورند که می توان با فراهم کردن زمینه آمیزش گرگ و سگ، نسل جدید وقوی با خصلت و ویژگی های مشترک این دو حیوان با عنوان ˈگرگاسگˈ برای نگهبانی گله پرورش داد.
وی اضافه کرد: حتی در این صورت نیز گرگاسگ کارایی سگ گله را نخواهد داشت و در صورت رها شدن در طبیعت نیز مورد پذیرش گله گرگ قرار نمی گیرد و مجبور به حضور در محیط شهری و حمله به انسان می شود.
وی یادآورشد: ماموران اجرایی گارد حفاظت محیط زیست فصل بهار سال گذشته موفق به شناسایی فردی شدند که اقدام به نگهداری سه قلاده توله گرگ در منزل مسکونی در شهرستان کبودراهنگ کرده بود و مانع فعالیت غیرمتعارف وی شدند.
انتهای پیام
دیدگاه شما