به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، "احمد علیبابایی" روز چهارشنبه 17 اردیبهشت ماه سالجاری در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه به دنبال جذب سرمایه گذار، حضور آنها در استان و ایجاد اشتغال هستیم، افزود: سرمایه گذاران تبریزی و قمی به علت اینکه همدان بافندگان ماهر و زبردستی دارد و هزینه های بافت در استان ارزانتر از سایر استانهاست بنابراین فرش بافت فرشی با رج شمار و کیفیت میدهند که خارج از کشور میطلبد و طبیعی است که طرح و نقشههای فرش همدان نیز زیرسوال می رود.
وی ادامه داد: در گذشته آمریکا، اسپانیا و ایتالیا بزرگترین خریدار فرش همدان بود اما تحریمها در صادرات آن تاثیر گذاشت به طوریکه برخی تجار و فروشندگان فرش مجبور به تغییر شغل شدند و برخی فرشهای خود را به صورت کلان در انبارهایشان گذاشتند منتظر ایجاد فضای باز هستند تا طیف گستردهای دست اندرکاران فرش دوباره به کار خود بازگردند.
وی حلقه مفقوده در بحث فرش را نبود مرکز تامین و توزیع مواد اولیه فرش دانست و افزود: هزار قطعه نقشه فرش در استان جمع آوری شده که از این تعداد پنج قطعه ثبت ملی شده است.
وی اعلام کرد: باید میزان بافت فرش در استان همدان به 65 هزار متر در سال برسد که سال گذشته بافت 63 هزار و 444 متر آن محقق شد. همچنین بدون استثنا فرشهای تولید کبودراهنگ و رزن صادراتی است چون با ابریشم بافته می شود.
علی بابایی در ادامه به وجود 42 هزار و 205 بافنده فعال در سطح استان اشاره کرد و گفت: از این تعداد 19 درصد مرد و 81 درصد زن هستند. همچنین 151 فروشنده فرش و 38 طراح و نقاش فرش در استان وجود دارد و 18 هزار و 944 نفر از کل بافندگان بیمه شده تامین اجتماعی هستند.
وی افزود: سال گذشته هزار و 202 مورد بازرسی بیمهای قالی بافی انجام و در این راستا 121 مورد اخطاریه صادر و 13 مورد از بیمههای بافندگان لغو شد.
رئیس اداره فرش استان همدان در ادامه از صدور 10 هزار و 349 فقره مجوز مشاغل خانگی در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد سه هزار و 400 مورد به بانک برای دریافت تسهیلات معرفی شد.
وی با بیان اینکه آموزش تاثیر مثبتی در توسعه فرش میگذارد، تصریح کرد: سال گذشته 358 دوره آموزشی معادل یک میلیون و 973 هزار و 676 نفر ساعت برگزار شد و 14 هزار و 302 نفر آموزش فرش بافی دیدند.
وی به صدور 24 فقره مجوز پیشتیبان در سال گذشته خبرداد و افزود: استان همدان در بحث تولید و عوامل شاغل و بحث فرش رتبه هفتم را در کشور دارد اما باید تلاش کنیم تا این جایگاه را ارتقاء دهیم.
علی بابایی با اشاره به اینکه در حین برگزاری جشنواره و نمایشگاه کشوری فرش نباید هیچ گونه نمایشگاهی در استانها برپا شود، اظهار کرد: در نمایشگا فرش سال 91، 22 میلیارد ریال و در نمایشگاه سال گذشته 31 میلیارد و 900 میلیون ریال فروش فرش داشتیم به طوریکه افزایش 45 درصدی را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: سال گذشته هزار و 145 تخته فرش و تابلو در نمایشگاه سال 92 فروخته شد که در مقایسه با سال 91 افزایش 17 درصدی داشته است.
مدیر اداره فرش استان همدان تصریح کرد: همچنین میزان مشارکت کنندگان در سال 91، 66 نفر و در سال گذشته 72 نفر بود که افزایش 9 درصدی را نشان می دهد و بومیان شرکت کننده در نمایشگاه سال گذشته 55 درصد افزایش داشته است.
انتهای پیام
دیدگاه شما