کورنگ: حال اينكه بيكاري شهرستان به گونهاي كارد را به استخوان رسانده كه استاندار در نخستين سفر شهرستانياش هم به اين شهرستان به روستانشيني 82 درصدي جمعيت آن تأكيد دارد كه ظرفيتهاي عظيمي چون فرشبافي، كشاورزي و دامداري از اين مناطق سرچشمه ميگيرد و بايد مورد توجه قرار بگيرند تا مورد استعمار واقع نشوند.
در نخستين سفر يك روزه استاندار كه مسئولان استاني و شهرستاني به همراه خبرنگاران، وي را همراهي ميكردند؛ پس از اداي احترام به مقام شامخ شهداي روستاي ويان، از 16 واحد و طرح توليدي، خدماتي، مسكن و... شهرستان بازديد به عمل آمد.
کمیته برنامهریزی شهرستان کبودراهنگ در بعدازظهر سهشنبه در حالي برگزار شد كه رهآورد آن اختصاص 3ميليارد و 280 میليون تومان براي اين ديار به همراه داشت.
وضعیت شهری کبودراهنگ شایسته نیست
استاندار همدان در اين كميته گفت: در بازدید از شهرستان کبودراهنگ در مجموع سه میلیارد و 280 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی و اعتباراتی که در اختیار نماینده مردم کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی قرار دارد برای اتمام پروژههای شهرستان اختصاص یافت.
محمدناصر نیکبخت با اشاره به اینکه 82 درصد مردم شهرستان کبودراهنگ در روستاها ساکن هستند، افزود: وجود قشر عظیمی از مردم در روستا اهمیت رسیدگی به وضعیت روستاها را صدچندان میکند؛ به همين منظور بهسازی و مقاومسازی روستاهای شهرستان کبودراهنگ در اولویت کاری است.
وي در ادامه حمایت از قالیبافان و تولیدیهای پوشاک در روستاهای کبودراهنگ را از اولویتهای کاری مسئولان در این شهرستان عنوان کرد كه باید برای استفاده بهینه از ظرفیت غار علیصدر برنامه مدونی تدوین کرد.
استاندار اظهار داشت: البته انتظار نداریم که شهر کبودراهنگ را با شهرهای تراز اول کشور مقایسه کنیم؛ اما حداقل باید در سطح سایر مراکز شهرستانهای استان قرار گیرد، همچنين تمام مردم، غار علیصدر را به نام همدان میشناسند که در شأن کبودراهنگ نیست.
نيكبخت خطاب به شهردار کبودراهنگ گفت: اصلاح شهرستان باید از یک نقطه آغاز شود که اگر این اتفاق روی دهد، مسئولان شهری مورد توجه، تشویق و ارتقا قرار خواهند گرفت.
نیکبخت درباره تعیینتکلیف نیروگاه شهید مفتح اظهار داشت: برای انتقال پساب فاضلاب همدان به نیروگاه و منطقه اقتصادی جهانآباد، 54 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته و کار اجرایی آن آغاز شده است، همچنين انتقال پساب فاضلاب همدان به نیروگاه شهید مفتح بموجب خواهد شد 20 تا 25 چاه آب آزاد و مشکلات کمبود تأمین آب برطرف شود.
به گفته استاندار، برای حل معضل آب به بهانههای مختلف از مسدود کردن چاههای غیرمجاز جلوگیری شده که در حال حاضر کار آغاز و بار دیگر به تقاضای نماینده مردم کبودراهنگ و بهار متوقف شده است و تا پایان فصل کشت به تعویق افتاده است. علاوه بر انسداد چاههای غیرمجاز، اقداماتی چون نظارت بر برداشت آب مطابق مجوز و برقی و هوشمند کردن موتورهای آب نیز در حال پیگیری است.
نیکبخت بزرگترین هدفش را حل معضل بیکاری و ایجاد اشتغال برای جوانان استان اعلام كرد و اينكه ایجاد اشتغال از مسیر رونق تولید میگذرد و با هیچ شعار و تبلیغاتی محقق نخواهد شد. با ایجاد اشتغال برای مردم، مشکلات فرهنگی و سیاسی نیز کمتر شده و میتوان اقدامات مؤثر فرهنگی در سال اقتصاد و فرهنگ انجام داد.
استاندار همدان پس از انجام بهسازی و بازسازی معابر و راههای روستایی بر هزینه ترمیم حفاریهای صورت گرفته بر عهده دستگاه مربوط تأكيد داشت.
وی درباره زمینها و طرحهای بلاتکلیف صنعتی موجود در شهرستان کبودراهنگ نيز بيان كرد: با کمبود شهرک صنعتی مواجه هستیم؛ بنابراین زمینهای بلااستفاده را باید در اختیار طرحهای جدید قرار داد.
نیکبخت در خصوص حمایت از قالیبافان اظهار داشت: باید شرایط برای قالیبافان طوری مهیا شود تا بتوانند مواد اولیه مورد نیاز خود را تهیه و برای خود کار کنند. البته قالیبافانی که برای دیگر استانها کار میکنند استعمارشده هستند؛ چراكه در حال حاضر قالیبافان کبودراهنگی برای استانهای دیگر کار میکنند و جسم و جان خود را در این راه میگذارند.
رفع محرومیتزدایی از روستاهای شهرستان
نماینده مردم کبودراهنگ و بهار در مجلس نيز با اشاره به اینکه توجه به مناطق محروم باید اولویت انجام کارها قرار گیرد، گفت: برخی از تصمیمات گرفته شده توسط مدیران در راستای محرومیتزدایی و عمل، در بستر قانون نیست؛ به طور مثال 128 روستا در کبودراهنگ وجود دارد و فاز اول بهسازی در کمتر از 10 روستا انجام شده است، همچنين بهسازیهای صورت گرفته مختص به دورههای گذشته بوده که به مرور زمان از بین رفته است.
محمدعلی پورمختار از مديران خواست از مرکز استان خارج شوند و از روستاها سرکشی کنند تا در جریان تصمیمگیریها، بهتر عمل کنند.
به گفته وي، مشکلات اقتصادی به مشکلات فرهنگی بازمیگردد و با رعایت اخلاق و فرهنگ بسیاری از مشکلات حل میشود.
پورمختار گفت: با برخی از معادن هماهنگی شده است که مخروط و شن رایگان برای بهسازی راههای روستایی در اختیار مسئولان قرار دهند و بحث انتقال از معدن به روستاها باید رفع شود.
وي تأكيد دارد كه برای تأمین آب مورد نیاز، مدیریت صحیح لازم است و باید هر چه زودتر نیروگاه شهید مفتح تعیینتکلیف شود؛ چراكه کل چاههای غیرمجاز منطقه به اندازه چاه آب این نیروگاه آب مصرف نمیکند و اگر نیروگاه شهید مفتح تعطیل شود، اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.
پورمختار از مشکلات اشتغال گفت و اينكه بررسی چالشهای موجود در اشتغال شهرستان نشان میدهند كه بانکها اقدامات قابل توجهی ارائه ندادند و نارضایتی مردم نسبت به عملکرد آنها افزایش یافته است. بانکها برای پرداخت یک وام 5 تا 10 میلیون تومانی دو ضامن با کسر حقوق طلب میکنند؛ در حالی که با یک چک یا سفته میتوانند وام را پرداخت کنند.
وي در بخش سلامت هم اظهار داشت: مردم شهرستان در اين بخش با مشکلات فراوانی روبهرو هستند؛ به طوری که برای کوچکترین موارد درمانی باید به مرکز استان مراجعه کنند.
وی گازرسانی به 40 روستای شهرستان بهویژه منطقه گلتپه و برقدار نبودن موتور چاههای آب را از ديگر مشكلات خواند و در خصوص شرایط امنیتی و انتظامی شهرستان اضافه کرد: به دلیل بزرگ بودن منطقه نیاز به سرمایهگذاری برای گسترش امنیت بشدت احساس میشود و اينكه عملکرد پایگاههای بسیج بايد تقویت شود.
فرماندار از ظرفيتها ميگويد
در ادامه فرماندار کبودراهنگ با تشريح موقعيت شهرستان گفت: بزرگترین شهرک صنعتی استان در این شهرستان واقع شده و واحدهای صنعتی چون فولاد ویان در این ناحیه فعالیت میکنند.
احسان قنبری با اشاره به ظرفیتهای گردشگری شهرستان ادامه داد: برخی گمان میکردند شهرستان باید به طور مستقیم از غار علیصدر عایداتی داشته باشد که این دیدگاه صحیح نبوده و باید در مسیر مسافران، منابع درآمدی ایجاد کرد.
به گفته وي، برای درآمدزایی از صنعت گردشگری اقداماتی چون راهاندازی نمایشگاه و پارک هوایی در پایگاه شهید نوژه و ایجاد پارک 12 هکتاری روبهروی این پایگاه انجام شده است.
فرماندار کبودراهنگ با تأکید بر اینکه پایگاه شهید نوژه یک فرصت برای کبودراهنگ است، اظهار داشت: کلنگ احداث یک نمایشگاه دائمی و پارک هوایی در پایگاه شهید نوژه بر زمین زده شد که در میزان ماندگاری مسافران در شهرستان مؤثر خواهد بود، همچنين بیمارستان داخل پایگاه شهید نوژه به ساختمان بازسازی شده، منتقل و در دسترس مردم قرار گرفته تا همه بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
وی درباره نیروگاه شهید مفتح نیز گفت: با تبدیل این نیروگاه هزار مگاواتی برق از تر به خشک و انتقال پساب فاضلاب همدان به همراه راهاندازی دیگ خشک، مشکل نیروگاه برطرف میشود.
فرماندار در تشریح بازدید استاندار همدان از روستای کردآباد عنوان كرد: روستای کردآباد دارای جمعیت دو هزار و 400 نفری است که 167 واحد سریدوزی در آن فعالیت میکنند همچنين روستای ویان با 4 هزار و 500 نفر جمعیت دارای 400 واحد سریدوزی است.
وی تأکید داشت: برای اتمام حوزه علمیه برادران نیز 500 میلیون تومان توسط استاندار و نماینده مردم کبودراهنگ در مجلس اختصاص یافت كه در توافقات صورتگرفته، بقیه اعتبار مورد نیاز از سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تأمین خواهد شد.
به گفته قنبري، استاندار برای اتمام پروژه استخر بانوان کبودراهنگ نیز 700 میلیون تومان، پارک 12 هکتاری شهرداری 500 میلیون تومان و احداث نمایشگاه و پارک هوایی 300 میلیون تومان اختصاص داد.
فرماندار کبودراهنگ درباره وضعیت مسکن مهر شهرستان گفت: مسکن مهر 96 واحدی کبودراهنگ 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و 69 واحد آن آماده تحویل دادن است. مجتمع 228 واحدی دارای 65 درصد پیشرفت فیزیکی است كه این پروژه به دلیل نبود متقاضی ناتمام مانده است.
البته یک مجتمع 28 واحدی آماده تحویل دادن است و در شهر گلتپه نیز مجتمع 62 واحدی مسکن مهر به دلیل نبود تقاضا راکد مانده و باید تعیینتکلیف شود، همچنين یک پروژه 32 واحدی در شهر شیرینسو تعریف شده که به دلیل نبود متقاضی و مشکلات وارد فاز اجرایی نشده است.
قنبري از تخصيص 36 درصدي اعتبار 19 میلیارد و 500 میلیون تومان 221 پروژه در شهرستان در سال گذشته گفت و در تشریح وضعیت تعیینتکلیف بدهی معوقه واحدهای صنعتی به نظام بانکی عنوان كرد: از 21 واحد صنعتی موجود در شهرستان، 12 واحد تعیینتکلیف شدهاند، 6 واحد در حال پیگیری است و سایر واحدها نیز علاقهای به ساماندهی معوقات خود ندارند.
وي به تشریح وضعیت 19 پروژه مهم شهرستان پرداخت که با اعلام میزان اعتبارات مورد نیاز برای اتمام پروژهها، در دستور كار پيگيري قرار گرفتند.
حاشیهها
* خبرنگاران استان از ساعت 8 صبح استاندار را براي بازديد از طرحهاي شهرستان همراهي كردند البته ناگفته نماند كه پوشش خبري در این سفر به دلیل طولانی شدن برنامه به مدت 13 ساعت، خستهکننده بود.
* استاندار خطاب به فرماندار با قاطعیت گفت که اگر وضعیت 21 طرح صنعتی بلاتکلیف موجود در شهرستان مشخص نشود، پیشنهاد میکنم شخص فرماندار در کارگروه اشتغال حضور پیدا نکند.
* قنبری فرماندار كبودراهنگ با ارائه طرحی برای جذب بیشتر گردشگر در شهرستان، از واژه زمینگیر کردن مسافران در کبودراهنگ سخن گفت.
* پيشنهاد امام جمعه کبودراهنگ به استاندار در سفرهای بعدی هم در نظر گرفتن برنامه دیدار مردمی بود.
* رفع مشکلات روستاها مورد تأكيد استاندار بود؛ چراكه بیش از 82 درصد جمعیت شهرستان کبودراهنگ در روستاها زندگي ميكنند.
* وضعيت آب روستا و شهری، اماکن ورزشی و اشتغال مهمترین بحثهای کمیته برنامهريزي استان بود که هر کدام از مدیران مربوط در حوزه مدیریتی خود مسائلی را بیان کردند.
* ردوبدل شدن بحث ماده 180 جذب بودجه آنهم بارها توسط استاندار و پورمختار موجب شد تا نماينده در یک مورد به اشتباه، نیکبخت را آقای 180 خطاب کرد.
* تعارفهای مرسوم بین مدیران و مقامات ارشد استانی در این جلسه بیش از اندازه بود تا جايي كه استاندار خطاب به يكي از مسئولان استان گفت: به جای در بستنی بازکردن، حرفهای مربوط به حوزه مدیریتت را بازگو کن.
* نماینده نیروگاه شهید مفتح در بازگو کردن شرایط کنونی این واحد تولیدی نتوانست استاندار را قانع کند.
* اختلاف مالی بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد کبودراهنگ و شهرداری این شهرستان با پادرمیانی نیکبخت حل شده و مبلغ مورد اختلاف هر دو طرف تعیین و مشخص شد. شهرداری ميبايست به ازای اختصاص یک زمین به دانشگاه آزاد اسلامی برای احداث شعبهای در کبودراهنگ، 30 میلیون تومان دریافت کند و زمینی به دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص دهد.
* با وجود اینکه علیرضا ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی همدان، جزو مدیرانی بود که از ابتدای جلسه حضور داشت؛ اما استاندار در اواسط مراسم از حضور وی، ابراز تعجب کرد.
منبع: همدان پیام
دیدگاه شما