به گزارش کورنگ، معاون فرهنگی هنری اداره فرهنگ و ارشاد استان در جلسه طرح غنیسازی اوقات فراغت با مدیران و مسئولان کانونهای فرهنگی هنری مساجد شهرستان کبودراهنگ با بیان این مطلب گفت: امروز ما شاهد حمله گسترده فرهنگی از سوی دشمنان اسلام و فرهنگمان هستیم که وجود کانونهای مساجد در مقابله با این تهاجمها اثرگذارترین مراکز محسوب میشوند.
هادی فیضمنش ادامه داد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد پاتوق فرهنگی محلهای هستند که با برنامههای غنی برای غنیسازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان و با ایجاد کتابخانههای تخصصی و عمومی و مراکز آموزشی کانونها میتواند نقش واقعی خود را به عرصه نمایش بگذارد. ما و سایر مسئولان هم بهعنوان متولیان این امر باید انگیزه کافی و لازم برای حضور آنها در کانونها ایجاد کنیم که این امر با انگیزه، هدف و برنامهريزي امکانپذیر است.
البته ایجاد انگیزه از اولویتهای کاری تمام کانونهای فرهنگی و در رأس آن مسئولان است که بتوانند با تقویت کانونهای مساجد از بروز مشکلات اجتماعی، اعتیاد، طلاق، ناهنجاریهای اجتماعی و بداخلاقیها در جامعه پیشگیری کنند و جامعه را به سمت جامعه سالم و بانشاط هدایت کنند.
فیضمنش با اشاره به اينكه کانونهای مساجد به عنوان سفیران فرهنگی نقش مهمی در ایجاد جامعه سالم و به دور از بیماریهای روحی و روانی و بانشاط دارند، گفت: با سوق دادن این مراکز به سمت تخصصی شدن و احیای پژوهش در کانونها میتوان این نقش را بخوبی ایفا كرد.
وی درباره بودجه كانونهاي مساجد هم صحبت كرد و گفت: مرحله اول پرداخت اعتبارات به کانونها مبلغ 200 هزار تومان صورت گرفته و با پیگیریهای در حال انجام با مسئولان کشوری در صورت بستن تفاهمنامه این مبلغ به 600 هزار تومان خواهد رسید که در مراحل بعدی به حساب کانونها واریز ميشود.
وی برگزاری جشنوارههای فرهنگی هنری، ایجاد کتابخانههای کانونها یا تجهیز کتابخانههای فعال کانونی، سوق دادن نذور به سمت و سوی فرهنگی، تشکیل انجمنهای ادبی هنری کانونها، ایجاد برنامههای آموزشی، فعالسازی خبرگزاری شبستان، تفسیر قرآن و برگزاری جشنوارههای فرهنگی هنری ادبی را از جمله برنامههای پیش روی معاونت فرهنگی برای ارتقای کانونهای فرهنگی مساجد خواند و افزود: برای انجام کارهای فرهنگی به اعتبار نیاز است که میتوان با هماهنگی، بودجههايی از اعتبارات استانی فرمانداران برای کانونها در نظر گرفت.
نحوه ايجاد انگيزه
فیضمنش با اشاره به اینکه اصل فعالیت کانونهای فرهنگی هنری فعالیتهای قرآنی است، گفت: انجام فعالیتهای هنری و ادبی چون نقد کتاب، ایجاد انجمنها، نشستهای مختلف، تخصصی کردن کتابخانههای کانونها با تناسب موقعیت و استعداد و سلیقه منطقه، ایجاد اردوهای یک روزه و استفاده از امکانات منطقه و معرفی کانونها توسط رسانهها میتواند انگیزه و هدف را برای اعضای کانونها ایجاد و قویتر کند.
درخواست كانونها از مسئولان
حال با توجه به اینکه کبودراهنگ بزرگترین شهرستان استان و از لحاظ جمعیتی چهارمین شهرستان استان است قرار است چه میزان بودجه به كانونهاي مساجد تعلق بگيرد، شهرستانی که بیش از 129 روستا دارد و کانونهای مساجد به عنوان مرکز فرهنگی روستایی محسوب میشوند نگاه ویژه برای تخصیص اعتبار را میطلبد. ولي به گفته مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی كبودراهنگ اين شهر از نظر تخصیص اعتبارات جزو شهرستانهای پنجم و ششم است.
سیدحسین جعفری اظهار داشت: توجه ویژه به کانونهای فرهنگی هنری مساجد کبودراهنگ، تجهیز امکانات کتابخانهای (قفسه کتاب) و تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری و فرهنگی برخی از کانونها از درخواستهای کانونها از مسئولان استانی است.
كانونها نمايندگان فرهنگي روستاها
با توجه به ماهیت مثبت کانونها در روستاها، این مراکز از نظر وضعیت فرهنگی حرف اول را میزنند و در جذب مخاطب بسیار تأثیرگذارند و گاه حد فاصل جغرافیایی این کانونها به 3 ساعت از مرکز شهر میرسد که نمایندگان فرهنگی در روستا محسوب میشوند و با داشتن حداقل امکانات میتوانند رسالت واقعی را انجام دهند.
به هرحال امیدواریم با توجه ویژه به تجهیز این کانونها به امکانات فرهنگی، بخشی از مشکلات فرهنگی جامعه برطرف شود.
محمدعلی مینایی- خبرنگار همدانپیام
دیدگاه شما