به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری خانه ملت، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز(پنجشنبه) در دیدار هزاران نفر از معلمان، اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاههای استان خراسان شمالی، در ابتدای سخنان خود، هدف از برگزاری جلسات متعدد با معلمان و اساتید را نهادینه کردن فرهنگ احترام به مقام معلم و استاد بیان کردند و با اشاره به برخی مطالب حرفه ای، دقیق، سنجیده و کارشناسی شده معلمان و اساتید استان خراسان شمالی، افزودند: این مطالب بسیار قابل استفاده و شنیدن آنها لذت بخش بود، ضمن آنکه نشان دهنده وجود استعدادهای برتر و اندیشه های خوب و روشن در خراسان شمالی است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تبیین فلسفه تشکیل حکومت در اسلام به منظور ایجاد تحول همه جانبه در فرد و جامعه و غلبه خصلت های انسانی بر خصلت های پست ، تأکید کردند: در چنین دیدگاهی، جایگاه و نقش آموزش و پرورش و آموزش عالی و معلمان و اساتید بسیار مهم و برجسته است.
ایشان شکل دهی و ساخت شخصیت و هویت کودکان را یکی از وظایف اساسی تربیتی در آموزش و پرورش دانستند و در ادامه به بیان برخی خصلت های مورد نیاز جامعه که باید از کودکی مورد اهتمام قرار گیرند، پرداختند.
آموزش فرهنگ خردورزی اولین نکته ای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای در این خصوص گفتند: باید از همان دوران کودکی، ذهن کودکان را به فکر کردن و خردورزی عادت داد.
ایشان خودباوری و اعتماد به نفس را یکی دیگر از نیازهای تربیتی دوران کودکی دانستند و خاطرنشان کردند: یکی از فرهنگ های غلطی که از دوران گذشته در جامعه شکل گرفته و همچنان وجود دارد، نگاه نیازمندانه به غرب و بزرگ دیدن غرب و کوچک دیدن خود ، بخصوص در مسائل علمی است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ریشه کن شدن این فرهنگ غلط در گرو ترویج روحیه خودباوری است، افزودند: خودباوری که در مقابل غرب باوری قرار دارد، باید در میان کودکان و جوانان گسترش یابد و از وظایف مهم آموزش و پرورش و آموزش عالی تزریق روحیه خودباوری است.
بردباری و حلم یکی دیگر از خصلت های اخلاقی بود که رهبر انقلاب اسلامی نیاز آن را در جامعه و روابط اجتماعی و حتی سیاسی بسیار ضروری دانستند و تأکید کردند: اگر گروههای سیاسی با صبر و بردباری با یکدیگر برخورد کنند، فضا بهتر خواهد شد.
ترویج روحیه کنجکاوی و پرسشگری، کار جمعی و همکاری، کار و دوری از تنبلی، و مطالعه و کتابخوانی در میان کودکان و نسل جوان، از دیگر نکاتی بودند که حضرت آیت الله خامنه ای به آنها اشاره کردند.
ایشان همچنین عادت دادن کودکان و جوانان به داشتن همت بلند و افق دور دست را یکی دیگر از نیازها برشمردند و افزودند: ترویج روحیه خودباوری و اینکه "ما میتوانیم" از جمله نیازهایی است که از وظایف مهم آموزش و پرورش و آموزش عالی بشمار می رود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پیشرفتهای شگرف علمی کشور و همچنین افزایش جذب دانشجو و هیأت علمی در کشور نسبت به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، تأکید کردند: مراکز معتبر آماری دنیا، رتبه علمی جمهوری اسلامی ایران در دنیا را، رتبه شانزدهم اعلام و پیش بینی کرده اند این جایگاه تا شش سال دیگر به رتبه چهارمی ارتقاء خواهد یافت.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به ارتقاء سهم ایران در تولید علم در دنیا، به ۲ درصد، خاطر نشان کردند: همه این پیشرفتها در شرایط سختی ، تحریم و فشار، و با همت عده ای جوان مختصص و با انگیزه که از حمایتهای مالی و معنوی سازمان یافته هم برخوردار نبودند، آغاز شد.
ایشان افزودند: این پیشرفتهای بزرگ علمی و دانشگاهی، در چنین شرایطی، امید بخش و نشان دهنده روحیه خودباوری و حرکت رو به جلو، در میان نسل جوان است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: باید در مدارس و دانشگاهها دائما، روحیه امید به آینده و حرکت و نشاط دمیده و از هرگونه القاء یأس و ناامیدی پرهیز شود.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین معلمان و اساتید را به مراقبت از جوانان در مقابل رخنه ی عرفان های کاذب توصیه کردند و افزودند: معیار اسلام برای علوّ معنوی و روحی ، تقوا و پاکدامنی، با تلاش برای دوری از گناهان و اهتمام به نماز و انس با قرآن است.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با گلایه از برخی مطالب و یا اشعار و سرودهایی که در برخی دیدارها قرائت میشوند تأکید کردند: اظهار محبت از جانب مردم به خدمتگزاران خود، مطلوب و مورد تأیید اسلام است اما این اظهار محبت نباید موجب بیان سخنان، تعابیر، و اوصاف مبالغه آمیز شود.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطر نشان کردند: باید جلوی گسترش فرهنگ تمجید و مبالغه گویی اغراق آمیز گرفته شود.
در ابتدای این دیدار آقایان و خانم ها:
سیّدجواد پورنقی ـ متخصص داخلی، فوق تخصص گوارش و کبد، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد
خیرالنساء محمدپور ـ کارشناسی ارشد رشته مدیریت، نماینده گروه های آموزش دوره ابتدایی
حسین اسکندری ـ دکترای فلسفه و تعلیم و تربیت از دانشگاه تربیت مدرّس
جلال لنگری ـ دکترای ریاضی، رزمنده و جانباز، ۲۴ سال سابقه تدریس
معصومه اسلامی ـ عضو هیأت علمی دانشگاه بجنورد، دارای مقالات علمی ـ پژوهشی، مشاور خانواده
غلامرضا ابراهیمی مقدم ـ دکترای تخصصی در رشته فلسفه و کلام از حوزه علمیه قم
محمدرضا کرامتی ـ استاد و متخصص قرآنی، حافظ کل قرآن
و قربانعلی اسماعیلی ـ عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، دکترای رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی مطالبی را در خصوص موضوعات مربوط به آموزش و پرورش و دانشگاهها و همچنین مسائل فرهنگی بیان کردند.
محورهای مطالبی که معلمان و اساتید بیان کردند به این شرح است:
ارتقای امکانات آموزشی و پژوهشی مراکز علمی استان خراسان شمالی
ایجاد زمینه برای جلوگیری از مهاجرت اساتید و پژوهشگران خراسان شمالی به استانهای دیگر
ضرورت تأسیس علوم بین رشته ای در رشته های پزشکی بمنظور اهتمام بیشتر به مسائل انسانی و اخلاقی در کنار دروس تخصصی
توسعه و تجهیز مدارس قرآنی در مقاطع ابتدایی
اهتمام بیشتر به مسائل آموزشی، علمی، تربیتی و رفاهی معلمان مقاطع ابتدایی
تأسیس مراکز پژوهشی و کارگاههای علمی برای دوره ابتدایی
توجه به ویژگیهای بومی و فرهنگی مناطق مختلف در تدوین کتابهای درسی
اهمیت تدوین نقشه راه جامع و فلسفه آموزش عالی
وجود غرب زدگی پنهان در لایه های سیستم آموزشی
غلبه فنّی گرایی و حرفه گرایی در دانشگاهها و کم توجهی به رشته های علوم انسانی
استفاده از اساتید مجرب و دارای سابقه معلمی در دانشگاه جامع فرهنگیان
لزوم رفع نواقص علمی و آموزشی کتابهای ریاضی، تحت نظر یک گروه متخصص
اهتمام به شاخص های ارتقای بهداشت روانی خانواده بر اساس آموزه های اسلامی
پیشنهاد تشکیل پژوهشکده فرهنگی خانواده در دانشگاهها
ضرورت تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مشاوره ای و روانشناختی به خانواده ها
تخصیص متوازن و عادلانه امکانات و فرصت های پژوهشی و تحقیقاتی به دانشگاهها
در نظر گرفتن امتیازات ویژه برای اساتید در مناطق محروم
توجه دو چندان به موازین علمی و اخلاقی در جذب اعضای هیأت علمی
اصلاح برخی روشهای انتقال معارف دینی به نسل جوان
توجه جدی تر مراکز و دستگاههای فرهنگی و آموزشی به فرهنگ دینی
لزوم اقدامات روشمند و هماهنگ برای ارتقای فرهنگ اخلاق اجتماعی
ضرورت گسترش روحیه نقد منصفانه و نقدپذیری در جامعه/
پایان پیام
دیدگاه شما