تازه ترین مطالب

تاریخ : 23. مهر 1391 - 8:26   |   کد مطلب: 1517
دبیرکل حزب الله لبنان در خلال سخنان مهم خود درباره نفوذ مقاومت به عمق رژیم صهیونیستی و پرواز پهپادی با فناوری ایرانی بر فراز فلسطین اشغالی، وعده داد در آینده، هواپیماهای مقاومت تا جزایر اشغال شده عربستان توسط اسرائیل به پرواز درخواهند آمد.

به گزارش کورنگ به نقل از خبر گزاری مهر، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سخنان مهمی به جزئیات نفوذ مقاومت به عمق رژیم صهیونیستی و پرواز پهپادی با فناوری ایرانی بر فراز فلسطین اشغالی پرداخت که در لابلای آن به نکته مهمی اشاره کرد و آن موضوع جزایر اشغال شده عربستان توسط رژیم صهیونیستی است، مسئله ای که مقامات آل سعود چندان رغبتی به اظهارنظر درباره آن یا موضعگیری ندارند.

رهبر مقاومت اسلامی و دبیرکل حزب الله لبنان رسما مسئولیت پرواز هواپیمای بدون سرنشین بر فراز فلسطین اشغالی را پذیرفت و به صهیونیستها هشدار داد این آخرین مورد نخواهد بود.

نصرالله با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی از زمان تصویب قطعنامه 1701 بیش از 20 هزار بار حریم هوایی لبنان را نقض کرده است و در آینده هواپیماهای مقاومت به جزایر اشغالی عربی که رژیم صهیونیستی اشغال کرده است، نفوذ خواهند کرد که منظور سید مقاومت، جزایر صنافیر و تیران است که در اصل به عربستان تعلق دارد، اما از سال 1967 همچنان در اشغال رژیم صهیونیستی است.

بیشتر مردم عربستان نمی دانند که رژیم اشغالگر قدس از سال 1967 میلادی تا کنون برخی از جزایر و گذرگاه های دریایی عربستان را در اشغال خود دارد. این دو جزیره، جزیره صنافیر و تیران هستند، مساحت جزیره تیران 80 کیلومتر مربع است.

چندی پیش فواد حداد استاد عربستانی دانشگاه لندن ازعبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان خواست که به سکوت، پنهان کاری و سانسور رسانه ای درباره جزایر صنافیر و تیران عربستان که در سال 1967 از سوی رژیم صهیونیستی اشغال شده است، پایان دهد.

وی افزود: تا کنون متاسفانه حتی شکایتی به سازمان ملل درباره ادامه اشغال جزایر مذکور از سوی اسرائیل نشده است، این حق ماست که دلیل این سکوت و سانسور رسانه ای درباره دو جزیره را بدانیم.

حداد بیان کرد: این سکوت به دلیل ترس از اسرائیل است یا عربستان و اسرائیل به عنوان دو همپیمان به استراتژی های آمریکا در منطقه کمک می کنند یا اینکه توافق پشت پرده ای در جریان است.

جزیره تیران" به طور رسمی متعلق به کشور عربستان سعودی است و در ورودی تنگه تیران قرار دارد و خلیج عقبه را از دریای سرخ جدا می‌کند. مساحت جزیره تیران بالغ بر 80 کیلومتر مربع است. این جزیره به همراه "جزیره صنافیر" که مساحت آن حدود 33 کیلومتر مربع است، قبل از جنگ شش روزه در سال 1967 از سوی "ملک فیصل" در اختیار جمال عبدالناصر،‌ رئیس جمهور وقت مصر قرار گرفت تا مصر از این جزایر در جنگ علیه رژیم صهیونیستی استفاده کند، اما شکست مصر سبب شد تا این جزایر به تصرف ارتش رژیم صهیونیستی درآمد.

 

موقعیت و اهمیت دو جزیره اشغال شده

این دو جزیره موقعیت راهبردی و بسیار مهمی برای تل آویو دارند، زیرا این دو جزیره، تنها منفذ و ورودی اسرائیل به دریای سرخ است. این رژیم در حال حاضر در این دو جزیره، ایستگاه بزرگی برای واکنش سریع به وجود آورده است.

جزیره بزرگ، جزیره تیران است و جزیره کوچک، صنافیر و اگر کشوری در آن تجهیزات نظامی مستقر کند، به راحتی می تواند حرکت کشتی های اسرائیلی را از طریق بندر ایلات و خلیج عقبه به طور کامل فلج کند. عربستان ادعا می کند که این دو جزیره، جزایری مرجانی و بدون اهمیت و غیر مسکونی هستند و به همین دلیل است که توجهی به آن ندارد و البته این به هیچ وجه درست نیست. زیرا این دو جزیره به دلیل موقعیت راهبردی حساسی که دارند، جزایری حیاتی محسوب می شوند ؛ این دو جزیره در ورودی تنگه تیران قرار دارند و با توجه به این، بر ورودی خلیج عقبه و بندر ایلات در فلسطین اشغالی، اشراف و تسلط دارند واهمیت این دو جزیره همانند جزایر حریش است که یمن با پناه بردن به دادگاه های بین المللی، آن را از اریتره باز پس گرفت.

سعودیها اگر راست می گویند و این جزایر مرجانی و غیر مسکونی و بی اهمیت هستند و منابع معدنی و نفت در آن وجود ندارد، چرا با یمن در مورد برخی جزایر مرجانی کوچک و مشابه مانند جزیره فرسان وارد درگیریهای خونینی شدند هر چند این جزایر همانند جزایر تیران و صنافیر، برگذرگاه ها و ورودی های دریایی مشرف نیستند؟

رژیم صهیونیستی این دو جزیره را به دلیل اهمیت راهبردی آنها، در سال 1967 میلادی به اشغال خود در آورد. در زمانی که ملک فیصل کنترل این دو جزیره را در زمان جنگ اسرائیل با مصر، به مصر واگذار کرد، زیرا این دو جزیره از نظر راهبردی و جغرافیایی اهمیت زیادی داشت و می توانست مانع حرکت کشتی های اسرائیلی به بندر ایلات شود. پس از سال 1967 که رژیم اسرائیل بخشهای زیادی از کشورهای عربی و همچنین این دو جزیره را به اشغال خود در آورد، عربستان و مصر هر یک دیگری را مالک این دو جزیره معرفی می کردند تا باعث ایجاد حساسیت مردمشان در مورد این دو جزیره اشغالی نشوند. اما حقیقت این است که این دو جزیره، به عربستان تعلق دارند.

با نگاه به نقشه عربستان که در ادارات دولتی این کشور نصب شده است و همچنین کتابهای جغرافیای عربستان و نیز سایت گوگل، متوجه می شویم که این دو جزیره جزء خاک عربستان است نه مصر. طبیعتا از نظر اطلاع رسانی، این امر لاپوشانی شده است. زیرا اسرائیل به این گذرگاه دریایی برای عبور کشتی هایش و رسیدن به بندر ایلات بسیار نیاز دارد.

رژیم اسرائیل پس از پیمان سازش کمپ دیوید، تنها نیروهای نظامی خود را از این جزایر خارج کرده، اما آن هم پس از آن صورت گرفت که توافق حاصل شد که کشتی های اسرائیلی با آزادی تمام از آن جا عبور کنند و تنگه تیران نیز به عنوان یک گذرگاه بین المللی شناخته شد و اینگونه عربستان، حاکمیت خود را بر این گذرگاه بسیار مهم از دست داد و این منطقه به منزله دهانه بطری برای بندر ایلات اسرائیل از سمت دریای سرخ است که تنها راه ارتباطی با داخل آن است.

اینگونه به نظر می رسد که اسرائیل خواسته است سلامت و امنیت این ورودی را تضمین کند به گونه ای که بعدها باعث ایجاد هیچگونه مشکلی برای آن نشود و به همین دلیل توافق شد که سازمان ملل متحد این جزیره را به وسیله نیروهای چندملیتی شامل نیروهای آمریکا و مصر، آن را اداره کند و یک دفتر برای نظارت بر پایبندی تمام طرفها در الجزیره تاسیس شد.

از آن زمان تا کنون، عربستان حاکمیت خود را بر این منطقه راهبردی در دریای سرخ از دست داد و حاکمیت اصلی آن در حال حاضر در دست اسرائیل است، اما به صورت صوری نیروهای نظامی خود را از آن خارج کرد و نیروهای آمریکایی جایگزین آنها شدند .

خلاصه اینکه این دو جزیره عملا جزء حاکمیت رژیم اشغالگر اسرائیل به شمار می آید بدون اینکه جلب توجه کند.

 

اسناد آمریکایی درباره جزایر عربستانی

سایتهای عربی اخیرا از افشای اسناد آمریکایی درباره جزایر تیران و صنافیر عربستان خبر داده بودند که در اشغال رژیم صهیونیستی است.

این اسناد فاش کرده بودند که ملک فیصل به صهیونیستها تعهد داده بود جزیره تیران، عاری از سلاح بماند و سعودیها هم مانع آزادی عبور و مرور صهیونیستها از طریق این جزیره نشوند، با این حال، صهیونیستها، جزیره صنافیر را به مدت 10 ماه بدون اینکه فیصل اطلاع داشته باشد، اشغال کردند، در تاریخ 1956/11/4 رژیم صهیونیستی، تنگه تیران وابسته به عربستان را اشغال کرد.

بر اساس این اسناد، رژیم صهیونیستی در جریان جنگ با اعراب در سال 1967 بار دیگر این جزیره و جزیره صنافیر را به اشغال خود در آورد، صهیونیستها پس از مدتی از این جزایر خارج شدند، اما بار دیگر آن را اشغال کردند

اسناد آمریکایی فاش می کند که ملک فیصل نارضایتی خود را از این مسئله نشان داد و خواستار عقب نشینی مخفیانه شد، چرا که می ترسید در تنگنا قرار گیرد و به صهیونیستها قول داد که تیران خالی از سلاح بماند و مانع عبور و مرور صهیونیستها از این مناطق نشود، این در حالی است که فیصل در ظاهر به دشمنی شدید با صهیونیستها شهرت داشت.

این اسناد می گوید پاسخ صهیونیستها به پیشنهاد فیصل منفی بود، این پیشنهاد از سوی اسحاق رابین که در آن زمان سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا بود، داده شد که گفته بود در این زمینه، اختلافی نیست، مسئله این است که سه عضو جنبش فتح می توانند با تیربارهایشان، این تنگه ها را ببندند، در حالی که این مسئله برای دولتش(اسرائیل) بسیار حساس است، رابین گفته بود این مسئله در چارچوب توافق بزرگ میان اسرائیل و عربستان حل خواهد شد.

در آوریل 1968، رسوایی فیصل رخ داد که شکایتی به آمریکا ارائه کرد مبنی بر اینکه جزیره صنافیر ممکن است در معرض اشغال از سوی اسرائیل قرار گیرد، و هنگامی که آمریکا در این زمینه تحقیق کرد، مشخص شد که این جزیره از زمان جنگ ژوئن یعنی 10 ماه است که اشغال شده، بدون اینکه ملک فیصل چیزی بداند.

تنگه تیران گذرگاه تجاری رژیم صهیونیستی به سوی آسیا و آفریقا به شمار می رود، صهیونیستها نام تیران را بر مجموعه ای از تانکهایشان گذاشته بودند.

سئوالی که مطرح می شود، دلیل سکوت رسمی عربستان و متحدانشان و همچنین غولهای رسانه ای آنها در قبال اشغال دو جزیره عربستانی توسط صهیونیستها و در مقابل هیاهو و جوسازیهای مستمر درباره جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس و حمایت از ادعای بی اساس اماراتی ها درباره آن چیست؟

 

عربستان و سکوت در مقابل منافع ملی

در این باره حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل به مهر می گوید : سکوت عربستان در مقابل اشغال دو جزیره استراتژیکی تیران و صنافیر در دریای سرخ از سوی رژیم صهیونیستی نشان می دهد که رژیم آل سعود از منافع ملی خود به سود این رژیم عبور کرده است.

در حالی که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان در نشستهای دوره ای این شورا همواره موضوع جزایر سه گانه ایرانی تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی را مطرح می کنند هیچگاه در مورد اشغال جزایر سعودی تیران و صنافیر بحثی به میان نمی آورند.

این دو جزیره که دریای سرخ را به تنگه تیران متصل می کنند از اهمیت استراتژیکی بالایی برخوردارند که در جنگ ژوئن 1967 توسط ارتش رژیم صهیونیستی اشغال شدند.

با وجود گذشت 45 سال از جنگ ژوئن 1967 متاسفانه ال سعود هیچگونه اقدامی برای باز پس گیری دو جزیره اشغالشده تیران وصنافیر نکرده است.

هانی زاده خاطر نشان می کند: گفته می شود رژیم آل سعود این دو جزیره را به طور پنهانی رسما در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده و این دو جزیره اکنون در تصرف نیروی دریایی اسرائیل است .

به گفته وی، اتحادیه عرب نیز که تحت تاثیر سیاستهای عربستان قرار دارد در طول 4 دهه گذشته در مقابل اشغال این دو جزیره سعودی سکوت اختیار کرده است.

این کارشناس می گوید: لذا آنچه برای عربستان و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس مهم است حفظ رژیم آل سعود است و منافع ملی جایی در ادبیات سیاسی این رژیمها ندارد.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت