تاریخ : 15. مهر 1393 - 7:27   |   کد مطلب: 16289
دردامنه شمال شرقی کوه قلی آباد کبودراهنگ، روستایی خوش منظره و زیبا به نام قلی آباد قرار دارد که مردمی مهمان نواز و مهربان دارد.

کورنگ: اگر از بلندای کوه امام داغی قلی آباد به آن بنگری، مجموعه ای زیبا از ساختمانهای جدید و خانه هایی قدیمی و کاه گلی خواهی دید که با شیبی آرام به دشتی وسیع و راه هایی پر پیچ و خم به شهر کبودراهنگ می رسد.

گندم زارها و مزارع یونجه و راه های پرپیچ و خم، فاصله دوازده کیلومتری این کوه را تا شهر کبودراهنگ چشم اندازی زیبا ودلنشین بخشیده است که چشمان هر بیننده ای را مسحور می کند.

این روستای زیبا مردمی خوش مرام و همدل دارد که هوای گرم تابستانش و سوزسرمای زمستانش را عادت کرده اند.

آنان روزها و شبهای یکنواخت و پیوسته روستا را با تلاش و کوشش سپری می کنند و لحظه ای بیکاری ندارد، گویی کار و تلاش با خون این مردم سرشته است .

مردمی که با توکل به پروردگار و قلب هایی سرشاراز محبت و آرامش، با زرق و برق های زندگی تجملاتی شهری بیگانه اند و با چشم و هم چشمی و ریای تمدن جدید نا آشنا هستند هر چند برای عقب نماندن از کاروان علم و دانش فرزندان خود را به شهر کبودراهنگ و روستای داقداق آباد می فرستند.

سختی های زندگی در این روستای کوچک و محروم از آنان مردمی با اراده و نیرومند ساخته که تلاطم زندگی روزانه حریف قامت استوار و قدرت بازوان توانای آنان نمی شود.

کوه قلی آباد

موقعیت جغرافیایی روستا

روستای قلی آباد حدود ۳۱۰۰هکتار وسعت دارد و تابع دهستان حاجیلوی بخش مرکزی شهرستان کبودراهنگ است. ارتفاع این روستا از سطح دریا ۸۰۰ متر است و در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی شهر کبودراهنگ قرار دارد.

این روستا از طرف جنوب به روستاهای بابان و داقداق آباد از طرف شرق به کوه های تخت و قره لر از غرب به روستای دستجرد و از سمت شمال به کوه امام داغی قلی آباد و روستای قزلجه حاجیلو محدود می شود.

در این روستا دو نوع بافت ساختمانی دیده می شود: خانه های قدیمی و فرسوده و ساختمانهای جدید که با آجر و آهن به سبک جدید ساخته شده اند گویا اهالی این روستا در پی اصلاح شیوه ساخت و ساز ساختمانها در این روستای کوچک هستند.

این روستا بویی از طرح هادی به خود ندیده به همین علت بافت قدیمی و سنتی خود را حفظ کرده است گر چه طرح مقاوم سازی ساختمانهای روستا در چند سال اخیر از سوی خود مردم روستا بطور جدی اجرا شده است.

قلی آباد

محصولات دامی و کشاورزی: این روستا به دلیل قرار گرفت در کنار کوه، چاه عمیق و یا قنات ندارد اما دارای ۳ چشمه آب است که آب آشامیدنی روستا از بزرگترین چشمه آن تامین می شود .

محصولات عمده کشاورزی این روستا گندم، جو و درختان توت، بادام، انار، زردآلو و حتی پسته در آن از رشد خوبی برخوردار است. و با دارا بودن حدود۱۰۰۰ راس انواع دام سبک وسنگین یکی از قطب های تولید کننده انواع فراورده های گوشتی و لبنی در شهرستان کبودراهنگ است.

جمعیت روستا: جمعیت این روستا حدود ۵۰ نفر در قالب ۱۳ خانوار است. شغل بیشتر اهالی این روستا مانند بسیاری از دیگر روستاها کشاورزی و دامداری است و برخی از جوانان روستا دارای تحصیلات عالیه دانشگاهی و حوزوی هستند.

حسین عابدی روستای قلی آباد

وجه تسمیه و قدمت روستای قلی آباد: حسین عابدی بزرگ و دهیار روستای قلی آباد در این باره به خبرنگار کورنگ گفت: در زمانهای قدیم این روستا محل اسکان عشایر بوده است که حدود ۲۰۰ سال قبل رئیس ایل به نام قلی خان در این مکان اولین قلعه را جهت اسکان دائمی می سازد و نام این قلعه و کوه به نام او باقی می ماند.

وی اجداد خود را تا چندین نسل قبل به نام می شمارد و می گوید: این ها سینه به سینه از گذشتگان تا نسل امروز منتقل شده است.

این روستا دارای برق و آب لوله کشی است و با وجود تلاش های صورت گرفته از سوی مسئولین شهرستانی باز هم کاستی هایی در آن وجود دارد. حسین عابدی می گوید: مهمترین مشکل روستای ما جاده آسفالته و گاز است.

پایان پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت