به گزارش کورنگ احد ظفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در نهاوند اظهار داشت: از آن جایی که شهرستان نهاوند شهری کشاورزی است بیش از 65 درصد جمعیت این شهرستان علاوه بر اینکه در روستاها ساکن هستند مشغول فعالیت در شغل کشاورزی و دامداریاند، بنابراین شرایط برای فعالیت برخی افراد نخبه برای ساخت دستگاههای کشاورزی آماده است.
به گفته وی، جوان 30 ساله نهاونی که اهل روستای گل زرد است توانسته با همکاری پدر و برادرش اقدام به ساخت دستگاهی به نام «یونجهچینی دستی» کند که این دستگاه با یک دهم قیمت خارجی میتواند ساخته شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند افزود: علی خسروی، جوان کشاورز و سازنده این دستگاه در مدت چهار ماه توانسته با طراحی و ساخت این دستگاه، عملاً نیاز خانواده و دیگر کشاورزان این روستاها در برداشت محصولات یونجه و دیگر محصولات را برآورده کند.
وی گفت: از دیگر کاربردهای دستگاه یونجهچین به علت سبکوزن بودن و حجم کوچک میتواند در باغات میوه برای برداشت علفهای هرز و همچنین برداشت ذرت، گندم و شبدر نیز مورد استفاده قرار گیرد.
ظفری افزود: برای ساخت این دستگاه مبلغی حدود 3 میلیون تومان تا 4 میلیون تومان هزینه شده که صد درصد توسط آقای خسروی و خانوادهاش تأمین شده است.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین مواردی که در ساخت این دستگاه مورد توجه قرار گرفته است نیاز به حداقل سوخت بنزین است، زیرا این دستگاه قادر است در هر ساعت بیش از 2 هزار متر یونجه را برداشت کند و عملاً یک لیتر بنزین مصرف کند.
علی خسروی، سازنده و طراح دستگاه یونجهچین دستی میگوید، در صورتی که مسئولان شهرستانی و استانی از طرح او استقبال کنند قادر خواهد بود که ساخت این دستگاه را به تولید انبوه یعنی در سال بیش از دهها دستگاه برساند و همچنین قادر خواهد بود با ابتداییترین وسایل مجهزترین دستگاه برداشت محصولات کشاورزی مثل شبدر، یونجه، گندم و جو را طراحی و بسازد.
انتهای پیام/
منبع: فارس
دیدگاه شما