تازه ترین مطالب

تاریخ : 21. آذر 1393 - 10:20   |   کد مطلب: 17450
تاکید دولت در بودجه 94 به افزایش درآمد صدا و سیما از طریق پیام های بازرگانی نشان دهنده ارجحیت پول بر فرهنگ در دولت یازدهم است.
نسبت مشاوران روحانی با تفکرات "برنایزی" چیست؟/ وقتی دولت برای رسانه ملی "پیام بازرگانی" تجویز می کند

به گزارش کورنگ به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، بحث در مورد تبلیغات به جهت گسترده بودن زمینه های استفاده از آن همیشه دارای ابعاد مختلفی بوده است. تبلیغات همواره در خدمت جامعه بشری بوده  و بسیاری از تحول های اجتماعی به واسطه تبلیغات به سرانجام رسیده است.

با این وجود آن چه در خصوص تبلیغات انتقادات زیادی را به خود وارد کرده است، افراط گری هایی است که با استفاده از این ابزار تاثیرگذار برای درآمد زایی انجام می شود.

در ایران بدون شک تاثیرگذار ترین رسانه جمعی، صدا و سیمای جمهوری اسلامی است که نهادی دولتی و وابسته به حکومت است. صدا و سیما به جهت تاکیداتی که در قانونی آمده وظیفه نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور بر عهده دارد.

وقتی دولت برای رسانه ملی "پیام بازرگانی" تجویز می کند

در اصل 175 قانونی اساسی آمده است:  "در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور باید تأمین گردد. نصب و عزل رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با مقام رهبری است و شورایی مرکب از نمایندگان رییس جمهور و رییس قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی (هر کدام دو نفر) نظارت بر این سازمان خواهند داشت. خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معین می‌کند".

تاکید بر رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور در صدا و سیما

همانطور که در اصل 175 قانون اساسی تاکید شده است، صدا و سیما بایستی در فعالیت های خود موازین اسلامی را رعایت کند.

علاوه بر رعایت موازین اسلامی آنچه که در این اصل از قانون به آن تاکید شده، رعایت مصالح کشور در نشر افکار در صدا و سیماست. رعایت تعاریف موازین اسلامی و مصالح کشور متضمن این هستند که برنامه های صدا و سیما بر راستای زیر ساخت های فکری غربی حرکت نکند و به عبارتی هر آن چه از طریق رسانه ملی به مردم منتقل می شود مبتنی بر اندیشه و گفتمان اسلامی باشد.

 با این وجود آنچه که دولت یازدهم در بودجه خود بر آن تاکید کرده است شرایطی را ایجاد خواهد کرد که رسانه ملی به اجبار به سمت مسیری حرکت کند که نه تنها با موازین اسلامی مطابقت ندارد بلکه مصالح کشور نیز در آن رعایت نشده است.

تجویز افزایش تبلیغات تلویزیونی از سوی دولت/ پول از فرهنگ ارجح تر است!

آنچه که در بودجه سال 94 از سوی دولت برای صدا و سیما ارائه شده است نشان می دهد که تفکرات برنایزی در دولت به شدت دارای طرفدار است.

وقتی دولت برای رسانه ملی "پیام بازرگانی" تجویز می کند

ادوارد  برنایز(1891-1995) یک یهودی اتریشی الاصل بود که به سبب نظریه های خود در بخش تبلیغات شهرت فراوانی در آمریکا پیدا کرد. او به درآمد زایی از طریق تبلیغات به شدت اعتقاد داشت و همواره تاکید می کرد که موتور محرک جامعه ترویج مصرف گرایی از طریق تبلیغات است.

در این میان در بودجه سال 94 از سوی دولت به صدا و سیما تاکید شده است که بایستی درآمد تبلیغات خود را از 8900 میلیارد ریال به 12000میلیارد ریال برساند که نشان دهنده علاقه فراوان دولتی ها به تفکرات برنایزی دارد.

وقتی دولت برای رسانه ملی "پیام بازرگانی" تجویز می کند

در همین خصوص سیدتقی سهرابی با بیان این مطلب گفت: علی‌رغم نیاز سازمان صدا و سیما به بودجه‌ای معادل حداقل 3 هزار میلیارد تومان در سال مالی پیش‌رو، بودجه این سازمان در مقایسه با سال گذشته تغییر محسوسی نداشته و دولت، رسانه ملی را موظف کرده است از طریق پخش آگهی بازرگانی، 1200 میلیارد تومان درآمدزایی داشته باشد این درحالی است که مردم از پخش همین مقدار آگهی بر اساس درآمد 890 میلیارد تومانی هم ناراضی هستند و رسانه ملی نیز مجبور به آنتن فروشی خواهد شد.

مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی با اشاره به سهم دولت از بودجه 932 میلیارد تومانی سازمان صدا وسیما در لایحه بودجه سال94، تصریح کرد: رشد حدود 6 درصدی بودجه امسال رسانه ملی به نسبت سال گذشته در حالی است که در بودجه امسال، حقوق کارکنان دولت با 14 درصد رشد پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه برخلاف رویه دولت،امسال هیچ جلسه‌ای برای بررسی بودجه سازمان صدا‌و‌سیما برگزار‌نشده است تصریح کرد: درصورت تصویب اعتبار ابلاغی که حتی کفاف حقوق و مزایای کارکنان رسانه ملی را هم نمی دهد، سازمان صدا وسیما قادر‌نخواهد بود آنگونه که باید به تعهدات خود مبنی برتولید محتوا و نگهداری شبکه های رادیویی و تلویزیونی محلی، ملی و بین المللی عمل کند.

مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی با اشاره به تکالیف رسانه ملی در قانون برنامه پنجم توسعه کشور و اشراف نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بر وضعیت کمی و کیفی فعالیتهای صداو سیما اظهار امیدواری کرد در مراحل بررسی نهایی لایحه بودجه کل کشور، دولت محترم و مجلس شورای اسلامی اقتضائات رسانه ملی جمهوری اسلامی ایران را بویژه در دوره جدید مدیریتی در نظر بگیرند.

انتهای پیام/م

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت