تازه ترین مطالب

تاریخ : 10. بهمن 1393 - 10:14   |   کد مطلب: 17787
بسیاری از ناظران سیاسی معتقدند که حملات ناقص آمریکا به داعش، قبل از هر چیز نشان‌دهنده این است که نابود کردن داعش در راهبرد آمریکا جایی ندارد و آمریکایی­‌ها برای تکمیل طرحی که به همراه رژیم صهیونیستی برای منطقه تهیه کرده­‌اند، به داعش نیاز دارند.
بازیگردانی ائتلاف آمریکایی با پوشش داعش/ نیازهای آمریکا به داعش چیست؟

به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا، پس از گذشت ماه‌ها از ائتلاف ضد داعش، عملا اقدامی توسط بازیگران منطقه‌ای- بین‌المللی، علیه این گروهک تروریست صورت نگرفته است. از همان ابتدای شکل‌گیری این ائتلاف، نمایشی و دروغین بودن اهداف آن‌ها از تشکیل آن نمایان بود؛ اما اکنون با گذر زمان و باوجود پیچیده‌تر شدن اوضاع منطقه، این اهداف بیش از پیش خود را نشان داده است.

محور عربی- عبری با حمایتهای پنهانی و مستقیم خود درصدد تقویت ظرفیت این گروه می‌باشند. از سوی دیگر غربی‌ها با حمایت‌های تسلیحاتی و مالی، درصدد فعال نگه داشتن اوضاع بحرانی منطقه می‌باشند؛ که بدین جهت حضور خود را در منطقه توجیح نمایند. به هر شکل مهم‌ترین اهداف تشکیل‌دهنده این ائتلاف تبیین می‌شود.

1- مهار قدرت ایران در پوشش مبارزه با داعش

مهمترین اصل برای حضور آمریکا و حمایتهای مزدوران منطقه‌ای، مهار قدرت فزاینده ایران می‌باشد. اصل مسئله از دید آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان این است که ایران نباید یک قدرت منطقه­ای باشد و بنابراین باید عوامل برتری را از آن گرفت.

مهمترین سیاست مخالفین ایران "بحران سازی" و سرگرم شدن این کشور با مشکلات می‌باشد. در واقع از منظر صهیونیسم برای این که ایران قدرت منطقه‌ای نباشد، باید صورت مسئله منازعه صهیونیستی ـ فلسطینی را پاک کرد و بازوهای منطقه‌ای ایران را نه با مداخله خارجی، بلکه با استفاده از نیروهای مزدور جهان اسلام یا قطع و یا منفعل کرد.

2ـ ائتلاف سعودی ـ صهیونیستی در حمایت از داعش

 در واقع ائتلاف سعودی ـ صهیونیستی برای شکل دادن به تحولات منطقه‌ای، از چارچوب مدنظر آمریکا فراتر رفته و حتی در مواردی، شکاف‌هایی میان واشنگتن و محور سعودی ـ صهیونیستی مشاهده می‌شود. در واقع این تحولات اگرچه با مشارکت جدی سعودی‌ها اجرا می‌شود؛ اما خروجی آن، منحصراً به نفع رژیم صهیونیستی است.

هدف اصلی صهیونیست‌ها این است که اولاً محور مقاومت متلاشی یا حداقل تجزیه شود و ثانیاً نیروهای درونی جهان اسلام چنان با یکدیگر درگیر شوند که نتیجه آن، امنیت پایدار برای این رژیم باشد. لذا سعودی‌ها درصددند تا در عراق، دولت را تضعیف نمایند و در سوریه با تمام قدرت تلاش دارند تا زیرساخت‌های این کشور را از بین ببرند.

در لبنان نیز صهیونیستها با ترور سران حزب‌الله و اقدامات کور نظامی که با همکاری و جاسوسی عناصر عربی انجام می‌دهند در پی تضعیف قدرت نظامی حزب‌الله می‌باشند. همچنین رژیم صهیونیستی تلاش دارد تا در فلسطین توان تهاجمی حماس را مهار کند. البته محاسبات و ارزیابی‌های رژیم صهیونیستی بی‌نتیجه خواهد بود، ولی مهم است که توجه کنیم عربستان و رژیم صهیونیستی در یک چرخه دوطرفه مکرراً در حال تقویت محاسبات اشتباه یکدیگر و برنامه‌ریزی برای اشتباهات محاسباتی جدیدترند و آمریکا هم در نهایت با آن‌ها همراهی می‌کند.

3- سرمایه‌گذاری برای تشدید منازعات مذهبی و ایجاد بی‌ثباتی

اما مهمترین هدفی که در دستور کار محور آمریکایی ـ صهیونیستی قرار دارد، استفاده از ظرفیت نیروهای ایدئولوژیک بنیادگرا و تفکر وهابیت برای وارد کردن امت اسلامی به یک فتنه بی‌پایان است. همان‌طور ­که منابع غربی به‌تازگی اعلام کرده‌­اند، سرمایه‌گذاری قبلی غربی‌ها روی اسلام وهابی اکنون در حال جواب دادن است و نیرویی به‌شدت افراطی و بی‌منطق در درون دنیای اسلام شکل گرفته که می‌توان آن را به تیغی برنده علیه دنیای اسلام، بدل کرد.

 طراحان این برنامه وسیع علیه جهان اسلام تلاش می‌کنند منازعه شیعه- سنی را به جنگ شیعه و سنی بدل سازند و ضمن ایدئولوژیک کردن این درگیری، سطح درگیری و خشونت را چنان بالا ببرند و طرف‌های مختلف را چنان با هم درگیر کنند که دیگر هیچ مصالحه‌ای حتی در بلندمدت ممکن نباشد. ظاهراً ارزیابی آمریکا و رژیم صهیونیستی این است که این بی‌ثباتی، ارزش زیادی برای آن‌ها دارد، چراکه ایران را گرفتار می‌کند و به قیمت ناامن شدن جهان اسلام، جهان غرب را امن‌تر خواهد کرد.

در واقع پس از شکل‌گیری ائتلاف ضد داعش و اطلاعاتی که پنتاگون منتشر کرد، نشان می‌داد که آمریکا به طور محدود هدف‌های نقطه‌ای داعش را مورد حمله قرار داد، اما نشانه‌ای وجود نداشت که آمریکایی‌ها تصمیم گرفته باشند داعش را متوقف سازند.

بسیاری از ناظران سیاسی معتقدند که حملات ناقص آمریکا به داعش، قبل از هر چیز نشان‌دهنده این است که نابود کردن داعش در راهبرد آمریکا جایی ندارد و آمریکایی­ها برای تکمیل طرحی که به همراه رژیم صهیونیستی برای منطقه تهیه کرده­‌اند، به داعش نیاز دارند.

به طوری که هدف آمریکا در مبارزه با داعش در واقع پیاده‌سازی یک نظم جدید در منطقه است که در پرتو آن، گرفتن آزادی عمل نظامی از کشورهای منطقه، بخشی از این نظم است. روی دیگر این سناریو آن است که به کشورهای منطقه بفهماند تنها زمانی امنیت خواهند داشت که بخشی از راهبرد منطقه‌ای آمریکا باشد.

به هر تقدیر حضور مجدد آمریکا به بهانه مقابله با داعش در عراق و دخالت نظامی در سوریه و شیطنت کشورهای منطقه­‌ای، رژیم غاصب صهیونیستی، ترکیه، عربستان، قطر، امارت که هیچ‌کدام از اعضای این ائتلاف، پیوندهای خود را با داعش قطع نکرده‌اند؛ اوضاع منطقه را بسیار پیچیده و بی­‌ثبات کرده است؛ که دود سیاه این چند دستگی بیش از همه به چشمان دول عرب منطقه خواهد رفت.

انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت