به گزارش کورنگ، "روحالله زالپور" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، با بیان اینکه کاهش سطح آب تالاب و خشکی منطقه بر کاهش تعداد پرندگان مهاجر تاثیرگذار است، اظهار کرد: در سال 93 نیز تعداد حضور پرندگان مهاجر در تالاب شیرینسو کاهش یافت در حالیکه در سالهای گذشته شاهد حضور برخی پرندگان از جمله لک لک، درنا و پلیکان بودیم که طی سال گذشته هیچ گونهای از این پرندگان مشاهده نشد.
چه عاملی باعث نیامدن پرندگان مهاجر به تالابها میشود؟
وی علت اصلی عدم حضور پرندگان مهاجر را وضعیت تالابها خواند و گفت: در صورتیکه شرایط آب و هوایی برای پرندگان مساعد نباشد تعداد مهاجرت پرندگان به تالابهای مواجه با بحران خشکسالی، کم میشود و به این ترتیب تنوع زیستی گونه پرندگان کاهش مییابد.
زالپور ابراز امیدواری کرد: در سال جاری با بارندگیهای بهاری مجدد شاهد حضور این گونه پرندگان باشیم.
رئیس اداره محیط زیست کبودراهنگ گفت: سرشماری جمعیت پرندگان به صورت هفتگی توسط کارشناسان محیط زیست انجام میشود، بنابراین منتظر ارائه آمار دقیق از گونههای حاضر در تالابها هستیم، در سال گذشته تعداد حضور پرندگان مهاجر به طور چشمگیری کاهش یافت.
فصل مهاجرت پرندگان چه زمانی است؟
وی ادامه داد: فصل مهاجرت پرندگان از اواخر فروردین آغاز میشود و در اردیبهشت نیز ادامه دارد و گونههایی از جمله غاز وحشی، مرغابی سرسبز، مرغابی سرحنایی، کشیم تاجدار، خودکا، چوب پا، آب چلیک، حواصیل، باکلان، بوتیمار و چنگر نیز در تالاب شیرینسو ساکن میشوند.
زالپور تصریح کرد: گونه پرنده چنگر جزء گونههای بومی منطقه محسوب میشود و در حال حاضر پرندههایی مانند مرغ دریایی و پرستوی دریایی در این تالاب حضور یافتهاند و انتظار داریم مردم از جمله کشاورزان این منطقه و افراد علاقمند به محیط زیست هنگام حضور یافتن در این منطقه ایجاد مزاحمت برای آنها نکنند چرا که این فصل نیز فصل زادآوری آنهاست و باید امنیت منطقه حفظ شود.
انتهای پیام
دیدگاه شما