تازه ترین مطالب

تاریخ : 24. ارديبهشت 1394 - 11:38   |   کد مطلب: 18646
در حالی که دشت کبودراهنگ روزگاری جزء پرآب ترین دشتهای ایران بود، امروز بحران کم آبی در این دشت، آن را به منطقه ممنوعه بحرانی تبدیل کرده است و مرگ را انتظار می کشد.
کم آبی در روستاهای کبودراهنگ، زندگی را با مشکل مواجه کرده است

بیرامعلی بختیاری - به گزارش کورنگ، شهرستان کبودراهنگ باوجود داشتن قابلیت های فراوان در زمینه کشاورزی از کمبود آب در مقیاس راهبردی رنج می برد و موضوع منابع آب به چالش مهمی در عرصه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این شهرستان تبدیل شده است.
کاهش شدید آب دهی منابع زیرزمینی به علت برداشت های بی رویه در سال های اخیر، وجود تعداد قابل توجهی چاه غیرمجاز در این دشت، متکی بودن اکثر فعالیت های کشاورزی و آب آشامیدنی و صنعت به منابع آب زیرزمینی، توسعه پایدار این شهرستان را به چالش کشیده است.
کارشناسان می گویند ادامه این روند وضعیت نامطلوبی را در این حوزه به وجود خواهد آورد و احتمال تهدید زیربناهای عمرانی، نشست زمین، پایین آمدن کیفیت منابع تامین آب های آشامیدنی و خشک شدن چاه ها، قنوات و چشمه ها، بروز پدیده مهاجرت و بحران های اجتماعی و اقتصادی وجود خواهد داشت.
در این میان مردم برخی از روستاهای کبودراهنگ به علت کمبود آب آشامیدنی به تنگ آمده اند و به مهاجرت رو آورده اند.

بحران آب
یکی از اهالی روستای چارلی در گفتگو با خبرنگار کورنگ گفت: این روستا به شدت از کمبود آب آشامیدنی رنج می برد و میزان آب موجود پاسخگوی مردم روستا نیست.
مسیح الله عباسی به نارضایتی مردم روستای چارلی از مسئولین آب شهرستان اشاره کرد و گفت: به دلیل کمبود آب آشامیدنی مردم این روستا، مشکلات زیادی تحمل می کنند و هزینه های فراوانی بر دوش خانواده ها گذاشته شده است.
وی گفت: جمعیت این روستا بالغ بر ۳۵۰ خانوار بود که در طول دو سال گذشته بیش از ۱۲۰ خانوار مهاجرت کرده اند و این روند ادامه دارد.
عباسی با بیان اینکه زندگی مردم این روستا از روال عادی خارج شده است، گفت: حدود 6 سال است که این روستا با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه است ولی تاکنون از سوی نهادهای مسئول چاره اندیشی جدی صورت نگرفته است.
وی افزود: خانواده ها برای استحمام و نظافت با مشکل جدی مواجه هستند.
مسئول آب و فاضلاب روستایی کبودراهنگ نیز در این مورد به خبرنگار کورنگ گفت: با توجه به اینکه روستای چارلی شیرین سو از نظر منابع آب های زیر زمینی فقیر است برای دستیابی به آب های زیرزمینی در این روستا با مشکل جدی مواجه هستیم.
پورقاسمی دومین مشکل دستیابی به آب شرب در این روستا را برخورد دستگاه های حفاری با گِل مال در این منطقه عنوان کرد و گفت: طی چند سال گذشته در این روستا چندین چاه حفر شده است که متاسفانه هیچ یک از این چاه ها آب کافی نداشتند.
وی از رفع مشکل کم آبی این روستا طی چند روز گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر معضل کم آبی روستای چارلی با وقف یک حلقه توسط یکی از خیرین این روستا حل شده است.

بحران آب
بنا بر گزارش های مردمی روستای طراقیه بخش گل تپه کبودراهنگ، خشک شدن قنات این روستا زندگی ساکنان آن را با مشکل جدی آب شرب مواجه شده است.
یکی از اهالی روستای طراقیه در تماس تلفنی به خبرنگار کورنگ گفت: قنات تامین آب روستای طراقیه بر اثر حفر یک چاه در کنار آن خشک شده است.
وی گفت: اگر این چاه غیر مجاز است، چرا مسئولین آن را مسدود نمی کنند تا آب آشامیدنی مردم این روستا تامین شود. و اگر مجاز است چرا مسئولین برای آن مجوز صادر کرده اند و باعث شده اند مردم این روستا تشنه بمانند.
گفتنی است در تماس تلفنی خبرنگار کورنگ برای پیگیر این مسئله، مسئول آب و فاضلاب روستایی کبودراهنگ در این مورد اظهار بی اطلاعی کرد.

گزارش: بیرامعلی بختیاری
انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت