تازه ترین مطالب

تاریخ : 31. خرداد 1394 - 7:01   |   کد مطلب: 18955
در آخرين روز از ماه شعبان يك حركت خودجوش اتفاق افتاد
بازديد خبرنگاران از شمالي‌ترين شهر استان
شیرینی سفر از در بسته حمام تا تالاب شیرین سو
بازديد خبرنگاران از شمالي‌ترين شهر استان

قرارِ ما خيابان مهديه ساعت 10 و 30 دقيقه صبح، همه برنامه‌ها در مورد اين قرار  از يك شبكه مجازي در تلگرام آغاز شد،درست زماني كه در گروه‌هاي مختلف تشكيل شده در اين شبكه‌ها افراد گاهي دست به تخريب و توهين به يكديگر مي‌زنند گروهي هم شكل مي‌گيرد كه دربرگيرنده جمعي از خبرنگاران است خبرنگارانی  كه به دنبال گسترش زمينه‌هاي رفاقتي در كار هستند.
ساعت 11 و 15 دقيقه گروه خبرنگاران سوار بر 2 ميني‌بوس سفيدرنگ كه به همت و حمايت معاون توسعه مديريت استاندار همدان تأمين شده بود، به راه افتادند. در طول مسير تعداد ديگري نيز از همسفران  به جمع اضافه شدند. قرار بود در يك حركت خودجوش اين بار نه براي پوشش خبر سفر مسئولان، بلكه در يك سفر تفريحي آنها به شمالي‌ترين شهرستان سفر كنند.
در گروه  افراد متفاوت از خبرگزاري‌ها، روزنامه‌هاي استاني و كشوري حضور دارند، هماهنگي‌هاي لازم از قبل انجام شده بود و قرار بر اين بود  ميهمان شهردار و بخشدار شيرين‌سو باشند.
‌ آغاز سفر پشت دربسته
پس از پيمودن مسير خبرنگاران با 20 دقيقه تأخير به شهرستان كبودراهنگ وارد شدند. نخستين برنامه بازديد از حمام اعظم شهرستان بود كه به تازگي و پس از مرمت به خانه صنايع دستي تبديل شده بود.
اما متأسفانه خبرنگاران با درِ بسته اين حمام مواجه شدند و مسئول ميراث فرهنگي شهرستان به رغم هماهنگي‌هاي قبلي در حالي كه كليد حمام را در  اختيار نداشت در جمع حاضر شد و اين اتفاق موجب شد فرصت معرفي بنا از ميراث فرهنگي گرفته شود. در گرماي اواخر خردادماه كه با آخرين روز ماه شعبان همزمان بود گروه پس از دقايقي انتظار سوار بر ميني‌بوس‌ها محل را ترک کردند و به راه افتادند و به مسير سفر خود ادامه دادند.
نيم ساعت بعد همراه با گروه  به شيرين‌سو رسیدیم  نخستين برنامه درآنجا  حضور در در موزه فسيل‌هاي 20 ميليون ساله پيش‌بيني شده بود.
 موزه ای فسیلی
بخشدار طاقتی احسن پیشکسوت حوزه رسانه  و دیگرميزبانان با برنامه‌ريزي قبلي در مكان حضور داشتند. در اين مكان مهدي سعادتمند، بخشدار شيرين‌سو گفت: اين فسيل‌ها در هنگام برداشت سنگ از معدن كوه (ياستی داق) مجاور شهر پيدا شده‌اند و به اين مكان منتقل شده‌اند.
او با اشاره به قدمت چند 20 ميليون ساله فسيل‌ها به انجام كاوش‌هاي گسترده اشاره كرد كه در قالب تفاهم‌نامه‌هايي با بخش‌هاي مرتبط به انجام رسيده است تا همه سوالات در زمینه قدمت آنها را پاسخ گوید.
وي گفت: نكته حايز اهميت اين است كه فسيل پيدا شده متعلق به گونه مهره‌داران و گونه‌هاي بسيار نادر در دنيا است. از نگاه اين بخشدار 2 فسيل در مسير گردشگري شهر شيرين‌سو به غار عليصدر قرار گرفت تا امكان بازديد گردشگران از آنها وجود داشته باشد و اينگونه شد كه زمينه ايجاد موزه‌اي موقت شكل گرفت.
وي در حالي كه به آثار تاريخي ديگر شيرين‌سو اشاره كرد ازبرج تاریخی روستاي مسجدين بخش شيرين‌سو، حمام و قلعه باشقورتاران متعلق به دوره پیش از اسلام به  عنوان‌ آثار برجسته نام برد.
طبق برنامه گروه خبرنگاران براي اقامه نماز جماعت راهي مسجد بازسازي شده صاحب زمان شيرين‌سو شدند.
 وقت نماز و یک دورهمی
امام‌جمعه و اهالي شيرين‌سو آنجا منتظر گروه بودند تا نماز را اقامه كنند. پس از نماز حجت‌الاسلام منصوری حضور نخستين امام‌جمعه شهر شيرين‌سو پس از نماز ضمن خوش‌آمدگويي به خبرنگاران حضور آنها را در شهر شيرین‌سو مغتنم شمرد و جايگاه خبرنگاران و ارزش كار آنها را متمايز دانست و گفت: خبرنگاران بايد الگوي خود را از امام سجاد(ع) و حضرت زينب(س) به عنوان پيام‌آوران عاشورا قرار دهند.
وي همچنين گفت: خبرنگاران مي‌توانند در راستاي كمك به توسعه و حل مشكلات و بيان دغدغه‌هاي جامعه محلي و تلاش‌هاي دولت قدم بردارند.
صرف نهار در تالار پذیرایی شيرين‌سو پيش‌بيني شده بود. اين تالار با ظرفيت 200 نفر در 2 سالن بگونه‌اي منظم با ميزهاي چيده شده قبل از رسيدن خبرنگاران مهيا بود تا ميزبان ميهمانان خود باشد.
پس از صرف ناهار فرصتي ايجاد شد تا بخشدار شيرين سو به موارد مختلفي در حوزه شهرستان اشاره كرد. سعادتمند در جمع خبرنگاران گفت: شيرين‌سو داراي ظرفيت‌هاي متعددي است كه مي‌تواند پذيراي سرمايه‌گذاران باشد و از اين مقوله استقبال مي‌شود. سعادتمند به خط صادراتي گاز از شيرين‌سو اشاره كرد و گفت: با توجه به منابع آبي كه تقريباً فراهم است مي‌تواند زمينه‌هاي مناسبي باشد براي توسعه شهرستان باشد.
سعادتمند تقاضا كرد خبرنگاران با انعكاس اخبار و گزارشات از شيرين‌سو اين مهم را بيان كنند كه در ناحيه شيرين‌سو در مسير ترانزيتي غرب كشور واقع شده سرمايه‌گذار به سهولت جذب شود. بخشدار شيرين‌سوبه توانمندی های بخش در تولید فرش دستبافت وپرورش نژادگوسفند مهربان اشاره کرد گفت: با توجه به اينكه شيرين‌سو در مقايسه با اقداماتي كه در ساليان اخير انجام شده است قيد كلمه محروم را بايد از اینجا بزنيم.
 به سوی بازمانده های بالتازار
در ادامه سفر قرار بود گروه به نخستين مركز انستيتوپاستور بروند، مركزي كه 64 سال پيش با هدف درمان بيماري طاعون در منطقه توسط پروفسور بالتازار فرانسوي ايجاد شده‌است.
جاده‌اي كه ما را به آنسو مي‌برد قرار است به صورت بزرگراه و جاده‌اي دوطرفه همدان را از مسير كبودراهنگ- شيرين‌سو به استان زنجان متصل كند. مسيري كه تا نزديكي‌هاي شيرين سو ساخته شده و پس از آن گويا به بلاي نبود اعتبار گرفتار شده وادامه کار بازماند.
گردش اقتصادي منطقه و شغل بيشتر اهالي منطقه كه كشاورزي است را مي‌شد از گندم‌زارهاي دو طرف جاده تشخيص داد.
جاده‌اي باريك و پيچ در پيچ از شيرين‌سو پس از طي كردن مسافت 40 كيلومتر ما را به اكنلو رساند .  
روستاي چارلو زادگاه پرويز پرستويي هنرمند بزرگ سينماي ايران را نيز در مسير ديديم و از آب‌مشكين زادگاه حاج حسين حيدري، خيّر بزرگ منطقه هم عبور کردیم . مدرسه خوابگاه دانشجويي، مسجد و چند ساختمان  ديگر كه توسط اين خير ساخته شد، در كنار جاده خودنمايي مي‌كرد.
مقصد نزديك بود  و درختان سرسبز و كوه‌های سربریده منطقه  يكی پس از دیگری در یک  بعدازظهر زيباي آخرین روز بهاری منتظر ما بودند .
روستاي اكنلو در 73 كيلومتري كبودراهنگ در بين سال‌هاي 1325 تا 1340 محل زندگي و مطالعات پروفسور بالتازار فرانسوي رياست انستيتو پاستور ايران بوده است اما حالا اين ساختمان قديمي 64 ساله پس از بازسازي به يك موزه تبديل شده است.
موزه‌اي با تمام تصاوير و امكانات باقيمانده از آن زمان كه به واقع انسان را به تفكر وامي‌دارد. حضور 2 ساعته خبرنگاران در مركز انستيتو پاستور ايران  فرصتي را  موجب شد تا دكتر مصطفوي، رئيس پايگاه تحقيقات انستيتو پاستور اكنلو با برقراري تماس تلفن اطلاعات لازم را به بازديدكنندگان در محل بدهد. صداي وی كه از بلندگوهاي انستيتو پخش مي‌شد، بیانگر آن بود که  با فعال شدن پايگاه از سال 89 هر ساله اين منطقه و مناطق مختلف كشور مورد پايش بيماري‌هاي نوپديد و بازپديدي نظير طاعون قرار گرفته‌اند.
وي گفت: طي فعاليت 60 ساله پايگاه مطالعات و تحققات فراواني به محوريت اين مركز تحقيقات پايه‌ريزي و اجرا شده كه نتايج تعدادي از اين تحقيقات در قالب كتاب و مقالات  مختلف به زبان‌هاي فارسي و انگلیسي و فرانسه به نگارش درآمده است.
اين سفر همچنين شرايط حضور سرمايه‌گذار محلي را نيز فراهم كرد. علي‌مراد رستمي‌كيا سرمايه‌دار همچنین كه با هزينه كردن مبلغ 130 ميليارد تومان اعتبار در نظر دارد طرح گلخانه كشاورزي را در مساحت 18 هكتار این روستا به اجرا درآورد در جمع خبرنگاران گفت: دغدغه‌اش ايجاد اشتغال براي جوانان محلي است. به گفته اين سرمايه‌گذار برنامه های وی در صورت اجرا هزار و 600 نفر اشتغالزايي را محقق خواهد کرد.
اين در حالي است كه رستمي‌كيا به پروژه‌هاي ديگر خود در استان همدان از جمله در منطقه اكنلو، عليصدر و ورودی شهر همدان نيز اشاره كرد.
وي يكي از برنامه‌هاي خود را فعال كردن پروژه‌ صنايع تبديلي عنوان كرد كه قرار است به واسطه آن  از فرآورده‌هاي سيب‌زميني دريكي از روستاهاي گل‌تپه این صنایع تولید  شود.
پس از اين نشست و بازديد خبرنگاران از محوطه و گرفتن عكس‌هاي دسته‌جمعي گروه به مسير خود در پاياني‌ترين بخش سفر ادامه دادند.
 ‌راهی که با مهربانی راننده به تالاب ختم  شد
پيمودن راه با همراهي رانندگان مهربان و باحوصله ميني‌بوس‌هاي استانداري که البته لحظاتی زیبا را  براي همسفران رقم زده بود نیز سفری خاص برای همه ایجاد کرده بود  .
6 بعدازظهر خبرنگاران به تالاب شيرين‌سو رسيدند. منطقه‌اي تفريحي كه توانست لحظات پاياني سفر را دلچسب‌تر كند. این حضور نیز به دنبال هماهنگی های قبلی با شرکت آب منطقه ای همدان به خوبی انجام شد .
پس از بازدید و برگزاری برنامه های سفر مدير گروه تكيه‌گاه اصحاب رسانه در تلگرام يك برنامه غافلگيركننده نيز براي گروه داشت. بهرام رستمی  از همه خواست گردهم بيايند تا موضوعي را اعلام كند.
خبرنگار روزنامه اطلاعات در همدان به منظور تقدير از خبرنگاران و افرادي كه در كمك به ايجاد و فعال ماندن اين گروه موثر بودند  به برخی از آنها كارت‌هاي اعتباري هديه‌اي اعطا كرد.
این كارت‌ها به مهرداد حمزه، آذين رضايي، معصومه عليزاده، جلال كريمي، مهدي خلجي و محمود فارسي به عنوان خبرنگاران فعال در فضاي مجازي گروه تکیه گاه  تعلق گرفت و حتي در اين بخش به مسئول هماهنگي اين سفر، مريم مقدم وامرا... طاقتی احسن خبرنگار همدان‌پيام هم كارت هديه‌اي ارائه شد.
میزبانی شایسته شهردار ، بخشدار ،همراهی امام جمعه شیرین سو و خبرنگار پیشکسوت این دیار ،  عكس‌هاي سلفي و يادگاري ، طعم خوش هندوانه ، بستنی و هديه‌ها  که پايان‌بخش برنامه بود تا هميشه به عنوان خاطره‌ي خوش در اذهان باقي گذاشت و طبق برنامه خبرنگاران  پس از پايان سفر در ساعت مشخص از قبل در خيابان مهديه پايان يافت.
اين سفر اتفاقي متمايز بود. حركتي كه در كنار يك سفر تفريحي به بازديد از مناطق و بيان مسائل از ديدگاه خبرنگاران در زمینه ظرفیت ها ی شهرستان موجب شد. اين سفر آغاز راه  است براي رفتن به ساير نقاط استان ، كما اينكه بلافاصله پس از طرح موضوع از 2 منطقه استان آمادگي ميزباني به فعالان رسانه‌اي اعلام شد. در اين بخش جا دارد از پذيرايي شهرداري، بخشداري، امام‌جمعه و هماهنگي ‌معاون توسعه مدیریت منابع انسانی  استاندار و ساير مسئولان محلي در شهر شيرين‌سو قدرداني شود. و اي كاش دیگر مسئولان شهرستان هم از اين فرصت بهتر بهره مي‌جستند تا به بهانه این سفر هم داشته هایشان معرفی و هم نداشته هایشان مطرح می شد .

همدان پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت