به گزارش کورنگ به نقل از نافع ، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در مورد چرایی سئوال از رئیس جمهور گفت:
طرح سئوال از رئیس جمهور حق قانونی مجلس است، اینکه نمایندگان مجلس در چه زمانی و تحت چه شرایطی و به چه منظوری و به چه نتیجه ای از این اختیار استفاده کنند مهم است. موضوع طرح سئوال اخیر از رئیس جمهور به مسئله افزایش بی رویه قیمت ارز برمی گردد و از آنجائیکه پس از اعلام رسمی سئوال، رئیس جمهور یک ماه مهلت برای پاسخگویی دارد. فلذا طرح سئوال با توجه به گذشت زمان یک گزینه اثر بخش نخواهد بود و می بایست به شیوه دیگری موضوع پیگیری می گردید.
ابراهیم کارخانه ای در خصوص طراحان و امضاء کنندگان این طرح گفت:
اکثریت قاطع امضاء کنندگان از فراکسیون رهروان ولایت هستند؛ فراکسیون اصول گرایان بطور کامل خود را از طرح سئوال کنار کشید و رسماً در این خصوص بیانیه صادر کرد.
وی با توجه به شرایط خاص کشور و به مصلحت نبودن این طرح سئوال در این برهه ی زمانی افزود:فراکسیون اصول گرایان مجلس طرح سئوال از رئیس جمهور را در شرایط کنونی کشور به مصلحت نمی داند؛ توجه به وحدت کلمه در رأس تمام تصمیم گیریها قراردارد. در جایی که دشمن با حمله اقتصادی منافع ملی ما را هدف قرار داده، لذا تمام مؤلفه های ملی می بایست در جهت مقابله با دشمن بکار گرفته شود. اینکه سئوال از رئیس جمهور حق قانونی نمایندگان است شکی نیست، ولی اینکه در استفاده از این حق قانونی می بایست مصالح ملی، امنیت ملی و وحدت ملی در مدنظر قرار گیرد جایی هیچگونه تردیدی وجود ندارد. به بیان ساده تر اگر در یک وزارتخانه ای شخص وزیر بخواهد به صرف داشتن اختیار قانونی بدون توجه به شرایط کشور دست یه هر اقدامی بزند قابل قبول نیست به این ترتیب تأکید بر حق قانونی نمایندگی نمی تواند توجیه کننده هر اقدامی باشد که مصلحت ملی درآن مورد توجه قرار نگرفته باشد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت:باتوجه به تأکید ات اخیر مقام معظم رهبری بر وحدت مسئولین و اینکه با قلبی پر درد از کشاندن اختلافات در بین مردم ابراز نارضایتی فرمودند. فلذا می بایست از هر عملی که به اختلافات دامن بزند پرهیز گردد. اینکه عنوان شود که رهبر معظم انقلاب برای عدم طرح سوال از رئیس جمهور دستوری صادر نفرموده اند چنین تصوری توجیه کننده سئوال از رئیس جمهور نیست.
دکتر ابراهیم کارخانه ای در خصوص سرانجام این طرح گفت:براساس آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی از تاریخ اعلام وصول سئوال، رئیس جمهور یک ماه فرصت دارد که با حضور در مجلس به سئوال یا سئوالات مطرح شده پاسخ دهد. در آئین نامه فرآیند روشنی برای بعد از پاسخ رئیس جمهور متصور نیست. فلذا عملاً سئوال از رئیس جمهور که یک بار نیز تجربه شده است نتیجه ای جزء ایجاد جو تشتت در پی نخواهد داشت. نکته دیگر اینکه براساس آئین نامه پس از اعلام وصول سئوال چنانچه با انصراف برخی از نمایندگان سئوال از حد نصاب بیفتد، در اصل سئوال خدشه ای وارد نخواهد شد و به این ترتیب انصراف اعضاء پس از اعلام وصول سئوال تأثیری بر روند سئوال از رئیس جمهور نخواهد داشت.
وی در خصوص واکنش احتمالی رئیس جمهور گفت:واکنش رئیس جمهور به طرح سئوال اخیر به نظر نمی رسد بهتر از سئوال قبلی باشد.
منبع:صدای دانشجو:محمدتقی اسدی
دیدگاه شما