تاریخ : 29. دى 1394 - 22:36   |   کد مطلب: 21334
سردبیر رادیو جامعه اسلامی صربستان در بلگراد که حدود 10ماه از تاسیس آن می گذرد، خواستار استفاده از برنامه های اسلامی و نیز همکاری رسانه ای با جمهوری اسلامی ایران شد.
سردبیر رادیو جامعه اسلامی صربستان خواستار همکاری با رسانه های ایران شد

«مودیب شاهینوویچ» که حدود 20 سال سابقه خبری در پرونده خود دارد، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بلگراد افزود: ما برای ارتقا و بالا بردن کیفیت برنامه های خود خواهان برقراری پل ارتباطی با رسانه های خبری و رادیو و تلویزیون ایران جهت استفاده از برنامه های اسلامی و دینی هستیم.
وی که مدتی با رسانه های جمعی در تهران همکاری داشته با بیان اینکه این رادیو مجهز به امکانات مدرنی برای پخش برنامه های خود است، گفت: برنامه های مشترک رادیویی با رسانه های جمعی ایران و همچنین تبادل تجربه و معرفی دانشمندان بزرگ ایرانی یکی از تصمیمات ما برای گسترش فعالیت های رادیو صدای مسلمان صربستان در آینده نزدیک است.
وی تصریح کرد هدف ما از تاسیس رادیو صدای مسلمانان صربستان در بلگراد، برقراری ارتباط با دیگر جوامع اسلامی و آشنا شدن با فرهنگ و سنت مسلمانان است تا از این طریق شنوندگان و مسلمانان صربستان را با سنت های مسلمانان در کشورهای مختلف آشنا سازیم.
شاهینوویچ گفت: رادیو صدای مسلمانان صربستان فعالیت خود را رسما از آوریل سال 2015 شروع کرده تا به این وسیله بتوانیم صدای مسلمانان صربستان را به گوش مسلمانان در دیگر کشورها برسانیم.
وی با اشاره به رضایت مسلمانان در صربستان و همچنین تقدیر از حکومت این کشور که در تاسیس رادیو صدای مسلمانان صربستان کمک کرده است، افزود: داشتن رادیو خصوصی برای ما مسلمانان بسیار مهم است زیرا از این طریق می توانیم به طور 24 ساعته برنامه های متنوعی داشته باشیم.
سردبیر رادیو صدای مسلمانان صربستان به برنامه های این رادیو اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینکه فعالیت های مفتی جامعه اسلامی و دیگر مقامات این جامعه را پوشش می دهیم، این رادیو بیشتر خصوصیت آموزشی دارد که برای ما مسلمانان اهمیت بسیار دارد.
وی افزود: برنامه هایی از جمله آشنایی با اسلام و مسلمانان، چگونگی نماز و عبادت، سنت و آداب و رسوم مسلمانان و همچنین آشنایی با دانشمندان اسلام که در جهت توسعه دین و نزدیک کردن مردم فعالیت داشته اند، از دیگر فعالیت های این رادیو هستند.
به گفته سردبیر رادیو جامعه اسلامی صربستان، تلاوت اذان در پنج نوبت، قرائت قرآن کریم و ترجمه آن به زبان صربی، برنامه الهیات، شعر و سرود در وصف پروردگار و تشریح روایات و احادیث پیامبر اسلام(ص) و شناختن نهج البلاغه، قرائت دعای کمیل در شب های پنجشنبه نیز از دیگر برنامه های این رادیو است.
این رادیو تا کنون شنودگان زیادی را افزون بر صربستان در دیگر کشورهای منطقه را توانسته به خود جلب کند.
جامعه اسلامی صربستان در سال1868 میلادی تشکیل و پس از مدتی فعالیت های آن مختل شد ولی در سال 1930 این جامعه در بلگراد در اماکن موقوفه ریشه کرد و مدتها تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش و پس از آن وزارت دادگستری قرار داشت.
جامعه اسلامی صربستان با شروع جنگ جهانی و آشفته شدن اوضاع نیز تحت تأثیر قرار گرفت و مجددا در سال 1985 به فعالیت خود ادامه داد.
با سقوط یوگسلاوی این تشکل دوباره دچار آشفتگی شد ولی پس از چندی با مرکزیت شهر بلگراد به کار خود ادامه داد. اکنون در صربستان دو جامعه اسلامی یکی با مرکزیت درشهر بلگراد و دیگری در شهر نووی پازار در منطقه سنجاک در جنوب صربستان فعالیت دارند.
بلگراد پایتخت صربستان تنها یک مسجد قدیمی به نام مسجد بایراکلی دارد که در ماه رمضان سال 1521 میلادی بنا شده است.
بانگ روح افزای اذان حدود 500 سال در بلگراد در این خطه از پهنه گیتی از تنها مسجد شهر به گوش می رسد. مسجد بلگراد قدیمی ترین بنای این شهر است. بنایی با قدمت پنج قرن که شاهد حوادث گوناگون در طول تاریخ خود بوده است.
مسجد بایراکلی در مساحتی محدود (100 متر مربع)، تنها مسجد باقی مانده از 273 مسجد این شهر از زمان سلطه عثمانی ها بر بلگراد است.
نام این مسجد در دوران های مختلف چند بار تغییر کرده است. نخستین نام آن «مسجد حسین» به نام یکی از بنیانگذاران آن بود و در قرن هجدهم به «بایراکلی» به معنای «پرچم دار» تغییر کرد.
بنا بر آمار رسمی بیش از 350 هزار مسلمان در نقاط مختلف صربستان زندگی می کنند که بیشتر آنها در مناطق جنوبی این کشور اسکان دارند. بنا بر آمار غیر رسمی، صربستان حدود 600 هزار مسلمان دارد.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت