تاریخ : 28. بهمن 1394 - 18:21   |   کد مطلب: 21743
عضو هیات مدیره نظام پرستاری استان همدان گفت: در حال حاضر 85 درصد از جامعه پرستاری استان را زنان تشکیل داده اند که با کمبود پرستار مرد در مراکز درمانی استان همدان مواجه هستیم.
 کمبود پرستار مرد در مراکز درمانی استان همدان

فاطمه شیرانی روز چهارشنبه در آیین تجلیل از پرستاران نمونه شهرستان ملایر افزود: تنها 15 تا 20 درصد از جامعه پرستاری استان نیروهای مرد هستند که علاوه بر پرستاران مرد، در مجموع به حدود دو هزار پرستار در مراکز درمانی این استان نیازمند هستیم.
وی اظهار کرد: هم اکنون بیش از سه هزار پرستار در بیمارستانهای دولتی استان همدان فعالیت دارند که این پرستاران شامل جامعه پرستاری، کارشناسان پرستاری، اتاق عمل، بهیاران و کمک بهیاران است.
وی با بیان اینکه نگاه طرح تحول نظام سلامت به حل مشکلات پرستاران ویژه است، افزود: در جلساتی که با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی همدان داشتیم، تمامی مطالبات و طرح ها مطرح شده که با کمک های لازم سال آینده این مطالبات و پرداخت های پرستاران به عدالت نزدیک تر شده و اجرایی خواهد شد.
شیرانی ادامه داد: در زمینه هتلینگ بیمارستان ها در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت، باید نظر جامعه پرستاری مطرح شود، چراکه این قشر به عنوان یکی از کادرهای درمانی به طور دائم در مراکز درمانی و بیمارستانی حضور دارند.
وی بیان داشت: بر این اساس در سه ماه آینده با برنامه ریزی های انجام شده مکان های استراحت پرستاران در بیمارستان ها و مراکز درمانی استان همدان ارتقا پیدا می کند و شایسته استراحت پرستاران خواهد بود.
مدیر دفتر خدمات پرستاری استان همدان ادامه داد: جامعه پرستاری استان همدان با داشتن توانمندی های بالا چندین اقدام مهم را در سال های اخیر به انجام رسانده که بسیاری از این امور در کشور بی نظیر است.
شیرانی امضای تفاهم نامه نظام پرستاری استان با ناجا را یکی از این اقدامات برشمرد و افزود: با امضای این تفاهم نامه یک رابط نظام پرستاری برای ناجا تعیین شد.
وی اظهار کرد: همچنین مجمع خیرین جامعه پرستاری و پزشکان همدان تشکیل شد و این مجمع با حضور پزشکان و 350 نفر از پرستاران شکل گرفت که به بیماران بی بضاعت و سایر بیماران دارای مشکل کمک می کند.
شیرانی گفت: یکی از اهداف ما مشارکت و همکاری مردم در برنامه های نظام پرستاری با تشکیل سازمان های مردم نهاد است که در این راستا با استفاده از ظرفیت های مردمی اتاق فکرهایی را در استان تشکیل داده ایم.
وی هدف از تشکیل این اتاق فکرها را آموزش همگانی با مشارکت مردم عنوان کرد و افزود: باید به سمتی پیش برویم که علاوه بر آموزش به بیماران، آموزش های لازم را به همراهان بیمار نیز ارایه داده و مردم را به سمت خودمراقبتی سوق دهیم.
وی تاکید کرد: این اتاق فکرها در موضوع های مختلفی چون پرستاری، پیشگری از آسیب های اجتماعی، اخلاق حرفه ای، پرستاری و محیط زیست و سایر موارد است که باید در شهرستان ملایر نیز تشکیل شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر نیز بیان داشت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت طی دو سال گذشته بسیاری از مشکلات جامعه پرستاری حل شده، اما هنوز مطالبات و نیازهای زیادی از سوی پرستاران مطرح است که باید حل شود.
محسن ترکاشوند ادامه داد: هدف ما ارتقای سطح رضایت مندی مردم و پرستاران در این حوزه است که امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده در سال های آینده با بهبود شرایط اقتصادی کشور و باز شدن دست دولت بتوانیم مشکلات این قشر را رفع کنیم.
وی افزود: در حال حاضر بیش از دو سوم نیروهای پرستاری این شهرستان زن هستند که پرستار مرد در مراکز درمانی ملایر کم است و این یکی از نیازهای عمده ما در حوزه بهداشت و درمان است.
در حال حاضر 700 پرستار در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی این شهرستان مشغول فعالیت هستند.
شهرستان ملایر دارای سه بیمارستان امام حسین(ع)، مهر و غرضی و یک کلینیک تخصصی است و با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.

منبع/ایرنا

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت