به گزارش کورنگ ، محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک و عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1395 کل کشور در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به تصویب کلیات بودجه 95 در کمیسیون متبوعش، اظهار داشت: در این جلسه مخالفان و موافقان صحبتهایی را مطرح کردند و نهایتاً کلیات با اکثریت آرا به تصویب رسید.
وی افزود: نمایندگان مخالف اعلام کردند که قیمت حاملهای انرژی سال آینده نباید افزایش پیدا کند، در برخی روستاها مردم برای 40 روز بین 250 هزار تومان تا 270 هزار تومان هزینه گاز باید پرداخت کنند، قیمت برق هم سرسامآور است، لذا گلایه نمایندگان این بود که چرا رویکرد بودجه 95 به سمت سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیست و چرا بودجه 95 به برنامه ششم توسعه توجه زیادی نکرده است و در راستای برنامه ششم تدوین نشده است.
این عضو کمیسیون تلفیق بودجه 95 در مجلس در ادامه تصریح کرد: در بودجه 95 موضوعاتی مانند ریخت و پاشها در سفرهای خارجی و خرید کالاهای خارجی مورد انتقاد نمایندگان مجلس قرار گرفت و این موضوع باید در بودجه حل شود.
وی با بیان اینکه رویکرد حمایت از تولید باید در بودجه در نظر گرفته شود، تصریح کرد: در بودجه 95 پیشنهاد شده 50 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشته شده و در اختیار بانکها قرار گیرد، در حالی که نمایندگان مجلس با این پیشنهاد دولت مخالفت و اعلام کردند که این رقم باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا از تولید حمایت کند نه اینکه به بانکها بدهند تا برجسازی راه بیاندازند.
آصفری یادآور شد: دولت در لایحه بودجه 95 پیشنهاد کرده که قیمت نفت 40 دلار در نظر گرفته شود، ولی نمایندگان تأکید کردند همین الآن قیمت نفت زیر 30 دلار است، با چه توجیهی این پیشنهاد مطرح شده است.
وی اضافه کرد: در این جلسه تأکید کردیم بودجه باید نشاندهنده انضباط مالی باشد و اگر به درستی تدوین و هزینهها شفافسازی نشود، دور از انضباط مالی خواهد بود که در نتیجه آن هم دولت و هم مردم بدهکار میشوند.
آصفری تأکید کرد: مجلس به هیچ وجه اجازه افزایش قیمت حاملهای انرژی را در سال 95 نمیدهد، دولت پیشنهاد کرده قیمت حاملهای انرژی سال آینده 20 درصد افزایش پیدا کند، اما مجلس با این پیشنهاد دولت موافقت نخواهد کرد.
وی اضافه کرد: در نشست امروز کمیسیون تلفیق به دولت اجازه داده شد 35 هزار نفر در بخشهایی مانند آموزش و پرورش و سازمان ثبت اسناد جذب و استخدام کند، مجلس مجوز جذب این افراد را به دولت داد، از سال 86 تاکنون 800 هزار نفر از کارکنان دولت بازنشست شدند، لذا مجلس برای جایگزین کردن این افراد این مصوبه را گذراند، 35 هزار نفر در مقابل 800 هزار نفر عدد قابل توجهی نیست و شیب کندی محسوب میشود.
این عضو کمیسیون تلفیق بودجه 95 در پایان خاطرنشان کرد: کمیسیون تلفیق همچنین 4 هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات بازنشستگان به ویژه فرهنگیان و همچنین معوقاتی که دولت بدهکار است، به قوه مجریه اختصاص داد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما