به گزارش کورنگ ، فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص بلند شدن زمزمه افزایش قیمت خودرو در سال 95 اظهار داشت: افزایش قیمت در حال حاضر در بازار خودرو کار صحیحی نیست و بازار ان افزایش قیمت را پس خواهد زد و این افزایش قیمت اجرایی نخواهد شد.
وی ضمن اشاره به وام خودرو که در سال گذشته برای برخی از خریداران خودرو فراهم شد گفت: در حال حاضر رکود در بازار خودرو مشهود است و در سال گذشته نیز برای کاهش این رکود وام هایی در قالب وام خودرو ارائه شد اما در سال جاری اگر قیمت خوردو افزایش پیدا کند این رکود بیشتر میشود.
این کارشناس صنعت خودرو در ادامه خاطرنشان کرد: حتی اگر خودرو سازان راضی به ثابت ماندن قیمت نباشند، در نهایت آنها مجبور هستند که قیمت خودرو را در حد ثابتی نگه دارند؛ چرا که بازار به این افزایش قیمت واکنش نشان داده و با بیشتر شدن رکود در بازار خودرو ضررهای بیشتری به خودروسازان خواهد رسید.
زاوه با تأکید بر اینکه افزایش قیمت در بازار جواب مثبتی نخواهد داد بیان داشت: اگرچه در سال های گذشته افزایش قیمت خودرو را شاهد بودیم اما تغییر اساسی در میزان کیفیت خودروها اتفاق نیفتاده است که یکی از دلایلی که خودرو سازان برای این موضوع اعلام میکنند، تحریم های چند ساله اخیر است.
وی با بیان اینکه اگرچه مذاکرات چند ماهی است به نتیجه رسیده است، اما در بحث خودرو هنوز وعدهها عملیاتی نشده است و نمیتوان خریدی انجام داد تا اندکی کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند و از این رو اثر رفع تحریم ها هنوز بر روی افزایش کیفیت خودرو ها دیده نشده است.
این کارشناس صنعت خودرو بیان داشت: زمانی میتوان گفت اجرایی شدن برجام بر روی صنعت خودرو و افزایش کیفیت آنها موثر بوده است که برجام عملیاتی شود یعنی قراردادهایی در این زمینه بسته شود و اجرایی شود؛ از آنجایی که بیشترین درخواست مشتریان بر روی مدل های قدیمی و قبلی است این موضوع باعث شده که خودروسازان تغییرات زیادی روی آنها اعمال نکنند.
زاوه اظهار داشت: خودروسازان به خاطر اینکه مشتریان مدل های قدیمی خودرو را بیشتر می پسندند، انگیزهای برای سرمایه گذاری بر روی تغییر مدل های قبل و تولید محصولات جدید و با کیفیت بیشتر ندارند و به همین خاطر معمولاً تغییری در کیفیت محصولات خود نمیدهند.
وی افزود: در سال جاری هم میتوان گفت کیفیت خودرو ها اساساً تغییری نخواهد کرد و اگر قرار باشد تغییر محسوسی در کیفیت خودرو ها اتفاق بیفتد، زودتر از اوایل سال آینده نخواهد بود، چرا که تا اجرایی شدن برجام و بسته شدن قراردادها زمان زیادی لازم است.
این کارشناس صنعت خودرو با تأکید بر این نکته که افزایش کیفیت خودرو و افزایش قیمت نه خیلی مستقل و نه خیلی به یکدیگر وابستهاند اذعان داشت: خیلی از قطعاتی که برای صنعت خودروسازی تهیه میشده است، به واسطه تحریم ها از سازندگان غیر معتبر خریداری میشده است که اساساً تفاوت قیمتی با قطعه اصلی نداشتند.
زاوه افزود: اگر برجام به شکل واقعی اجرایی شود و تحریم های خودروسازی در عمل لغو شوند، می توان انتظار داشت با قیمت های مناسب تر قطعات را از سازندگان اصلی با کیفیت بالاتری دریافت کرد که در این صورت حتی می توان انتظار داشت قیمت نهایی خودرو نیز اندکی کاهش نیز پیدا کند و خودورسازان بهانه ای برای افزایش قیمت خودرو نخواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه مالیات همان 9 درصد باقی مانده است خاطر نشان کرد: دلیلی برای افزایش قیمت برای خودروسازان وجود ندارد چرا که حتی در حق بیمه پرداختی نیز تغییراتی به وجود نیامده است و نرخ بیمه نامه نسبت به سال قبل تغییری نمی کند.
این کارشناس صنعت خودرو یادآور شد: از آنجایی که قیمت نفت کاهش پیدا کرده و مواد نفتی نیز باتبع با کاهش قیمت مواجه شده است؛ از طرفی برخی از قیمت ها مانند آلومینیوم و ... ثابت بوده و یا حتی کاهش داشته است، انتظار می رفت قیمت تمام شده خودرو ها کاهش پیدا کند.
زاوه در پایان تصریح کرد: اگر تحریم ها به صورت واقعی برداشته شود بسیاری از قطعات خودرو را می توان از همین حالا خریداری کرد و قاعدتا باید از پایان فصل بهار تأثیر رفع تحریم ها بر صنعت خودرو را مشاهده کنیم.
انتهای پیام/
دیدگاه شما