به گزارش کورنگ ، مهدی غلامی از ثبت ملی غذای محلی «ای ران شوربا» خبر داد و اظهار کرد: این غذای محلی مخصوص شهرستان کبودراهنگ است که بسیار خوشپخت و لذیذ است.
وی تصریح کرد: پرونده این اثر ناملموس کبودراهنگ سال 94 به سازمان میراث فرهنگی ارسال شد و پس از ارزیابی و بررسی صورت گرفته، امسال با شماره 11701 به ثبت ملی رسید.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و گردشگری کبودراهنگ با بیان اینکه کبودراهنگ دارای 209 اثر تاریخی و طبیعی است، بیان کرد: تاکنون 121 اثر ثبت ملی شده که یکی ناملموس و مابقی ملموس هستند.
وی با بیان اینکه غذای محلی «ای ران شوربا» به عنوان نخستین اثر ناملموس به ثبت ملی رسیده است، یادآور شد: این غذای محلی در روستای هدف گردشگری «اکنلو» نیز طبخ میشود.
غلامی به نحوه پخت این غذا نیز اشاره کرد و گفت: شکل کلی این غذا شبیه آبگوشت است اما علاوه بر مواد داخل آبگوشت، دوغ محلی، روغن حیوانی و آرد نیز به این غذا افزوده میشود.
وی اضافه کرد: آثار ملموس و ناملوس هر کدام در هویت و فرهنگ یک شهر اثرگذار است و ضرورت حفظ و ماندگاری این آثار ثبت ملی آنهاست که به مرور در حال انجام است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما