به گزارش کورنگ محمود قاسمی در گفتگو با "نافع" افزود: موضوع قراردادهای نفتی در یکی دو ماه گذشته موجب اعتراض نخبگان و خواص جامعه شده و اکنون بحث به مجلس نیز کشیده شده تا جایی که بیش از 40 نماینده به رئیس مجلس درخواست داده و تقاضای شفاف سازی از طرف دولت را دارند.
وی با بیان اینکه شفاف نبودن کارهای دولت تنها مربوط به مسئله قراردادهای نفتی نیست، بیان کرد: دولت در مذاکرت نیز پاسخ های قانع کننده ای به نماینده ها نداد و در بحث خودرو پژو و خرید هواپیما نیز بخشی از روند کار دولت از مردم و مجلس مخفی بوده است.
قاسمی تصریح کرد: درخواست بیش از 40 نماینده نشانگر اهمیت موضوع است که از چشم وکلای ملت دور نمانده است.
وی اظهار کرد: مقام معظم رهبری نیز در دیدار شهریور ماه با هیئت دولت به دولت و وزیر نفت این تأکید کردند که درخصوص قراردادها نفتی ابتدا با شرکت های داخلی انجام شود و اگر نشد به سراغ شرکت خارجی بروند.
کارشناس مسائل سیاسی استان همدان با بیان اینکه برخی قراردادها تا 30 سال اختیار شرکتهای نفتی ما را به خارجی ها واگذار می کند، خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه ای که کشورهای قدرتمند در رابطه ما منافع ما داشتند؛ این موضوع جای تأمل و نگرانی دارد.
قاسمی ادامه داد: براساس اصل 153 هر نوع قراردادی که تسلط بیگانگان بر منافع ملی، صنایع، امنیت و سایر شئون مملکت را در برگیرد؛ ممنوع است و اعتراض نمایندگان نیز بر مبنای همین اصل است.
وی گفت: از همه این ها گذشته شعار دولت، "تدبیر و امید" است و لازمه ایجاد امید، شفاف سازی است و وقتی مردم را صاحب انقلاب می دانیم و می خواهیم برای آن ها کار انجام دهیم؛ لازمه اش این است که مردم هم نظر دهند نه اینکه قراردادی را ببندیم و بعد مشخص شود که بخش هایی از آن مغایر با منافع ملی و به نفع خارجی ها است و صدای مجلس دربیاید و این با شعار تدبیر و امید سازگاری ندارد.
قاسمی تصریح کرد: گاهی در بحث قراردادهای نفتی و مذاکرات و مباحث دیگر گفته می شود که بحث ها تخصصی است و مردم سر در نمی آورند و این حرف، توهین به شعور مردم است.
وی بیان کرد: از طرف دیگر این نگرانی مطرح است که اگر محرمانه بودن لازم است آیا طرف های دیگر قرارداد، موضوعات محرمانه را به آمریکا و اسرائیل انتقال نمی دهند؟ و مردم از این نارحتند که انگلیس و آمریکا محرم بوده، اما مردم نیستند.
قاسمی خاطرنشان کرد: این درحالیست که دولت ها مستأجرند و صاحب اصلی انقلاب و ثروت ملی مردمند و این حق مسلم ملت ایران است که از مسئولان خود مطالبه کند.
وی اظهار کرد: امیدواریم دولت یازدهم، رویه خطرناک و "دشمن شاد کن" که در پیش گرفته و بخشی از حرفها را می گوید و بخشی را نمی گوید را پایان داده و با مردم صادقانه سخن بگوید. یا دست کم مسائل را به وکلای ملت شفاف بگوید.
قاسمی با اشاره به عجله دولت برای بستن قرادادهای نفتی نیز گفت: از یک طرف فرصت 4 ساله دولت برای عملکرد رو به پایان است و باید به انتظارات مردمی و مطالبات انباشته شده که براساس شعارهای انتخاباتی ایجاد شده و در 3 سال گذشته بی پاسخ مانده جواب دهد.
وی ادادامه داد: از طرف دیگر این شائبه وجود دارد که شاید دولت می خواهد با انجام قراردادها در در فرصت زمانی کمتر، مجلس و نخبگان را تحت عمل انجام شده و این نگران کننده است.
قاسمی اظهار کرد: در هر حال درخواست نمایندگان مردم در خواستی ملی است و حرف مردم از زبان نماینده ها به دولت منقل می شود و براساس قانون حق مردم است که همه قراردادها باید بر مبنای منافع ملی تعریف شود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما