تازه ترین مطالب

تاریخ : 12. آبان 1395 - 11:13   |   کد مطلب: 23427
"گونای حسن اف" روزنامه نگار با انتشار مطلبی در نشريه "آذرنیوز" رسانه دولتی جمهوری آذربایجان درباره انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ایران می نویسد:"وزیر کشور ایران اخیرا اعلام کرده است که حسن روحانی رییس جمهوری فعلی به احتمال زیاد نامزد انتخابات ریاست جمهوری بعدی در ایران خواهد بود که انتظار می رود در ماه مه سال 2017 میلادی برگزار شود.
به گزارش  کورنگ به نقل از سايت روزنو،در نه ماه باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری تحلیلگران درباره پیروزی روحانی گمانه زنی می کنند. در قانون اساسی ایران قید شده که رییس جمهوری که برای مدت چهار سال در راس امور با رای مستقیم مردم باشد می تواند برای یک دوره متوالی دیگر نامزد شود.
 روحانی اغلب به عنوان یک سیاستمدار میانه رو شناخته می شود. او در بسیاری از نهادهای امنیتی ایران خدمت کرده است. او در ماه آگوست سال 2013 میلادی وعده حل و فصل کردن مشکل برنامه هسته ای ایران با غرب به منظور بهبود استانداردهای زندگی در ایران را داد. بسیاری از کارشناسان می گویند که او اولین رییس جمهوری ایران است که می تواند اجماع میان جناح های رقیب در اطراف خود را ایجاد کند. البته این اجماع شکننده است اما روحانی با ایفای نقش محوری می تواند در نهایت بهترین گزینه قابل دوام برای حکومت ایران باشد". 
سعید کمالی دهقان پژوهشگر سابق در دانشکده مطالعات جهانی دانشگاه تهران در ایمیلی به آذرنیوز می گوید که این انتخابات رای اعتمادی به دولت میانه رو روحانی خواهد بود که مسئول تامین امنیت توافق هسته ای با وجود دشواری ها و مخالفت های مخالفان داخلی است. این کارشناس معتقد است که نتیجه دستاوردهای روحانی در این دور می تواند شانس او را برای انتخاب مجدد در سال 2017 میلادی افزایش دهد. دهقان می افزاید:"روحانی در حال حاضر نامزدی برای اجماع است. بسیاری از مردم او را فرد شماره یک در فهرست مدنظرشان می دانند. بسیاری از اصلاح طلبان نیز از او حمایت خواهند کرد". 
آذرنیوز اما اشاره می کند که در نظرسنجی های اخیر مشخص شده که 74 درصد از ایرانیان احساس می کنند که وضعیت معیشتی شان از زمان برجام به این سو بهبود نیافته است. این سایت می افزاید:"این موضوع می تواند بر روی محبوبیت روحانی تاثیر منفی بگذارد چرا که او قول داده بود که مسئله هسته ای را حل کند در نتیجه انتظارات زیادی ایجاد شده بود. با این حال، کارشناسان هنوز هم خوش بینانه باور دارند که او رییس جمهوری بعدی خواهد بود. 
این سایت با اشاره به وضعیت جبهه مقابل می نویسد:"برای محافظه کاران گزینه دیگری وجود ندارد آن ها اگر نخواهند از روحانی حمایت کنند یا باید نامزد جدید و ناشناخته را معرفی کنند که کار دشواری است و یا آن که از میان قالیباف، جلیلی و یا احمدی نژاد یکی را انتخاب کنند کسانی که مخالف برجام و یا منتقد آن بوده اند". 
این سایت می افزاید:"سیاست اقتصادی روحاني تمرکز بر توسعه اقتصادی بلند مدت ایران است. از لزوم افزایش قدرت خرید مردم، رشد اقتصادی و افزایش منابع مالی کافی و بهبود محیط کسب و کار می گوید. او معتقد است که بهبود شرایط اقتصادی مردم باید با افزایش قدرت خرید آنان و کاهش شکاف ثروت روی دهد. او هم چنین بارها و بارها بر لزوم روابط دوستانه بش تر با کشورهای همسایه و همه ملت های سرتاسر جهان تاکید کرده است. در سیاست داخلی روحانی مشوق گسترش آزادی های فردی و دسترسی آزاد به اطلاعات است. او در راستای تقویت حقوق زنان سخنگوی زن برای وزارت امور خارجه و دیپلمات زن منصوب کرده است. روحانی بارها گفته که آماده همکاری با کشورهای دوست در زمینه های اقتصادی، علوم  و فناوری و ایجاد یک بازار مشترک است. او معتقد است که موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه  می تواند ارزان ترین مسیر اتصال غرب به شرق و دسترسی به دریاها و روابط ایران با اقتصاد جهانی و بازارهای بین المللی باشد. ماموریت روحانی از همان ابتدا مشخص بوده است: بازگرداندن شبکه مالی و اقتصادی ایران به نظام جهانی از طریق ایجاد کانال های قانونی. پس از برجام و حذف تحریم ها این هدف به تحقق نزدیک تر شده است. در حالی که مخاففان برجام می خواهند امریکا را مقصر بدانند که به وعده های خود عمل نکرده است روحانی و تیمش می گویند که مزایای غیر اقتصادی برجام را باید مدنظر قرار داد چرا که توافق هسته ای تهدید جنگ را از سر ایران برداشت و سبب کاهش ایران هراسی در عرصه بین المللی شد. از این رو برجام پیروزی بزرگی برای روحانی است. به گزارش روزنو،همه این ها نشان می دهند که انتخاب مجدد روحانی و پیش بینی این موضوع بسیار واقع گرایانه است. انتخاب دوباره روحانی به نفع ایران برای تقویت موقعیت کنونی آن کشور در عرصه بین المللی و مفید برای مردم آن کشور خواهد بود".
انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت