"بیکاری" همان معضل گستردهای که امروز گریبان قشر عظیمی از جوانان کشور را گرفته و باعث شده حتی رهبر معظم انقلاب نیز بارها در فرمایشات خود بر رفع آن تأکید کنند امروز یکی از مهمترین دغدغههای مردم و مسئولان نظام است.
امسال هم مثل چند سال اخیر مقام عظمای ولایت، عنوان سال را مبتنی بر اقتصاد مقاومتی اعلام کردند اما در کنار آن بر تقویت تولید و اشتغال نیز تأکید داشتهاند از این رو بر همه ما به ویژه مسئولان نظام فرض است که در جهت عملی شدن این موضوع مهم قدم بردارند.
به همین منظور به سراغ یکی از نمایندگان مردم در خانه ملت رفتیم تا از وی به عنوان منتخب مردم تویسرکان در مجلس و یک مسئول در نظام از وضعیت اشتغال در حوره انتخابیهاش و اقداماتی که تاکنون صورت گرفته مطلع شویم.
"محمدمهدی مفتح" نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو باخبرنگار ما اظهار کرد: شهرستان تویسرکان از شهرستانهای شاخص استان همدان است که مانند دیگر نقاط کشور از معضل بیکاری در رنج است و متأسفانه شاید بتوان نرخ بیکاری تویسرکان را در رتبههای نخست بیکاری استان و حتی کشور برشمرد.
وی با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری به سال "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" عنوان کرد: وقتی معظم له در فضای اقتصاد مقاومتی، اشتغال را مورد تأکید قرار داده و در شعار سال از آن یاد میکنند نشان از اهمیت و بزرگی این معضل در اجتماع دارد.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی بیکاری در شهرستان تویسرکان را به دو بخش تقسیم و تشریح کرد: گروه نخست افرادی هستند که در شهرستان تویسرکان مقیم و ساکن هستند و گروه دوم کسانی هستند که به دلیل معضل بیکاری از این شهرستان مهاجرت کرده و به نقاط دیگر از جمله استانهای همدان، قم، تهران یا البرز و ... مهاجرت کردهاند که عمدتا در همان شهرها هم شغل مناسبی بهدست نیاوردهاند و اگر هماکنون هم مقیم شهرستان تویسرکان بودند نرخ بیکاری تویسرکان بیش از نرخ فعلی بود.
وی تأکید کرد: مجموعه آمارها نشان میدهد که باید در تمام کشور و به تبع آن در شهرستان تویسرکان اقدامی اساسی و زیربنایی در حوزه اشتغال ایجاد شود.
مفتح ضمن اشاره به پیگیری عوامل مؤثر بر رشد نرخ بیکاری در شهرستان تویسرکان تصریح کرد: یکی از عواملی که بر عدم حضور و اقبال سرمیاهگذاران در شهرستان تویسرکان تأثیرگذار بود جادههای تویسرکان بود که با استاندار 50 سال قبل ساخته شده و بازسازی و زیرسازی مناسبی در آن صورت نگرفته بود به همین علت سرمایهگذار رغبتی برای حضور در مسیر توسعه تویسرکان که جادههای باریک و گردنههای خطرناکی مثل گردنه خیرآباد داشت پیدا نمیکرد.
وی نبود انگیزه در تویسرکان برای سرمایهگذاران برشمرد و تشریح کرد: با وجود عدم برخورداریهایی که در تویسرکان وجود داشته تنها دو دهستان آن منطقه محروم محسوب میشوند و مابقی دهستانها محروم تلقی نشدهاند و همین امر سرمایهگذار را برای استفاده از مزایای سرمایهگذاری در مناطق محروم دلسرد میکند.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تویسرکان از مردمی فهمیده و بافرهنگ و آب و هوایی مطلوب برخوردار است گفت: متأسفانه علیرغم این شرایط مطلوب، به دلایلی که ذکر شد و دلایل دیگری از این دست زمینهای برای حضور سرمایهگذاران و رونق اقتصادی و ایجاد واحدهای تولیدی در تویسرکان وجود نداشت.
وی به وجود دو واحد تولیدی "فیلتر سرکان" و "کارخانه فاران شیمی " بهعنوان تنها واحدهای تولیدی موفق تویسرکان از سنوات گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: این دو واحد تولیدی از سالیان قبل مشغول فعالیت بودهاند و مابقی واحدهای تولیدی در حد کارگاههای کوچک و بزرگی هستند که باید تقویت شوند.
تقویت جادههای تویسرکان، راهی به سوی سرمایهگذاری
مفتح تبیین کرد: موضوع تقویت راهها و جادههای تویسرکان بهعنوان یکی از زیرساختهای ایجاد صنعت مورد توجه و پیگیری قرار گرفته است و علاوه بر آن سرمایهگذاران را تشویق و حمایت کردیم تا در دو دهستان محروم تویسرکان کنار شهر فرسفج با سرمایهگذاری خود از مزایای منطقه محروم استفاده کنند.
وی با اشاره به ایجاد دوکارخانه مهم داروسازی در مناطق مذکور بیان کرد: با این رویه در تلاش هستیم که تویسرکان به منطقه قطب تولید دارو در منطقه غرب کشور تبدیل شود البته در حال حاضر یکی از کارخانجات مذکور یک فاز آن (ساخت مایعات محلول) به بهرهبرداری رسیدهاست و فاز داروهای جامد مثل پماد هنوز به بهرهبرداری نرسیده که امید است با بهرهبرداری از ظرفیت آن گام مهم دیگری در اشتغالزایی برداشته شود.
او ادامه داد: با توجه به اینکه تولیدات این کارخانه مواد اولیه داورهایی است که از خارج از کشور وارد میشوند مشکلی در تأمین بازار داروها نداریم و امیدواریم این بازار روز به روز پررونقتر از قبل شود.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در 4 سال اخیر پیگیر احداث کارخانجات دیگری در تویسرکان بوده و هستیم تصریح کرد: سعی ما براین بوده است که با استراتژی که مدنظر مقام معظم رهبری بوده از مسیر تولید به ایجاد اشتغال دست یابیم و در این راستا پیگیریهای متعددی در مجلس و دولت داشتهایم و در جهت ایجاد هماهنگی در هردو قوه گامهای مهمی برداشتهایم.
وی "کشاورزی" را یکی دیگر از سرفصلهای معهم تولید و اشتغال عنوان کرد و افزود: باتوجه به وجود درختان گردو در تویسرکان باید بخشی از طرح و ایدههای اشتغالزایی در این شهرستان بر این اساس مبتنی باشد اما متأسفانه جنس درختان گردوی تویسرکان ازنوعی بودند که در اثر سرما دچار مشکل شده و کمیت و حتی کیفیت محصولات باغداران اثر میگذاشتند.
مفتح اظهار کرد: با بررسی مشکل مذکور در باغات گردوی تویسرکان از طریق ارتباط با وزارت جهاد کشاورزی طرح و برنامهای کارشناسی و تدوین شد که بر اساس آن درختان گردو با نوع مقاومتری پیوند زده شوند تا در سرمای فصل بهار گل نکنند و کمیت و کیفیت محصول را افزایش دهند تا در سرانه درآمد مردم تغییر ایجاد شود.
وی ضمن بیان این امر که توجه به حوزه آب یکی دیگر از آیتمهای توسعه صنعت، رفاه و کشاورزی است گفت: بر این اساس موضوع آب را با دیدگاههای نوین در هریک از سرفصلهای شرب، صنعت و کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی بر لزوم پیوند صنعت و دانشگاه تأکید و بیان کرد: چنانچه بخواهیم در این موضوع پیشگام شویم نباید به دنبال قانون باشیم چراکه به قدر کفایت قانون وجود دارد و ما در این خصوص باید ایجاد نیاز بکنیم که صنایع نسبت به ارتباط عمیق و مستمر با دانشگاه احساسا نیاز داشته باشند تا برای ماندن در بازار و افزایش کیفیت و کاهش قیمت از آن بهرهگیرند.
وی افزود: یکی از راهکارهای افزایش فروش محصولات و تولیدات داخلی، ایجاد بازارهای رقابتی است تا کیفیت و نوآوری در محصولات افزایش یابد و راهکار دگیر این است که دانشگاهها نیز به درستی در مسیر صنعت نیازسنجی و مطالعه و پژوهش داشته باشد تا بتوان ارتباطی فعال و پویا و عمیق بین دانشگاه و صنعت ایجاد کرد وگرنه با بخشنامه و دستور و آیین نامه نمیتوان کاری در این حوزه پیش برد.
مفتح در ادامه افزود: اقدام دیگری که بنده به عنوان نماینده مردم در راستای معرفی و بیان محدودیتها و مشکلات شهرستان تویسرکان مورد توجه قراردادهام دعوت مستمر از مدیران کل، وزرا و مسئولین کشوری برای تبیین و بررسی مسائل و دغدغههای موجود در شهرستان بودهاست.
معافیت مالیاتی در شهرستانهایی که نرخ بیکاری کمتری دارند
وی تشریح کرد: در خلال برنامه 5 ساله ششم توسعه، قانون بودجه 95 و 96، تصویب برنامههای مختلف در بازههای زمانی متفاوت و در خلال قوانین دیگر، همواره تلاش کردیم تا قسمتی از مشکلات تویسرکان که نیاز به قانونگذاری داشته و شهرهای دیگر هم مبتلا به بودهاند با ارائه طرح و لایحه و تصویب قانون مرتفع شود.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از اقداماتی که در این راستا صورت گرفت این بود که در احکام دائمی برنامه طرح ماده ای را پیشنهاد کردیم که شهرستانهایی که نرخ بیکاری آنها کمتار از میانگین کشوری است مورد حمایت ویژه دولت قرار گیرند و معادل مناطق آزاد صنتعی که 20 سال است از معافیتهای مالیاتی برخوردار شوند که ایده اولیه آن را بنده برای حل معضل بیکاری تویسرکان پیشنهاد کردم که به صو.رت قانون برای کل کشور تصویب شد تا ایجاد انگیزهای در سرمایهگذاران به دنبال داشته باشد.
وی ضمن تأکید بر اینکه رفع معضل بیکاری نیازمند بهکارگیری همه اهرمها و ظرفیتهای موجود است گفت: تلاش شخص بنده در این جهت بوده که با تمام توان از پتانسیلها و اهرم های موجود برای رفع معضل بیکاری در حوزه انتخابیه خود و البته تمام کشور بهره ببرم که تاحدودی توفیق حاصل شده اما این مسیر تلاش بیشتری را میطلبد تا آنچه مدنظر مقام معظم رهبری بودهاست محقق شود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما