به گزارش کورنگ به نقل از ایرنا ˈمسلم غلامیˈ روز پنجشنبه در نشست تخصصی کارگروه فرش دستباف شهرستان کبودراهنگ با اشاره به چالش های موجود در زمینه تولید و صادرات فرش اظهار داشت: شهرستان کبود راهنگ دارای ظرفیت بالایی در خصوص تولید فرش است و در این میان باید ضمن شناسایی مشکلات این صنعت بتوان از آن برای توسعه شهرستان بهره گرفت.
وی تعداد افراد شاغل در بخش فرش را شش هزار نفر عنوان کرد که 500 نفر آن را مردان و پنج هزارو 500 نفر آن را زنان تشکیل می دهند.
فرماندار کبودراهنگ گفت: این میزان افراد شاغل در زمینه فرش به عنوان مزیت اقتصادی در شهرستان به شمار رفته و ساماندهی و رسیدگی به مشکلات آن ها در پایدار نگه داشتن اقتصاد خانواده ها و رفع مشکل بیکاری مؤثر خواهد بود.
وی با اشاره به درآمد پایین و سختی این کار عنوان کرد: نسل جوان به دلیل سختی کار بافندگی و حقوق اندک ماهیانه بین 150 تا300 هزار تومان حاضر به فرش بافی نیستند.
وی ثبت نشدن طرح ها و نـقش های فرش کبودراهنگ در بازارهای جهانی را از جمله مشکلات فرش خواند و خواستار رفع این مشکل شد.
رییس اداره صنعت و معدن و تجارت کبودراهنگ گفت: ایجاد بانک اطلاعاتی برای بافندگان و بیمه شدگان، اعطای تسهیلات، ایجاد پوشش های صادراتی فرش و برگزاری جلسات هم افزایی و فراهم ساختن زمینه ایجاد ارزش افزوده در بخش فرش را از اقدامات این اداره برشمرد.
ˈعلی سلطانیˈ مشکل نداشتن آموزش مستمر و نداشتن بنیه مالی برای پرداخت بیمه، نبود حمایت مالی و پیگیری نشدن امور فرش به علت نبود نیروی کافی را از مشکلات فعالان حوزه فرش در این شهرستان عنوان کرد.
رییس اداره صنعت و معدن و تجارت کبود راهنگ بافت طرح های نوین، در نظر گرفتن سلیـقه بازار در بافت ، حمایت های دولت در اعطای تسهیلات کم بهره به بافندگان و شرکت های بافنده فرش و تبلیغات را از جمله راهکارهایی دانست که می تواند در افزایش صادرات فرش کبود راهنگ مؤثر باشد.
وی با اینکه در بافت اغلب فرش های این منطقه از رنگ های گیاهی استفاده می شود و بسیار بادوام است گفت: با این وجود کمتر حمایتی از این نوع فرش در کشور می شود.
شهرستان کبود راهنگ از مناطق مهم تولید گلیم و قالی و فرش دستباف در استان همدان و منطقه غرب کشور است.
انتهای پیام
دیدگاه شما